Keresés

Részletes keresés

KijeviCsirkeSzelleme Creative Commons License 2024.09.07 0 0 49

"... akkor 24 éve mentek ki. Kicsit mérges vagyok, hogy nem születtem korábban és nem láthattam ezeket az országokat fénykorukban."

2:34 - nél mondja egy Londonisztánban dolgozó magyar.

https://www.youtube.com/watch?v=USyNIAvO_eU

Never Man Creative Commons License 2024.08.06 0 2 48

Nagyon jó hogy ez így van, mert minimalistaként tudok építeni erre az emberi viselkedésre.  A cégnek meghozza a hasznot az aki nem tud ellenállni, az a néhány ember aki igen, az nem számít. Azaz a többi ember fizeti meg az én olcsóbb fogyasztásomat - ez nem csoda, mert csodák nincsenek.  A reklám, sőt maguk az emberek egymás kölcsönös motiválása tartja fenn hogy ne tudjanak ellenállni. Megnyugtató érzés hogy 170 dollárból 2  hétig jól megvagyok - nyilván nem a Gelsons-ban kell hozzá vásárolni, hanem pl 99RanchMarketben.  No Starbucks, no Subway, otthon főzött walmartos kávé.  

Egy alkalommal Heraklionban a tengerparton gyalogolva  figyeltem fel egy hatalmas üveg épületre ahol egy fitnessteremben emberek gyalogoltak mozgó gumiszalagon - meg is állapítottam hogy ezek pont ugyanazt csinálják mint én, csak ők fizetnek érte. Lehet hogy utána megisznak egy sört 3 euróért a büfében, én meg ugyanolyat 1.20-ért. De nélkülük ez az egész nem működne - szükségem van rájuk.

Előzmény: Maki te férjhezmész? (47)
Maki te férjhezmész? Creative Commons License 2024.08.06 -2 0 47

Az USA-beli Costco-ban a rotisserie grill csirke $4.99. 2023-ban 135 milliót adtak el belöle.

Megpróbáltam, hogy csak csirkért megyek be.

Legutóbb a csikével együtt $171-t hagytam ott.

gyümölcsök,

kenyérféle,

disznó hús,

sajt,

pizza,

ágy-lepedö szet,

könyv, (Grischam)

örölt bors,

multi vitamin,

Tylenol 650mg,

lengyel kolbász,

prosciutto,

szoba növény,

5 üveg Kirkland Pino Grigio,

na és a csirke.

Nehéz ellenállni. Ök ezt tudják.

Törölt nick Creative Commons License 2024.08.06 -2 0 46

Az egész egy reklám trükk. Menj be a böltba az ingyen cuccért, a 99.99%-a vesz valamit.

Előzmény: samárköhögés (-)
Maki te férjhezmész? Creative Commons License 2024.08.06 -2 0 45

Nü, ezt honna vetted?

A fejlett nyugaton (USA) még nem láttam ülö bolti eladót.

Előzmény: Salakos II. Lajos (19)
Citizen Joe Creative Commons License 2024.08.05 0 2 44

Akkoriban Soros nagyon megtolta a migrációt, előre feltöltött anonym bankkártyákat hatalmas mennyiségben osztottak ki, volt aki többet is begyűjtött. Meg persze az okostelefonok, sátrak, ruházat, élelmiszer, stb.

Ami beetetés volt persze, vigyék hírét micsoda lehetőségek várnak itt rájuk, ömlik a pénz és az ellátmány, jöjjenek minél többen.

Előzmény: Ingama (43)
Ingama Creative Commons License 2024.08.05 0 3 43

"2015-ben a keleti előtt  jólelkű civil szervezetek vajaskenyérrel várták a "háborús menekülteket". Ingyen. Azok meg hagyták a vajaskenyeret és inkább pizzát rendeltek."

Ezek tobbezer euroval a zsebukben dràga okostelefonokkal jottek és mint hithu muzulmànok semmi kedvuk a hitetlen disznozabàlo kafirok àltal osszefogdosott vajaskenyeret enni....

Előzmény: KijeviCsirkeSzelleme (25)
CitromosMinyon Creative Commons License 2024.08.05 0 7 42

Az utróbbi idők angliai eseményeihez sehol se nincsenek a budapesti kolostor ostromok.

Hát ez sem Orbanisztánban készült kép:

https://www.northweststar.com.au/story/8713419/uk-police-hurt-in-violent-riot-after-three-girls-killed/

Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.06.25 -3 0 41

Nem szereted a szőlőt...?

Előzmény: samárköhögés (37)
PestVármegyeiStilgar Creative Commons License 2024.06.25 -1 1 40
Never Man Creative Commons License 2024.06.08 0 3 39

Eloszor meg kell enni es inni ra egy sert .... aztan kiderul.

Előzmény: Zöldpólósi Ladomér (38)
Zöldpólósi Ladomér Creative Commons License 2024.06.08 -2 0 38

Mai szar: - Mi ez a mai szar?

Előzmény: samárköhögés (37)
samárköhögés Creative Commons License 2024.06.07 -1 0 37

Mai szar:

CitromosMinyon Creative Commons License 2024.06.02 -3 5 36

Ilyen multikulti nincsen Orbanisztánban:

MrJones512 Creative Commons License 2024.06.02 0 0 35

"Nekem már nem igazán megy a számolás, de tessék elosztani 10 millió fővel, és 365 nappal.."

Napi 16.5 deka. Gőzöm sincs, hogy ki dob ki ennyit.

"És az sem világos, hogy csak fogyasztható kaja van benne, v pl a krumplihaj is."

Én tartok tőle, hogy egyszerűen fogták a szokvány szemétmennyiség tömegét (amibe elvileg csak az úgynevezett "konyhai hulladék" lenne tehető), oszt' sajt. Esetleg korrekciózhattak az élelmiszerkereskedelem csomagolóanyag-tömegével, de ez már egy optimista tipp.

Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy nem vizsgálták, hogy ennek a szemétnek mekkora része lett volna az emberi fogyasztásra  valóban alkalmas mennyiség.

Előzmény: költekező (33)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.06.02 -3 3 34

Ilyen volt Mo-on is Gyurcsány-Bajnai szakértői kormányzása alatt, mert akkor jólét volt.

De amióta Zorbán kikiáltotta a diktatúrát 2010-ben, immár nincs semmi ilyesmi. Zorbán politikai okokból betiltott minden ilyet, mert ha lenne, akkor a ferdültszemű, fogatlan, analfabéta mucsaiak nem rá szavaznának.

Előzmény: samárköhögés (-)
költekező Creative Commons License 2024.06.02 0 1 33

Nekem már nem igazán megy a számolás, de tessék elosztani 10 millió fővel, és 365 nappal..

És az sem világos, hogy csak fogyasztható kaja van benne, v pl a krumplihaj is.

Előzmény: King_of_Giants (23)
Teperthöessy Asztrid Creative Commons License 2024.06.01 0 3 32

Rosszul tetszik emlékezni.

Az anyukájának sok 100 ezer sorstársával együtt CSAK másnap, vagy még 1 nappal később érkezett meg a nyugdíja.

De ennek mi köze ahhoz, hogy Európa egyik szegletében INGYEN eper vagy sárgadinnye között választhatsz?

Előzmény: Salakos II. Lajos (21)
Never Man Creative Commons License 2024.06.01 -1 0 31

Aztan majd minden kezdodik elolrol, uj Roma meg minden egyeb, szanatana dharma ...  A kovetkezo vilagciklusban Magyarorszag hatarait ket ocean fogja mosni es egy uj Matolcsy petroforintokat nyomtat. Aztan megint kezdodik minden elolrol ...

Előzmény: Abendsen (30)
Abendsen Creative Commons License 2024.06.01 0 1 30

"Mert itt is alakul az a réteg amelyik nem dolgozik, kap kenyeret és cirkuszt, és a katonáskodással hagyják békén."

Már ki is alakult. Migrációval segélyturisták jöttek, az őslakosság pedig az alapbért kap, a túlnyomtatott petrodollár elköltésére pont jó.

Urbánus kultúrák egyik végpontja szokott lenni a bukásuk előtt, mert nyilván fenntarthatatlan.

Előzmény: CitromosMinyon (17)
Abendsen Creative Commons License 2024.06.01 0 0 29

Pontosan. A városi ember természetesen felsőbbrendűnek érzi magát, amíg ellátják mindez így is van. Sok kurva, pia, ingyen kenyér, hawai dizsi, kell még más? Dolgoznak a parasztok, ez az élet rendje. Újra és újra ismétlődik a történelemben.

Előzmény: CitromosMinyon (15)
Omar Khajjám Creative Commons License 2024.06.01 0 0 28

Brit Lidl akciós újság

Előzmény: seymour_ (12)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.05.31 0 1 27

Ki felé jelezzék?

Nagyon nem figyelem, de mintha kiírnák hogy szavatosság hamarosan lejár, vagy hasonlót

Előzmény: S. Berkes (26)
S. Berkes Creative Commons License 2024.05.31 0 0 26

Vót mostanában valami olyan Orbán-határozat, hogy a multiknak x nappal előre kell jelezni, ha az élelmiszer szavatossági határideje lejár... még nem lépett életbe?

Előzmény: King_of_Giants (23)
KijeviCsirkeSzelleme Creative Commons License 2024.05.31 -1 1 25

2024-ben milyen "cuculista tervgazdálkodást" emlegetsz az angol Lidl ingyen  kaja lehetôsével egy oldalon? - Valami ilyesmit:  A  cucilista tervgazdálkodás idejében mesterségesen alacsony áron tartották a kenyér árát. Az emberek kezdtek pazarlóan bánni vele, többet vásároltak belőle és gyakran a kukában kötött ki a száraz kenyér.

Az ingyen kapott élelmiszerrel is valami hasonló játszódik le Londonisztánban.

2015-ben a keleti előtt  jólelkű civil szervezetek vajaskenyérrel várták a "háborús menekülteket". Ingyen. Azok meg hagyták a vajaskenyeret és inkább pizzát rendeltek.

Előzmény: samárköhögés (18)
Never Man Creative Commons License 2024.05.31 0 0 24
King_of_Giants Creative Commons License 2024.05.31 0 3 23

Itthon ezer tonna szám dobálják a multik a szemétbe a kaját..."

Állitólag segítünk nekik mi is

Évi 600ezer tonna élelmiszer megy a szemétbe

baromsággal hülyitik a népet

Előzmény: CitromosMinyon (17)
King_of_Giants Creative Commons License 2024.05.31 0 2 22

Vagy más fizet érte."

Na, erre várok én, de nem szól senki hogy mehetek a cuccért

Előzmény: CitromosMinyon (15)
Salakos II. Lajos Creative Commons License 2024.05.31 -8 2 21

Az.

Annak is topikot nyitott valamelyik nickjén, amikor a nyugdíjfizetési határnapján délben még nem volt az anyukája számláján a lóvé (csak estére), aki emiatt már dühödten rugdosta az automatát.

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2024.05.31 -3 1 20

Ingyen? Miért kéne bármit ingyen kapnom? Te valami csóró koldus vagy? 

Előzmény: samárköhögés (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!