CiluHS Creative Commons License 2010.05.08 0 0 1899
Anno nekem volt egy VS380. Amikor eladtam, akkor készítettem hozzá egy használati útmutatót. Ha szerencséd van, akkor egyezik a működése, és megtalálod a szükséges gombokat, ha nem is pont azon a helyen, de talán a működési elv azonos, ami 15 évvel ezelőtt jellemző volt sok eszközre...

Tuner hangolása, használata

A tuner behangolásához nyissuk le a videó lenyitható fedelét az előlapon. A bal oldali első kettő nyomógomb (-prog+) segítségével válasszuk ki a beállítani kívánt programhelyet. Ekkor az aljtó mögötti gombsor balról 5. gombbal (gyorskereső) gyorskereséssel megkereshetjük a beállítani kívánt csatornát (figyelem! a gyorskereső csak a csatornák szabványos helyein lévő adókat találja meg, a csatornák közöttieket kézi hangolással kell beállítani). Ha az automata kereső talált egy adót, de az nem az általunk keresett, a gyorskereső gombot ismét meg kell nyomni. Ha a kívánt adót megtaláltuk, akkor a 3-4. finomhangoló gombokkal behangolhatjuk. Ha kész a 7. (sárga) memóriagomb megnyomásával tároljuk. Ha az automata kereső nem találta meg a kívánt adót, a szám-nyomógombok segítségével kétszámjegyű formában beírhatjuk az adó csatornaszámát (azaz ha az adónk az 5-ös csatornán van, akkor „0” és „5”). Ha elrontottuk, addig írjuk, amíg a megfelelő szám meg nem jelenik a képernyőn. Ekkor a már előbb említettek szerint finomhangolhatjuk és eltárolhatjuk.
Előzmény: tdc75*** (1898)