Keresés

Részletes keresés

andorlaci2552 Creative Commons License 2024.11.19 0 0 4

Üdv!
A leírtak alapján elég valószínű, h az oldószeres és a vizes bázisú lakk "összeférhetetlensége" okozta az elszíneződést. Lehet,h az eltérő kémiai összetétel miatt, vagy a régi lakkban maradt anyagok reakcióba léptek az újjal. Az akác tanninjai és olajai hajlamosak különféle kémiai reakciókra, ami megnehezítheti a vizes bázisú lakkok használatát +az akácnál amúgy is előfordulhatnak természetes színváltozások, de ami itt látszik, h csak néhány parkettaelem lett zöldes az inkább a lakkok reakciójára utal. Egy tapasztalt parkettázó valószínűleg tud majd megoldást találni, nézz körül itt https://www.daibau.hu/nevjegyzek/melegburkolo_parkettazo 

Sok sikert!

Előzmény: Dési28 (-)
Qqberci Creative Commons License 2024.05.27 -2 2 3

Pár éve volt egy beázásunk, azt hittem, hogy a parkettának annyi, felpúposodott. Kijött egy öregúr és mielőtt kettőt szólhattam volna, felszedte és gúlába rakta a parkettát, majd mondta, hogy két hónap múlva innen folytathatjuk. 

Jött is, megállapította, hogy ennek kell még egy hónap és elment

Egy hónap múlva megjelent, szemrevételezte, megtapogatta a parkettát, és azt mondta, hogy következő héten jön lerakni. Pénzről még mindig nem volt szó.

Jött is, nagyon szépen lerakta, felcsiszolta és mondta, hogy eredetileg mivel volt lakkozva, tehát most is azzal kell.

Utána számolt, négyzetmétereket, nem a ráfordított időt, és egy teljesen elfogadható árat mondott. Még rákérdezett arra hogy nem eladó-e az 1868-as ingaórám, majd szomorúan távozott.

Ennek már közel 20 éve és a parketta még mindig szép. Nem tudom, megvan-e még az öreg...

Dési28 Creative Commons License 2024.05.27 0 0 2

Képek a kezdéshez.

Dési28 Creative Commons License 2024.05.27 0 0 1

Ezek a képek, amik valahogy nem lettek feltöltve a szöveghez.

PETYUS Creative Commons License 2024.05.27 0 0 0

Szerintem az a leghasznosabb, ha szépnek tekintjük a felületet, az érdeklődő látogatóknak pedig azt mondjuk, hogy ez lesz az új divatszín jövőre.

Dési28 Creative Commons License 2024.05.27 0 0 topiknyitó

Tisztelt Hozzáértők!

Segítséget kérnék a parkettással folytatott vita eldöntéséhez.

Néhány hónapja állapodtam meg egy parkettással, hogy az általam vásárolt lakás kb. 40 éves vakpadlós akác parkettáját felcsiszolja, lakozza.

Rábeszélt a vizes bázisú lakkra, (Murexinre)

El is készült a munka, kb. két nap alatt.

Szép volt a friss lakkozott felület, meg is dicsértem érte.

Eltelt három hónap, amíg nem tudtam a lakással foglalkozni, majd mikor a berendezést vittük fel, érdekes változást tapasztaltam a parkettánál: egyes parketták zöldes árnyalatot vettek fel.

Először a gyártóhoz fordultam, aki szerint az eredetileg oldószeres lakkra nem lett volna szabad vizes bázisúval alapozni, ez okozta az elszíneződést.

A parkettás szerint szép a felület, az akác már csak ilyen.

Mi lehet itt a probléma?

Igaza van a parkettásnak? Az akác zöldes?

Várom a hozzáértők véleményét!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!