moziga2
2010.05.08
|
|
0 0
26
|
"Ki a felelős? Nem szeretnék másokról beszélni, mert nem kétséges: én voltam a miniszterelnök, nekem kellett volna reális képet adni az országról. Nem tudtam teljesíteni ezt a kötelességemet, tehát én vétettem. Hogy az én győzni akarásom ragadt át másokra és tette őket vakká, de legalább is vakmerővé? Lehet. Hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve? Hát persze. Minden esetre nincs okom, hogy másokban keressem a hibát. Ha másért nem, mert én választottam kollégáimat, én vezettem a kormányt. Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű kérdésekben a miniszterelnök nem bújhat el a felelősség elől. .." Itt kezdődött az a zuhanás, ami MSZP és ballibbant tömegjelenséggé vált.. ÉS azóta is... "Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani" rész.... Egyébként így utólag meghallgatva majd négy év távlatában (legelőször úgy felment bennem a pumpa újra és újra, hogy csak részletekben lehetett adagolnom magamnak), egy hihetetlenül zseniális retoritikával ellátott céltudatos, totál célratörő beszéd volt. |
|