A Fütyisz mást sem csinál két választás között, mint minden megszólalásával és tettével az ellenzéket erősíti, hizlalja, árasztja, fújja egyre nagyobbra.
Aztán egy pillanatra kétharmaddal nyer, majd folytatja az ellenzék erősítését újra és újra.
Nem voltam / vagyok tenyérjós és kávézaccból sem vagyok képes a jövőbe látni, De azt több alkalommal sikerült felrónom az itteni, Tonci által folyamatosan felizgatott delikvenseknek, hogy minden eddigi itteni baxakodásuk, amikkel eddig csak és csakis a Tiszát és természetesen M. P. - t szapulták, az egyenes út a
párt szavazat - sokszorozásához. Nincs ugyanis jobb - hatékonyabb propaganda, mint az a szar, posvány ellenpropaganda, amellyel itt örjöngenek már több hónap óta és próbálják mindenféle olyan hülyeséggel bemocskolni M. P. - t, ami csak az Ő malmára hajtja a vizet. Az eredmény látványos és frenetikus. És ez,
a Tisza - nak és személyesen M. P. - nek egy kósza fillérjébe se lerült, legfeljebb a Tonci-féle, erre a célra szolgáló "méretes" költségvetésből kerülhetett fedezésre. Valamit nagyon tudhat ez az M. P., annyi szent.
Parlamenten kívüli valós ellenzék maradna az óbolsevik DK és a radikális konzervatív Mi Hazánk, a törpe zöldkommunista, neomarxista pártoknak vége, ezek Budapestre szorulnak vissza, valós hatalom nélkül.