"Az október végi választások után az Európai Parlament most csütörtökön olyan állásfoglalást fogadott el, amelyben megállapította, hogy az európai uniós tagjelölt Georgiában október 26-án tartott parlamenti választások nem voltak sem szabadok, sem tisztességesek, és az ország folyamatos demokratikus visszalépéséhez járultak hozzá. Az állásfoglalásban a kormányzó Grúz Álom pártot tették felelőssé a szerintük tisztességtelen választások miatt, és a szöveget megszavazó képviselők elítélték a számos és súlyos választási jogsértést, köztük a választók állítólagos megfélemlítését, a szavazatok manipulálását, a választási megfigyelők és a média befolyásolását, illetve az elektronikus szavazógépek manipulációját. A baloldali hálózat természetesen akcióba lendült, Georgiában a 2013-2014-es Euromajdan forgatókönyvét látjuk kibontakozni."
A Grúz Álom maximálisan Európa-párti, és semennyire nem oroszpárti.
Arra viszont kurva jó ez a cirkusz, hogy lángokba borítsák ezt a gyönyörű országot, és ezt is elveszítsük, mint Fehéroroszországot vagy éppen Oroszországot is, akik kimondottan közeledni próbáltak hozzánk. Vagy Törökországot. Vagy a Balkánt.
Seggfej brüsszeli geciket jó lenne kurva gyorsan elkergetni, mert tönkrebasszák Európát.
A grúz emberek döntöttek, kurva nagy fölénnyel megint megszavazták a Grúz Álom pártját, velük kell együttműködni, megkérdezni, hogy miben tudunk Grúziának segíteni, és hogy ők mit tudnak tenni értünk, miben tudunk együttműködni stb., ez lenne az európai út, nem az, hogy Ukrajna után még egy országot lángba borítunk valami rózsaszín ködös igazság jelszavával.
Azt szerintem mindenki tudja, hogy annak a kornak vége van.
De attól még az adottságai alapján bőven lehetne Európa egy olyan kontinens, ahol a legjobb élni a világon. A nagyobbik része most is ilyen. Ahol értelmes, békés, kulturált emberek laknak, ahol betartják a törvényeket, rend és tisztaság van, magas szintű egészségügy, oktatás, ahol szép a környezet, jó a levegő, nincsenek túl nagy természeti katasztrófák, veszélyek. Szerintem Európa nagyjából ilyen, de minden komolyabb döntés ez ellen hat egy ideje.
"Érdekelne egyébként, hogy ilyenekben pl. ki dönt."
A központi bizottság Brüsszelben, ugyanolyan szervezet, mint a SZU központi bizottsága.
"Márpedig Európa akkor lehetne újra nagy és erős (mert most nagyon ellenkező irányba halad), ha barátságos lenne először is a saját tagjaival, aztán meg azokkal, akiket a saját érdekszférájába tartozónak vél vagy szeretne."
Álomvilágban élsz, Európa vonzerejét a gyarmatbirodalmak adták. A britek 33 millió km2-t, a franciák 16 millió km2-t uraltak és gyűjtötték be az erőforrásait. Ezek mind értékes területek voltak, értéktelen földeket el se foglaltak. Összehasonlításul az USA csak 9.8 millió km2, jelentős része hegyvidék, sivatag és rossz föld (badland).
Európa egyhamar nem lesz újra gyarmatbirodalom, nincs már katonai ereje hozzá. A gazdaságát pedig pont a gyarmati erőforrásokra alapozta, amik kezdenek teljesen eltűnni. Egy lehetősége maradt még, háborút vívni Oroszországgal és megszerezni az orosz erőforrásokat. Ennek viszont nukleáris háború lenne a vége.
"1985-ig felvételihez kellett KISZ-jellemzés." - személyes tapasztalatból 1et tudok érteni. 85-ben felvételiztem, szerintem jól teljesítettem, és nem vettek fel (nem voltam kisz-tag). Ezután beléptem, 86-ban megint felvételiztem ugyanoda, szarabbul szerepeltem mint 85-ben, lógó orral jöttem ki a szóbeliről - és mit ad a Jóisten, felvettek, és koleszt is kaptam...
Ostoba szegénykém. Mást se tesz a bolgár komcsi, mint valami légbőlkapott orenáré nagy hülyeségeket állít, amit nem engedi el akkor se, ha mindenki mondja neki, hogy bolond. Szerintem nem kell vele foglalkozni, nem az a szint ami sok szóra érdemes.
A tények mások: Oszétia sose volt grúz fennhatóság alatt 100+ éve, s a SZU végével ki is mondta elszakadását. Pont ahogy Grúzia önrendelkezett, úgy Oszétia is.
"Miután 2008-ban Grúzia, amerikai unszolásra, megtámadta Oszétiát."
.
Nehezen, mivel olyan, hogy Oszétia, soha nem volt, és nincs is.
Az oroszok (KGB->FSZB) évekig munkálkodtak Grúzia Dél-Oszétiának nevezett területén, hogy elszakadjon Grúziától, az ott élők vegyék fel az orosz állampolgárságot, és egyszer később majd csatlakozzon Oroszországhoz.
Ugyanezt tette Oroszország Ukrajna keleti részével, és ha nem lenne NATO tag, ugyanezt tette volna már például Észtországgal.