Jogilag és megoldható lenne, és etikailag elfogadható lenne, hogy: Ha valaki szeretné egy nagy nyelvi modellel szuper-számítógépre menteni a lelkét, akkor ezt csak úgy teheti meg, ha előtte eutanáziára is kötelezné magát! - persze lélek duplikáció nélkül.
"Választhat: vagy leéli véges életét, mint más, vagy átmásoljuk az agyát a felhőbe, ahol örökélet, de ebben az esetben a későbbi jogi zűrök megelőzése végett az eredetit azonnal el kell pusztítanunk."
Franc sem érti, de eddig mindenki a véges életet választotta. :p
Már chipeket ültetnek az agyba, semmi se biztos, hogy mit is hoz majd a nem is olyan távoli jövő ! Például nyilván a szomatikus rendszered keserveit nem kell feltölteni a szgépre !
Akik kint élnek azt hiszik ok a valosàgot làtjàk nem ugy mint azok a barlangba zàrt emberek...de a kivul élok is csak egy halvàny interpretàciojàt làtjàk egy esetleg létezo valosàgnak...
Igen...gyakran ezt gondolom én is....hàtha csak a tudatom àltal létrehozott vilàgot hiszem valosàgnak...vagy valoban csak az a valosàg és semmi màs....Esetleg egy teljesen màs valosàgban élek mint a tobbiek, azt képzelve mivel lehetségesnek tunik egyfajta kommunikacio veluk hogy ok is valami hasonlo valosàgot làtnak...de ez egyàltalàn nem biztos.
Filozófusok, akiknek gondolatai kapcsolódnak a szolipszizmushoz
Annak ellenére, hogy nincsenek egyértelműen szolipszistának nevezhető filozófusok, néhány gondolkodó munkásságában felfedezhetünk olyan elemeket, amelyek kapcsolatba hozhatók ezzel az irányzattal:
George Berkeley: Bár Berkeley nem volt szolipszista, az ő idealista filozófiája, amely szerint a világ létezése az észleléshez kötődik, néha a szolipszizmushoz közelít.
Johann Gottlieb Fichte: Fichte filozófiájában az Én (Ich) központi szerepet játszik, és ez néha szolipszista értelmezésre adhat okot.
Immanens iskola: Az immanens iskola filozófusai, mint például Bruno Bauer, a tudatot helyezték a filozófiai vizsgálódás középpontjába, ami szintén kapcsolódhat a szolipszizmushoz.
Ez igazán furcsa, próbáltam betölteni ezt a magyar weboldalt és azt írta ki nekem, hogy ellenőriznie kell, hogy ember vagyok vagy sem ! Hosszas tekerés után kiírta, hogy : ön nem ember !
Jogilag és megoldható lenne, és etikailag elfogadható lenne, hogy :
Ha valaki szeretné egy nagy nyelvi modellel szuper-számítógépre menteni a lelkét, akkor ezt csak úgy teheti meg, ha előtte eutanáziára is kötelezné magát ! - persze lélek duplikáció nélkül .
lásd /: Csillagkapu sci-fi film : A felemelkedettek közül nem vállalta mindenki a teste hátrahagyását !
"A csapat egy paradicsomi világot talál, ami ideális menhely lenne azoknak, akik a lidércek elől menekülnek, ám a helyiek úgy hiszik, Istennőjük nem fogja ezt megengedni."