szimizso1 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 11668

Ez a függőleges metszet. De szerintem a vízszintes is lehetne. Az X77-es Hammondokhoz csináltak sugárirányú terelő lapos lezliket a Japánok. Ott biztos volt az irányított doppler effektus:-)
Az én elgondolásomnak az a lényege, hogy a tölcsér hangjának egy nagy része visszaverődik az üregbe, és az alumínium profilok között kilépő hang sebessége lelassul. Ez által a hang magassága is csökken, és egy kicsit "döglötté" teszi a hangot. Viszont a visszaverődő hangok miatt szinte gömb karakterisztikája lesz a hangfalnak, így csak akkor van hangmagasság/hangerő emelkedés, ha épp a mikrofonnal szemben van a tölcsér. Emiatt nem lesz "billegős" a hangja a sztereó hangképnek. Még egy előnyét látom ennek az elgondolásnak. Mégpedig azt, hogy a közös kilépő nyílásoknál intenzívebb lesz a hangerő, de a nagy hullámelhajlás miatt mégis diffúzabb. Én a gyári "kopoltyús" rést venném alapul. Az 9-10mm körül van.
Ez az elmélet semmilyen teszten nem esett át. Egy biztos, hogy valami hasonló, vagy ez a megoldás lesz az új lezlieimben megvalósítva!
Előzmény: ozjo (11662)