Kedves Játszótársak, Szervezők!
Sokan sokfélét mondtak ill. írtak,melyekkel részben egyet értek, részben nem,helyenként a hangnem minősíthetetlen,bár ez lehet, hogy köztetek, mint évek óta IPB résztvevők ez megszokott és inkább élcelődésnek vehető
Először veszek részt,őszintén csak próbaképpen, "kalandvágyból" jelentkeztem,de nem azt kaptam amit vártam.
Szerintem a Szabályzat túl bonyolult,körülményes,egyes részei módosításra szorulnak,
Példák:
-Miért nem lehetett az alapszakasz teljes lebonyolítása/csoportmérkőzések/ után végezni Kupa-sorsolást?nekem nagyon szerencsétlenül jött ki:az első fordulóban és a második fordulóban is a legtöbb pontot elért játékossal kerültem össze,holott még zajlottak a csoportmérkőzések.
-Kifogásolható az is,és igazságtalannak tartom ,ha egy játékost kizárnak,az ellene lejátszott mérkőzés pontjait levonják a vétlen játékostól - tudom a szabályzat mit ír!!!,de ez rossz- sehol a világon, egyetlen sportágban,játékban ilyen nincs ,akármit előhozhatok,tenisz:egyik játékos lesérül,kizárják stb. az állva maradtat nemhogy büntetik,hanem ő lesz a győztes továbbjutó,de írhatnám,más esetben játék közben ha büntetőpontot kap,az ellenfélnek írják jóvá ,felemlíthetném a snookert is... de nem folytatom.
-Jelen Bajnokságban nem voltak egyenlőek a feltételek:az IPB-A -ban 13 játékos,IPB-Kék csoportban 11,IPB-Zöld csoportban 10 játékos volt!!!,vagyis ahol kevesebben voltak kevesebb meccset játszhattak,kisebb volt az esélyük a pontszerszerzésre.ez a különbség szegény Zöld csoportot /egyesek szerint a selejtje, bénázok:(/ sújtotta leginkább!Félre ne értessék,nem azért írom ezt, mert én is ott voltam,csak az elv kedvéért!
-Meccsbeírások:elég lett volna egyszer közölöni,érzékeltetni a hogyant,és hozzátenni, hogy a programozáshoz kell ,lehet, hogy ez is benne van a szabályzatban, de nekem elkerülte a figyelmemet,én először direkt írtam "szellősen" hogy jól látható legyen, miután Pillangó és mások is mondták miért kell így írni,én is a helyes formát követtem..:)
-H-U forma,én személy szerint nem szeretem,kettesben nem is játszok soha , itt volt ebben az "élményben" először részem,személytelen érzem/kivéve akit ismerek, de ilyen nem volt :)/olyan mintha egy robottal játszottam volna,nem beszélve az időegyeztetésről ,és egyebekről..A megoldást nem tudom,de jobb lenne 6-os asztalnál lebonyolítani az egész bajnokságot, hogy mi módon,azt az okosok biztos ki tudják találni.Irigyeltem is a Kihívásos Bajnokságot,abban szívesebben részt vettem volna.:-)
Összegezve, azt hiszem ilyen formában még egyszer nem veszek részt,bár nagyon szeretem a versenyt, még ha csak egy kupa is jár érte,vagy semmi.
Köszönet a szervezőknek,Pillangóknak,hogy e sok baj, bonyodalom, renitenskedés ellenére is levezényelték a Bajnokságot.
U.i.:Szavazni nem fogok,mert nem voltak egyenlőek a feltételek,de ez az egy szavazat nem oszt, nem szoroz,további jó játékot, gratulálok a leendő győztesnek!.