atandi Creative Commons License 2010.05.06 0 0 11658
Nem, távolról sem hiszem, hogy megélnénk ebből, apjuk dolgozik becsületesen, nem csak kapirgál, mint én… J Viszont így nem is igen tud nekem sokat segíteni. Mondjuk úgy, ő úgy szeret kertészkedni, hogy ne legyen földes a keze.

Egy jó példa a megélésre: tavaly, ahogy lejöttünk, még kétlakiak voltunk, vittem fel a legkorábbi, szép almából az ismerős öldségesnek(szerintem Éva volt, már az alma fajtája, nem a zöldséges). Megegyeztünk, én százasért adtam az előző napmég fán lógó, abszolúte friss és bio almát, ő azt hiszem tán 150-ért rakta ki.

Vittem egy hét múlva is, de szólt, ne viszek többet, ez kb. júniusban volt, mert szívesebben viszik 680-ért a külföldi, fényezett-kényszerérlet-ki tudja mikor szedett almát. Hát akkor meg is érdemlik az emberek, ez van.

Tulajdonképpen csak a veteményesben gazdálkodok, a gyümölcsössel egyelőre nem bírunk, se nem értünk még hozzá, se idő, se pénz, se kapacitás rá. Ősszel kijött egy pasi, vitt pár láda „bemutatót” az almából egy felvásárlónak, aki azt üzente, akkor érné meg  leszedetnie, ha ingyen adnánk.

Na, akkor mondtam azt, van pár kisbabás jó barátnőm, ismerősöm, akinekkell, jöjjön és szedjen magának és vigye. Egyik helyről később még egy csirkét is kaptam hálából. Na az ilyen már jobban tetszik nekem: én adok gyümölcsöt, te meg adsz mondjuk pár tojást…tök jó lenne.

UBORKAHÁLÓT mezgazd. Boltban kérjek? Még nem is hallottam, hogy van ilyen.

On-nyál napló: huhhh…nálatok ez nyivános vagy csak saját célra? Ha van ilyen nyilvános, szívesen megnéznék egyet. Egyelőre egy spirálfüzetbe írogatom, hova mit tettem, kivéve a meglepi-virágokat, amiken majd meg kell lepődnöm, azért raktam őket ide-oda, csak egy kis karóval, hogy ne szedjem ki gazként..:-)

Az ilyen cukkini-féléket, egyáltalán zöldségeket még a multikban sem lehet ilyenkor megfizetni, ki is akadtam, s jósok cukkinit-brokkolit-zöldkarfiolt-kelbimbót raktam, lehet a fiúk vasvillávalfognakkikergetni a tanyából…

Köszönöm a linkeket, meg i snézem őket mindjárt (csak kisült a kenyerem)