atandi Creative Commons License 2010.05.08 0 0 11849

Bozótirtás motoros kaszával tavaly is, idén is megvolt, kivéve ott, ahol csak négykézláb lehetne járni, oda apa nem hajlandó bebújni. Megértem. MOndtam, annyi fa van, kivehetünk akár minden második sort is, de akár minden második fát is a maradó sorokból. DE a hosszú ágak miatt nagyon sok ág letört, a rétesalmák akkorák voltak, mint egy csecsemőfej, képzelhetitek combomnyi vastag ágak törtek le!

A tányérosítás ugye az, hogy a felfelé menő ágakat középről kivágni, hogy kapjon fényt, napot felülről? Én is ezt papolom a felnyírás ellenében...

Hogy mi a célunk a területtel? Első körben csak annyi, hogy rendben tudjuk tartani.

Mondom, cseppet sem túlzás, hogy sok-sok TONNA alma rohadt el tavaly a fák alatt (komposztáltuk a talajt...)

Hozok róla képet, úgyse hinnétek. De a rndbentartás alatt is csak annyit értek, hogy a fák közé férjünk legalább a gazt lekaszálni. Semmiképp nem bírhatja ezt szerintem 2-3 ember, a párom viszont nem akar pénzt rááldozni segítségre(aztánmajd belátja, hogy ez így szélmalomharc, szerintem).

Na megyek, keresek képeket, ha nem baj.

KRUMPLI: ha pár napmúlva még rátöltök, a levelek egy része is föld alá kerül, aznem baj??

Előzmény: kics_ee (11847)