Tisztelettel, a zsalus megoldásnál , a lammellák nutban való mozgatásával /föl ,le/
tudodod állitani a hangrés nagyságát . Nálam a tölcsér 9mm, a a bass 14 mm re
lett kalibrálva a rés magassága /direkt nem emlegetem hogy ez is le lett modellezve, meg ilyen szavakat hogy tanársegéd, müegyetem, meg tmk, az algoritmust meg végképp, hátha ez valakit irritál :P / A lényeg hogy a doboz a hangot lefelé terelje az anyaföld felé,mert ez hozza a jellegzetes leslie doboz hangot.
Az igazsághoz hozzátartozik hogy ez a autentikus jazz hangzáshoz, készül ez a leslie /olasz belsö, 15-ös kockamágneses Jenzen hangszoró/ a rockosabb hangzáshoz, lehet sokkal szellösebb, a doboz . A lényeg hogy a a lamellákat
beállitás után be kell ragasztani /van kimondott ragasztója a palmanak, én mondjuk enyveztem/ A doboz összerakásánál, tiplifát és nem csavart használni. A másik cél nálam a doboz elkészitésénél , a viszonylag kis méret ellenére, a 145-ös hangzás produkálása, ezért is kellet a basszus rést növelnem
Hogy fa, vagy nem fa, meg hogy "dolgozik" az anyag, / hát valakinek azt is kell/
ez gusztus kérdése....
A tölcsér diffuzor pedig nagyon sok olasz modellben gyárilag benne sem volt, mert a kisebb méretü soltonoknál el sem fér, felszerejése után szembesülsz a ténnyel, hogy falba ütköztél, mégpedig doboz falba....