adamekp Creative Commons License 2010.05.05 0 0 49
A Win elvileg nem képes kezelni több partíciót egy kártyán. Egy olyan tutorialt olvastam, ahol egy live-linux disztribúcióval bootolták be a gépet (nem telepít semmit, nem szükséges ismerni hozzá a linuxokat), majd ott két partíciót hoztak létre: egy két megásat és a maradék nagyot. Az első, a kicsi FAT legyen (ne FAT32), a másik lehet már FAT32. A kicsire kell a CHDK-t rakni. Bootable SD card Azonban ahhoz, hogy a számítógépen lehessen a képeket nézegetni, a partíciókat cserélgetni (swappelni) kell. Ezt a CHDK megcsinálja a fényképezőben, azonban utána ismét manuálisan kell a CHDK-t indítani (hiszen akkor meg a betöltő partíció nem látható). Illetve az SDM Installer nevű wines progi képes erre (én mindkét partícióra felmásoltam a programot, így elvileg bármilyen PC-t használva ide-oda tudom cserélgetni).
Az egész művelet után a LOCK kapcsolót írásvédett állapotba kell rakni (attól még felmennek a képek a kártyára, csak a betöltő programot nem írja felül semmi)

FYI: tíz perce csináltam én is egy 16 gigáson, úgyhogy még csak most ismerkedek a CHDK-val.
Előzmény: ATóth (46)