Ezen énnis gondolkodtam. Arra jutottam, hogy 'tán azért, mert közgyűlés elnöke lehet ellenzéki is, és egy ellenzékit nehogy má' ispán úrnak kélljen szólít'niok...
Jaj, észre sem vettem mit írtam. Hát, micsoda szörnyű elgépelés. Egyébként ha már Orbán, szóval a legutóbbi beszédében már nagyon hallatszott, hogy valami nincs rendben az egészségével, nagyon krákogott, tévesztette a felolvasott szöveget, valami probléma van ott is.
"A megyei önkormányzatok olyan területi önkormányzatok, melyek feladata olyan törvényben meghatározott feladatok ellátása, mint vidékfejlesztési, területfejlesztési, területrendezési és koordinációs feladatok, ezen felül a helyi önkormányzatok általános feladatköreit is el kell látniuk. A fővárosi önkormányzat mellett a megyei önkormányzatok képezik a területi önkormányzatok csoportját, ugyanis alacsonyabb (járási) és magasabb (regionális) szintű önkormányzatok nem léteznek. A megyei képviselő-testület hozza létre a megyei önkormányzat hivatalát, amelynek elnökét, a jegyzőt, és esetlegesen az aljegyzőt a testület elnöke nevezi ki."