Hogy kinek mi tetszik, az szubjektív dolog. Minden gitár máshogy szól és a játékstíluson( pengető, pengetés, húrok, frázisok) nagyon, nagyon sok múlik!
Nem akarlak elkedvetleníteni, de az Eldorados Johnsonról közel sincsenek olyan jó benyomásaim, mint Florgéról! Persze meg kéne újra hallgatni. Nekem 250M van és a Swing Manouche zenekarban is van egy, de a kettő szintén máshogy szól. Lehet hogy megkérdezhetnéd Ifharmonyt, hogy hátha eladnák neked azt a 250M-et, mert úgy tudom ritkán használják!?!?!?
Rengeteg akusztikus gitárt kéne próbálgatnod, hogy ráérezz a különbségekre és a saját füledre, érzéseidre támaszkodva válassz. Most max. annyit tehetsz, hogy az itthoni Django gitárosok gitárjait hallgatod, próbálod. Meg bemész olyan boltokba,ahol vannak ilyen hangszerek. A Stageshopban most van 2 gitár, amik ugyan drágábbak, de összehasonlítási alapnak jók. Pl a D lukasuknak nagyon jó öreges, nyers, cigányos hangú, az oválnak meg finom, összetett, gazdag hangja (most pont foszforos húrral, mert a gazdája azt rakott rá! :( )
Nekem úgy tűnik, hogy mivel sem anyagilag, sem választékban nincs sok lehetőséged ezért ha komolyan gondolod ezt a Django dolgot, csak akkor vedd meg a Johnsont, aztán előbb-utóbb meglátod, hogy mennyire vagy boldog vele. Legfeljebb veszel egy drágábbat később. :) Kezdésnek ez teljesen megfelelő, de ha pl. el akarod egyszer adni, akkor nem lehet tudni, hogy mennyire hamar fogsz túladni rajta! Ifharmony 255 -ös gitárja drágább, de azzal tuti célban vagy! Azt ismerem és jó hangszer! De igazán azt csak annak ajánlom,aki nagyon elkötelezetten akar ilyen zenét művelni, különben csak áll benne a sok pénz.