Flakvierling Creative Commons License 2010.05.12 0 0 1809
That's life. :( Akinek kell, az tényleg megveszi ennyiért, de érdemesebb volt annak idején többet venni. Nekem is van három, az egyik már át is van alakítva (pontosabban részletezve). A gond alapvetően nem azzal van hogy 690 vagy 2000 forint lenne egy ilyen modell. Ha megnézed hogy egy ilyen Lada mennyibe kerül erdeti ist minőségben, az bizony többszöröse. Így 2000 forintért is ajándék. Az viszont már megint más kédés, hogy ez tényleg 690 forint volt anno és átalakítás nélkül most 2000. Hogy mi indokolja az 1310 forintos különbözetet. A nyereséget. Végülis a hiány. Ez így van mindenhol, veteránautó alkatrészt sem vehetek már olcsón. Pl. amikor a Wartburgomhoz keresek alkatrészt, nem hozom fel, hogy a régi ár 10 forint 50 fillér, miért adja 2000 forintért? Mert közben megritkult az alkatrész, nem vagy alig szerezhető már be és volt infláció is (ez mondjuk a modell esetében nem játszik). A modell is ilyen. Amíg volt belőle sok, olcsón megvehetted. Most hogy már csak kéz alól veheted, és viszonylag kevés van, drágább. Miért ne lenne az? Ha kell, nekd megéri ennyiért, és te is jól jártál, meg a kereskdeő is. Akinek kell, az ezután is megveszi sokért, akinek pedig nem kell, az nem veszi. Az meg ne kelljen amire nincs pénz. Tudom, elég durván hangzik de ez az élet. :( Azt persze már én is undortónak tartom amikor valaki direktbe felvásárolja egy helyről az összeset, hogy aztán haszonnal adja tovább. Az olyan mintha elmennék egy faluba egy köteg pénzzel és felvásárolnám korán reggel az összes kenyeret, aztán többszörös áron adnám el. Szerintem agyonvernének. :) vagy a másik brutál dolog amikor a vaterán és egyéb hidetős helyeken előre meg van hirdetve egy modell drágábban, balekra várva. Na az pofátlan.
Előzmény: DVM 10 (1806)