Keresés

Részletes keresés

Unkrautvernichtung Creative Commons License 2024.09.27 0 0 140

Tudtommal 1901-ben volt ilyen idő. De ennek pontosan utána kéne nézni. 

Előzmény: kalevaleeeeeez (138)
OMGod Creative Commons License 2024.09.24 -1 0 139

:-)))))

Attól tartok, valamelyik agyhalott sötétzöld komolyan veszi. :D

Előzmény: Unkrautvernichtung (136)
kalevaleeeeeez Creative Commons License 2024.09.24 0 3 138

Lassan már nem azon kell gondolkodni, hogy lesz-e elég áram, hanem hogy lesz-e mit ennünk. Ha jó olvastam az szárazság, majd a lezúduló csapadék miatt idén már nem termett annyi étkezési búza, hogy elég legyen az országnak.

Kicsiben megoldottam. Hegyen lakok, van négy kutam (négy telket vettem meg egymás mellett). Ebből a két 40 m körüli ásott kút már kiszáradt (néha van az alján egy kevés). Az egyik kutat kibéleltettem tófóliával (az ára horror volt), így lett belőle egy 30 köbméter körüli tározóm. Ezzel öntözök. Tavaly csináltam, idén már a kutakat nem kellett ilyen célra beindítanom és olyan termésem volt, mint még soha.

Ha lenne egy gondolkodó kormányunk, azt a tanácsot adnám, hogy tartson állami kézben egy akkora egybefüggő földterületet (felőlem TSZ-nek is nevezhetik) amennyi az ország ellátásához kell és építsen a közelébe egy akkora víztározót, amiből öntözheti. Emellé a délebbre fekvő területeken helyezzenek el kisebb víztározókat, amikből a "sütfúj" energiatöbbletből tudják a fenti tározót tölteni. Ez akár némi energiatárolásra is jó, bár az a kevésbé fontos.

60 éves vagyok, ilyen időjárást még nem tapasztaltam. Klímaváltozás láthatóan van, akár ember okozta akár nem. Ha nem készülünk fel rá, nem lesz jó vége.

Unkrautvernichtung Creative Commons License 2024.09.24 0 0 137

ja, bocsi, meg a földi másik Balatont is, ami persze üres, amikor fel van pumpálva vízzel az égi Balaton. 

Unkrautvernichtung Creative Commons License 2024.09.24 0 0 136

Egyébként ha benyomom a szisziék féle kreténségi gombot, akkor tudnám kombinálni a különböző sötétzöld ötleteket: 

ugye Magyarországon ahhoz, hogy a minimálisan szükséges ideig legyen áram, ha bedőlnek a nagyrendszerek ÉS el tudjuk tározni a korábbi sütfújból származó ehhez szükséges ennergiát, ahhoz kb. minimálisan egy jól megtöltött, 120-as szintű Balatora rúgó víz kéne. Olyan 300-400 méter szintkülönbséggel a magasban, természetesen, ahonnan igen gyorsan le tudjuk zúdítani valahol egy üres másik Balatonba (mert hisz nem folyatunk ki egyrészt ennyi vizet, lásd itt, másrészt meg azért, mert hiszen újra fel kell valamit pumpálni a felső Balatonba, ha jön a delej a sütfújból, de ez gondolom, logikus). 

No, akkor én most már ezzel meg is oldottam a zöldenergetikai kérdést: s a tiétek a feladat, hogy ezt az égi Balatont valahogy megépítsétek, természetesen mindenféle társadalmi és gazdasági érdeksérelem de főleg természetkárosítás nélkül, karbonsemlegesen. ;o)pp 

Előzmény: OMGod (131)
Unkrautvernichtung Creative Commons License 2024.09.24 -1 0 135

Hála istennek! Két Balatonnyi víz folyt le, ez nem az a nagyságrendnyi víz, főleg nem ennyire rövid idő alatt, amire bármiféle tároló rendszer alakítható ki. 

Előzmény: püfffneki (134)
püfffneki Creative Commons License 2024.09.24 0 1 134

Kifolyt a sok víz az országból villámsebesen.

kígyószisz Creative Commons License 2024.09.20 0 1 133

A víz eltárolásának és későbbi felhasználásának legismertebb szószólója Magyarországon Nagy István agrárminiszter. Neki talán hiszel (hiszen annyira tekintélytisztelő vagy, ha fideszesről van szó). 

Ő mondja ezt mindig, és igaza is van. Bár persze, csak szőrmentén, noha minden nyilatkozata erre irányul. 

És azért szőrmentén, mert a NER földesurai abban érdekeltek - erre veszik fel a nagyon-nagyon sok EU-támogatást, amit most is kapnak, akkor is, ha  a helyreállítási alapból nem kap Magyarország pénzt, ebből azonban igen, folyamatosan -, hogy a hagyományos módon folytassanak monokulturás gazdálkodást, és ne változtassanak semmit.

Az árvízkárokat meg úgyis kifizeti a költségvetés nekik.    

Harcossy Győző Creative Commons License 2024.09.20 -3 0 132

Anika a padlásra tenné a vizet, úgyis befolyik a lyukas háztetején.

A többi vizet bespejzolják majd - a rezsimdöntés után - a stadionokba, továbbá - EU-s pénzből - föld alatti tárolókat építenek.

Az áradásra hajlamos folyók medrét minden irányba kiszélesítik, és vízvisszatartó erdőket telepítenek rájuk.

A Dunára Duna-szigeteket, a Tiszára TISZA-szigeteket építenek, amik szintén rengeteg vizet megkötnek.

A Balaton alatt is lesz egy új víztározó, továbbá az ukránokkal szerződést kötünk a Duna vizének a Fekete-tengerben való bértárolásáról.

OMGod Creative Commons License 2024.09.19 -2 0 131

Áthozom

Unkrautvernichtung  45 perce    -2 0 174346

🌊 Kiszámoltuk: egy hét alatt két balatonnyi víz folyik le a Dunán.

https://www.idokep.hu/hirek/hetfo-ota-egy-balatonnyi-viz-mar-lefolyt-a-dunan-vasarnapig-egy-ujabb-balatonnyi-fog

Na a sok hülye akkor vegyen a Duna mentén két Balatont és tározzon.

Sziszivel az élen. 

Lenne sírás a földhasználati korlátozás miatt.

És a kártérítések miatt.

Brüsszelig szaladgálás.

Meg 7-es cikkely és jogi atombomba.

Sziszi verné legjobban a huppot.

Törölt nick Creative Commons License 2024.09.18 0 0 130

Citizen Joe Creative Commons License 2024.09.18 0 1 129

Csak ez nem igaz, összes jelentősebb folyó mentén.  Duna mentén meg főleg. Gemenc, Sárköz, stb

"A háborúk elmúltával a 18.század elejétől a fokgazdálkodás ismét virágzásnak indult, és a 18.század második felére lényegében teljesen általános lett ismét a Sárközben. A fokgazdálkodásra az első csapást az jelentette, amikor Mária Terézia alatt a nyugat-európai joggyakorlatnak megfelelően a jobbágyoknak elkezdték korlátozni az ártéri erdőhöz és a halászathoz fűződő jogait, csökkent a szabad vizek aránya, a felesben való halászt helyett egyre többször követelték meg a harmadban való halászatot."

https://elbiferrum.blogspot.com/2011/02/irasok-gemencrol-iv-fokgazdalkodas.html

Előzmény: OMGod (127)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.18 0 0 128
OMGod Creative Commons License 2024.09.18 -2 0 127

Alternatív forrásból tájékozódik. :-D  Ugyan már, mit kekeckedsz ilyesmivel, hogy Duna vize az alföldre... Nyilván kvantumugrással ott volt, már a török korban IS! :-D

Pedig csak utána kellett volna olvasnia, hogy HOL is volt jellemző a fokgazdálkodás. Hát nem a Duna mentén! 

Ártéri gazdálkodás, fokgazdálkodás a Tisza mentén - Welovetiszato

Vadvízországtól a fokgazdálkodásig » Múlt-kor történelmi magazin » E-folyóirat (mult-kor.hu)

Előzmény: Unkrautvernichtung (123)
kígyószisz Creative Commons License 2024.09.18 0 1 126

Azért azt tegyük hozzá, hogy az idei felkészülés eddig jól sikerült, úgy néz ki, hogy nagyobb károk nélkül megússzuk a dolgot, mármint ha tényleg akkora lesz az árvíz magassága, amennyit előre jeleznek, azaz nem is éri el a 2013-ast. 

Azt én se értem, hogy miért van kint még csak 1400 katona, amikor a honvédelmi miniszter 4000-ről beszélt végig, vajon miért nem tartják szükségesnek mindet kivezényelni. Hiszen sok kéz sok homokzsákot tud tölteni. 

Előzmény: merigazoi (111)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.18 0 0 125
püfffneki Creative Commons License 2024.09.18 0 1 124

Ez nem mese kérdése, hanem szakszerű terv kellett volna hozzá, a Mo jobban teljesít időszakban.

Kényelmes a kormányzás , ha csak abból áll hogy stadionokat építenek, és alapítványba dugdossák a kedvenceket, a baj esetén pedig az ellenzéket firtatják.

Te mit tennél? te mit tennél?

Aki nem tudja mondjon le!

Előzmény: Unkrautvernichtung (123)
Unkrautvernichtung Creative Commons License 2024.09.18 -3 0 123

Meséld már el, hogy került a Dunából a víz az Alföldre a fokgazdálkodás idején! 

🤷😂😂😂🤣🤣🤣🤣

Előzmény: Citizen Joe (104)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 122

ez minden reggel megtörténik veled, mikor tükörbe nézel... na, ez tényleg szomorú!

Előzmény: merigazoi (120)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 121

"pöcsönlógás jön ki a szádon férfi"

ez volt a freudi elszólásod!

olvasd el, én mit írtam!

én is tiszteletben tartom, ha te 

homár vagy, csak ne kombinálj mellette,

mert totál össze vagy zavarodva, és mások is olvassák....

Előzmény: merigazoi (119)
merigazoi Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 120

összekevered a szomorúsággal, amit az okoz ha buta emberrel találkozok. el se tudod képzelni

Előzmény: Törölt nick (118)
merigazoi Creative Commons License 2024.09.17 -1 1 119

utálom a "poloskát"! hahaha. egyáltalán nem birom a diszkógúnár pofáját!

ezt a szekta csürheszellem mondatja veled. kezdj el gondolkozni. ne gondolkozz előítéletesen. azt tudod, h nem vagy keresztény? szerintem ateista is vagy, de ha mégse, az a te dolgod. tiszteletben tartom a vallásodat, ahogy a szkitáékat is tiszteletben tartom, meg a japán ősvallást stb. de ne hazudj olyat h keresztény vagy, ha egyszer pöcsönlógás jön ki a szádon férfi létedre. egyik könyvben sincs olyan h az jóvan, peter. habár te már elmondtad, h mit jelent neked a szentirás. ne hidd azt h nem látni át rajtad. nem figyelsz arra, h mi jön ki a szádon. jézus is beszélt erről. persze nem mindenki veszi észre rajtad, de ne bízd el magad, látni rajtad

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 0 1 118

nem vagyok pszichológus, de hisztérikus reakciódból látom, hogy amit írtam, az betalált! 😉

Előzmény: merigazoi (116)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 0 0 117

te amúgy látsz? ha ránézel egy hírműsorra, látható, hogy katonák is vannak vezényelve, napok óta.

"Az árhullám okozta megnövekedett feladatok ellátását napról napra nagyobb létszámban segítik a katonák, mostanra mintegy 1400-an vannak a gátakon, de annyi katona megy a gátakra a következő órákban és napokon is, amennyi csak kell - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a Duna mentén éjjel-nappal teljesítenek szolgálatot a honvédek, Győr-Moson-Sopron vármegyében Mosonmagyaróvár térségében, két Komárom-Esztergon vármegyei településen: Neszmélyben és Pilismaróton, valamint Pest vármegyében Vácnál. Ezen kívül katonákat vezényelnek más településekhez, így a védekezésben részt vesznek a katonák Szobon, Zebegényen, Kismaroson, Dunabogdányon és Leányfalun át Sződligetig.

„A Magyar Honvédség a vármegyei kéréseknek megfelelően segítséget nyújt az árvízi veszélyhelyzet kezelésében, a magyar katonákra lehet számítani” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A Dunán 2013 óta nem tapasztalt mértékű árhullám elleni védekezéshez PTSZ-M lánctalpas kétéltű járművek és H145M típusú helikopterek is rendelkezésre állnak - mondta, hozzátéve, hogy a tervek szerint a hivatásos és szerződéses állomány mellett szerdától a területvédelmi tartalékos katonák is részt vesznek az árvízvédelemben.”

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az árvízi védekezéshez előzetesen kijelölte a bázislaktanyákat Győrben, Tatán és Szentendrén, ahol a felkészülést a hétvégén személyesen ellenőrizte, hétfőn pedig Neszmélyben és Pilismaróton megnézte a védekezést.

A vezérezredes hangsúlyozta: a haderő a katasztrófavédelmi tervek alapján a személyi és technikai feltételek biztosításával képes gyorsan és hatékonyan támogatni az árvízvédelmi feladatokat, együttműködve a vármegyei védelmi bizottságokkal és az árvízvédelmi szakemberekkel."

Előzmény: merigazoi (115)
merigazoi Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 116

jaj, azt hittem ezen már túl vagyunk. még hogy sírok? ugye nem vagy pszichológus? mert akkor megmondom, h feldughatod a papirjaidat, mer kurvr mellette vagy! :))

mit tudsz még? azt tudom, h azt hiszed gondolatolvasó vagy...

a jövőbe is látsz?

Előzmény: Törölt nick (114)
merigazoi Creative Commons License 2024.09.17 -2 2 115

ez meg a szervezettség kérdése.

hogyan vannak a rendszerek összehangolva. ezért jogos magyar péter kérdése, mert azt kérdezi ott van e a katonaság a gáton, hol van, mennyi van. ez nem politizálás, ez konkrétan a vszhelyzetre való reagálás kérdőrevonása, amihez joga van, ahogy minden országos vagy helyi képviselőnek. az államnak meg kutya kötelessége válaszolni, mert az állam meg maga a köz tulajdona.

Előzmény: merigazoi (112)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 0 1 114

persze, te is mindenhez értesz! síráshoz főleg! nyugodj meg, és ha túl sok már a feszkó benned, irány vmelyik gát, lehet tölteni a zsákot!

Előzmény: merigazoi (112)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 -2 1 113

bezzeg poloskának a böffentéseit a face-n,

azt szentírásnak veszitek, extázissal lógtok a puha csöcsén...

Előzmény: merigazoi (111)
merigazoi Creative Commons License 2024.09.17 0 0 112

ha komolyan vennék, mondjuk ha komolyabb ár jönne (mint ausztriában mondjuk) akkor

ott kéne lenni a hadügy szóvivőjének, a belügy szóvivőjének, a vízügy, a katasztrófavédelem szóvivőjének, és valami önkormányzati társulás elnökének.

mindegyiknek külön mikrofonnal, nem egy mikrofonnal. és le is ülhetnek, nem kell ácsorogniuk, ha mondjuk a sajtó egy óráig is kérdezni akar tőlük. elvileg azért vannak fizetve a köz szolgái.

Előzmény: Törölt nick (110)
merigazoi Creative Commons License 2024.09.17 -1 1 111

bizalom. ugye.

vakbizalom ebben az esetben, látva azt mit csináltak az utóbbi 20 évben a víztárolókkal, és csatornákkal. (semmit) illetve pár kisebb lett létrehozva, de átfogó stratégia végrehajtása nem volt. legalábbis nem beszéltek róla. a töltések helyrehozását is, h rétvári beköpi most két mondat között, h ezen dolgoztak az utóbbi 2 ávben, azt én nem veszem készpénznek. elhiszem h valami volt, vagy akár az összes töltést megerősítették, legyen, úgy legyen... de vízügyi stratégiai terv nem volt.

szóval bizalom akkor van, ha szaktudás meg terv van ÉS el van mondva (ún. sajtótájékoztató. nem facebook nem twitter nem telegram) mer akkor van az, ha el tudja mondani és kapcsolódó kérdésre tud válaszolni.

Előzmény: merigazoi (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!