Aláírta Volodimir Zelenszkij ma, július 31-én, azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy fel lehessen függeszteni a külföldi adósságok kifizetését október 1-ig, és így gyakorlatilag államcsődöt lehet jelenteni Ukrajnában.
Hat elvezzetek a Kinai segget is utana! - Mondott olyasmit kínai nagykövet a magyaroknak, hogy stratégiai nyugalmuk csak a sírban lesz majd? Gründolnak a kínaiak kína ellenségeinek egy honlapot amira a Patást is felteszik?
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azt nyilatkozta, hogy az országnak cash flow problémával kell szembenéznie,ezért tovább kell csökkenteni az állami kiadásokat, és elhalasztani beruházásokat 202627-re. (Tehát hazánknak készpénzfizetési gondjai léptek fel, ezért kellett valószínűleg a kínai hitel is.)
Nyugi, hitelekkel el lehet odázni az államcsődöt, akár évtizedekkel is, ahogy a szocializmus korszaka mutatta.
Orbánék is ezért veszik fel a kínai meg ki tudja, hogy még honnan származó hiteleket. Csak az a különbség, hogy Kádár idején voltak értékes termelő vállalataink, amelyek többek között a törlesztéshez is csináltak pénzt és termékeket, ma meg már ezek sincsenek.
De majd ráérünk aggódni, ha benyújtják a számlát, addig is lehet pazarolni, urizálni, hülyeségekre költeni.
De ha ez vigasz, a Föld országai nagy részének megvan a maga adóssága; hitelek működtetik (úgy, ahogy) a világgazdaságot.
Inkább lendület tekintetében mennyire vagyunk lemaradva a románoktól? Lehet, hogy ők MOST MÉG csóróbbak, viszont nem lesz ez mindig így, mi oda megyünk ahonnan ők jönnek.
Mindig ugyanazzal próbálkoznak. Bokros, a libás, Karácsony és a poloska azonnal bejelentené az államcsődöt, ha hatalomraj jutnának. Majd jönne az IMF hitel és a megszorító csomagok. Volt már sokszor.
Hogy lehet valaki ennyire sötét és korlátolt, hogy nem érti meg, hogy ha valamit adsz, azt valahonnan el kell venni.
Történelmi közgazdaságtanból ez pont rád vall, hogy ilyen propaganda butaságokat beszélsz. Sötét és korlátolt!
Ugyanis a befizetett javak elenyésző töredékét osztják csak vissza a dolgozóknak vagy éppen a még nem vagy a már nem dolgozó lakosságnak (gyermekek, nyugdíjasok).
Mondjuk ennek 0.3%-át. Az összes többi vagyis a 99.7% a pénzügyi hatalom zsebébe vándorol. Nem útépítés, nem egészségügy, nem szociális háló és egyéb bullshit gumicsontokba.
Lásd 1. Károly kivégzésének oka. Már itt bőszen így működött a globális pénzügyi háttérhatalom.
Szakrális királyság intézményében is csak bábu volt a király.
Hát akkor most a kormányok? muhahahahahahaha:-) Dekára megvett kollaboránsok, parancs, értettem Uram, túl is fogjuk teljesíteni, hiszen Magyarország jobban teljesít, így mi csak 0.001%-ot adunk a népnek, miközben napi szinten emeljük a fogyasztási árakat és éjt nappal azon dolgozniuk, hogy újabb és újabb adókat találjunk ki számukra és a meglévőket persze folyamatosan emeljük az inflációhoz képest legalább triplájával.
Hogy lehet valaki ennyire sötét és korlátolt, hogy nem érti meg, hogy ha valamit adsz, azt valahonnan el kell venni. Tehát a nyugger tapsikol a 123. havi nyugdíjnak, csak éppen azt a 30-as, 40-es irodista, vállalkozó, gyári munkás keresi meg. Ja, tudom, ők nem számítanak, végül is ők csak dolgoznak....
A rendőrség beavatkozott a csőcselék ellen. Orbánék mit tettek volna? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy, az ő hatalmukat veszélyeztető megmozdulás ellen hogyan lépnének fel.
"Aláírta Volodimir Zelenszkij ma, július 31-én, azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy fel lehessen függeszteni a külföldi adósságok kifizetését október 1-ig"
Tehát húzzák-nyúzzák, halasztják amíg lehet, nagyjából ők mondják meg, hogy mikor és hogy van csőd. Orbánisztán ettől fényévekre van.