Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2024.03.04 0 1 49

Az utolsó négy sort ügyesen figyelmen kívül hagytad, az nyilván nem fért bele a koncepcióba.

Hát, van ilyen.

Azt látjuk meg a világból, ami beleillik az előzetes koncepcióba, a többi nincs, nem létezik, sosem volt.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (48)
Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.03 -9 0 48

Ez tényleg kegyetlenség, hogy egy embernek két nagy időigényű elfoglaltság közül időnként választania kell.

Sok lurkónak szerintem még a barátokkal lógásról is le kellett mondania az edzések idejére.

Előzmény: Patreides (45)
Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.03 -9 0 47

"nezeti polgar"

Előzmény: pici mici a pók (44)
F1 Hierro Creative Commons License 2024.03.03 0 0 46

Amiket leírtam, annak pont ez a lényege: ha nálunk ennyit tudnak más országok olimpiai szerepléséről, akkor máshol is hasonló lehet a helyzet.

Előzmény: Törölt nick (41)
Patreides Creative Commons License 2024.03.03 0 4 45

Széchy Tamásnál az alap volt, amikor egy nagyon ígéretes tehetség 13-14 évesen hozzá került, hogy akár az ország legjobb gimnáziumából is menjen át egy szar sportgimnáziumba, ahol nem a tanulás a fontos, hanem az, hogy minél több időt tölthessen edzéssel, és a tanárok ne buzeráljék mindenféle dolgozatírással, feleltetéssel, tanulással, ilyesmivel.

Volt olyan, hogy a gimibe került nagy tehetség hiába úszott már le kilométereket kora reggel a Margitszigeten, majd utána kezdte reggel 8-kor az iskolát, majd ment vissza délután a további kilométerekért, elváltak az útjaik Szécsyvel, mert se a gyerek, se a szülők nem akarták kockáztatni az egyetemi továbbtanulást azzal, hogy a legjobb gimnáziumot elhagyva valami tingli-tangli sportgimnáziumba menjenek át.

A lelki és fizikai abúzusokról nem is szólva, de hát arról nyilván Darnyi és a többiek órákat tudnának mesélni... a legszomorúbb, hogy szerintem akkor mind az úszógyerekek, mind a szüleik ezt teljesen természetesnek tartották, a szülők talán még bíztatták is az edzőket az ilyen sportokban, hogy csak tegyék ezt a gyerekkel, úgy lesz belőle sikeres bajnok.

Előzmény: pici mici a pók (42)
pici mici a pók Creative Commons License 2024.03.03 0 1 44

kereszteny Orbanc GYEREKVEDO ujalkotmanyos allamaban minden abuzos elitelt!

K. Lajos "kegyelme" SEM toleralhato, ugye gyerekvedo nezeti polgarok?

a MOKSZ eközben egy évre levitte a vizsgált esetek elévülési idejét, majd az elévülésre hivatkozva (!!!) lezárták a fegyelmi eljárást.

Előzmény: Hápi Zsák (-)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2024.03.03 -2 0 43

Persze Orbán a felelős......brrrrruhahahahaha

pici mici a pók Creative Commons License 2024.03.03 0 0 42

Tanulja meg a gyerek mar jó előre hogy mit var el a nemzet!  Ha abuzust is kellene átélnie, akkor azt. Olimpiai es egyéb erem fontosabb a magyar nemzetnek mint a lelki világa. MINDIG EZ VOLT!

Meg a híres úszóink is mesélték hogy az egyik nagy edző fejjel lefele lógatta bele a gyerekeket az medencébe amíg majdnem elhánytak magukat, hadd tanuljanak levegőt visszatartani...tudtak is után úszni....

https://index.hu/sport/uszas/2018/07/19/wladar_sandor_interju_szechy_katinka/

Gulág volt akkor a Komjádiban, nem szépítem. Nagy fegyelem, nagy hajtás. Megesett, hogy Tamás bácsi kivett az érettségiről. A tanárok hitetlenkedve bámultak a teremben. Akkoriban titkoltam előtte, hogy jelentkeztem az állatorvosi egyetemre, mert okkal tartottam attól, hogy megakadályozzák a felvételemet. Mert akkor éppen az volt mindenki érdeke, hogy ússzak, holott én már sokszor önzően arra gondoltam, magammal is törődnöm kellene. Az önmegvalósítással.

Kaptam az öregtől jó pár pofont, sohasem tagadtam, nem is szeretném. Kinek mondhattam volna el akkor? Ki hitt volna nekem?

A nyolcvanas évek elején a gyerekeknek tűrniük kellett. Hogyan is lázadhattak volna? Ne feledjük, akkor még nem törölték el a halálbüntetést, egészen máshogy nézett ki a társadalom általános állapota akkor.

Előzmény: F1 Hierro (35)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 41

"Pár egyszerű kérdéssel lehetne tesztelni, mennyire öregbítik az ország hírnevét az olimpiai sikerek."

vagy menj el egy szomszédos országba és kérd meg az embereket, hogy mondjanak magyar olimpiai bajnokokat

xxx32 Creative Commons License 2024.03.02 0 1 40

"Sosemsportolt kígyóvállúak nem értik, hogy mennyit jelentenek a sportkapcsolatok, sportbarátságok egy országnak."

Hájas vállú kivagyi mélymagyarok nem értik, hogy aki sportol de nem a sport a fő foglalkozása (valamint nem bűnözésből él), az örül mikor heti 3 x 1 óra kondi (öltözéssel / odajutással stb kb 1.5 óra) után még elalvás előtt megnézhet este egy filmet, nemhogy másokat is végig kelljen nézni, hogyan csinált hasonlót mint ő.

Aztán persze, vannak a fizikai munkások, de ugye te nem kukás vagy meg szobafestő, hanem propagandamester vagy akit itt veri a billentyűt 24/7-ben, és kapja fentről az ukázt.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (36)
Patreides Creative Commons License 2024.03.02 0 2 39

"Sosemsportolt kígyóvállúak nem értik, hogy mennyit jelentenek a sportkapcsolatok, sportbarátságok egy országnak."

.

Erről talán kérdezzük meg Kijev polgármesterét, biztosan dícsérni fogja a jó kapcsolatait Magyarországgal.

Meg a barátját, hogy miért is hagyta ott a jól fizető sportdiplomata állását, és jött haza Svájcból.

És kérdezzük meg, hogyan is volt az, hogy a nemzetközi úszószövetség Budapestre tette a székhelyét, miközben az elnökét odahaza éppen korrupció miatt vizsgálja a hatóság.

Jó a fenti kérdés, hogy mennyit jelentenek, és mit is jelentenek, csak legyen vr a kérdező pucájában, hogy válaszoljon is rá a példák alapján.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (36)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2024.03.02 0 1 38

Neked bezzeg gyönyörű, kigyúrt ujj izmaid vannak!
Az állandó billentyűpúföléstől!

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (20)
Patreides Creative Commons License 2024.03.02 0 2 37

"Pár egyszerű kérdéssel lehetne tesztelni, mennyire öregbítik az ország hírnevét az olimpiai sikerek."

.

Ha visszatérünk az eredeti történetre:

Sokszor maguk a szülők is a kemény eszközöket használó edző mellett állnak, mert minimum olimpiai bajnokot akarnak csinálni a gyerekükből. És persze a rivális gyerekek és a szüleik ellen.

Korcsolya... Legendásan ilyen sport.

Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.02 -8 0 36

Sosemsportolt kígyóvállúak nem értik, hogy mennyit jelentenek a sportkapcsolatok, sportbarátságok egy országnak.

Ezért írnak ilyen hülyeségeket, hogy majd ettől a húgymeleg Kőbányait felböfögő proli majd összehaverkodik egy másik ország hasonszőrű prolijával.

Nyilván akkor a zene meg a tudomány és értéktelen szar, mert nem tudja a tömeg, ki kapott még Nobel-díjat, meg milyen nemzetiségű a karmester egy zenekarban.

F1 Hierro Creative Commons License 2024.03.02 0 0 35

Pár egyszerű kérdéssel lehetne tesztelni, mennyire öregbítik az ország hírnevét az olimpiai sikerek.

- A legutóbbi olimpia éremtáblázatán melyik ország végzett közvetlenül előttünk és közvetlenül mögöttünk?

- A velünk szomszédos országok hány aranyat, hány érmet szereztek a legutóbbi olimpián?

- Kik a sikersportágaink külföldi klasszisai?

- A legutóbbi olimpia magyar érmesei kiknek a társaságában álltak dobogón? Legalább mely országok versenyzőivel?

Előzmény: Törölt nick (14)
F1 Hierro Creative Commons License 2024.03.02 0 0 34

Tornához ajánlott film: Fehér tenyér

Előzmény: Patreides (27)
Patreides Creative Commons License 2024.03.01 0 4 31

Ennek így semmi értelme, de legalább leírtad. :)

A norvégokat meg nem kell félteni, ha mostantól egy olimpiai aranyat sem nyernének, a biatlon meg a sífutás miatt nyilván szomorkodnának, de azt a hihetetlen gazdagságot, amit felhalmoztak, és még most is halmoznak, senki nem veszi el tőlük. Nyilván szerencsések a tengeri part menti self földgázzal, olajjal, meg a kormányaikkal, akik baromi jól gazdálkodnak ezzel a vagyonnal, és bfektetik, nem elköltik azt.

Nelünk meg maradnak a magyar sportolók sportsikerei, ahogy az ötvenes években az aranycsapat, ha az nyer, kit érdekel a padláslesöprés... De ha veszít, jöhet a forradalom.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (29)
Patreides Creative Commons License 2024.03.01 0 3 30

"Ha szarok lennénk a sportokban"...

.

Katinka, Danuta, Áron elvégezte a munkát, te meg berakod a többes szám első személyt, ez így kellemes munkamegosztás. :)

Amúgy kíváncsi lennék, ki hány magyar aranyra számít idén Párizsból?

Nekem most Montral és Peking rémlik fel, nem Helsinki, Szöul, vagy Barcelona.

És ha így lenne, és amiatt lenne, mert már nem nyomorgatják durván a gyerekeket az edzők és a szülők egy sportágban sem, akkor egye fene, nem olyan nagy baj.

Lényeg, hogy az oktatás színvonalában, innovációban, a gazdasági fejlődés ütemében, és ilyesmiben Magyarország megelőzi az egész világot... Ja, mégsem.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (22)
Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.01 -11 0 29

Hát igen, amiben a norvégok jót, az nemzetkarakterológia, nemzeti büszkeség, a gyermek érdekeit figyelembe vevő, sikerorientált, korszerű edzésmódszer, de ahol ők nem jók, de mi igen, ott a gyerekeket megbaszó, seprűvel verő alkoholista férgek verték ki a gyerekekből a teljesítményt.

Előzmény: Patreides (27)
Patreides Creative Commons License 2024.03.01 0 1 28

"Márpedig a norvég olimpiai aranyak (210), ezen belül a 148 téli arany, biztos lehetsz benne, hogy nem kis arányban gyerekkori kemény munkával születtek."

.

Torna, úszás, műkorcsolya, ezek legendásan kemény gyerekkori edzéseket igényelnek, vagy legalábbis eszerint edzik a gyerekeket.

És ezeket már kisgyerekkorban el kell kezdeni, sok más sportágban ez nem ennyire sarkos követelmény, van, el lehet kezdeni később is, vagy éppen gyerekkorban elég a közepesen hajtós edzésmennyiség, nem túl nyomorgatva a gyereket, és középiskolában, vagy akár annak a vége felé is elég nagyon ráhajtani, akkor, amikor a sportoló már maga is el tudja dönteni, mit is akar.

De van pár sportág, mióondom, ami már gyerekkorban kükönösen brutál, például az a három... nem véletlen, hogy nem biatlonban vannak a gyerekkel kapcsolatban horror történetek, hanem  pl. tornában, műkorcsolyában...

Előzmény: hangulatos többség_ (13)
Patreides Creative Commons License 2024.03.01 0 1 27

""Hát igen, és most soroljunk fel norvég tornász olimpiai bajnokot, vagy úszót, vagy..."

És vajon a magyar olimpiai bajnokok közül hányat ismernek széles körben külföldön?"

.

Nem kértem, hogy fejből sorolja bárki. :)

Azért írtam, mert úszásban egyáltalán nem volt norvég, tornában volt rá példa, 1912-ben, valami ma már nem is létező számban... A műkorcsolyára gondoltam még a három pont alatt, bár abban volt három aranyuk (1928/32/36), de az egyetlen névhez kötődik (Sonja Henie).

Ezek tipikusan olyan sportágak, ahol már régóta keményen nyomorgatják már agyerekeket is a későbbi nagy eredmények eléréséért... illetve, az edzőknek már gyerekkorú versenyzők esetében sem mindegy, hogyan szerepelnak a korosztályos versenyeken.

Szerintem nem véletlen, hogy ezekben a sportágakban a norvégok nem szórják az olimpiai bajnokokat, mert inkább a gyerekek érdekeit tartják fontosabbnak. Nyilván más spotágakban is el kell végezni a munkát már gyerekkorban, ha valaki sikeres akar lenni, de ez a három sportág különösen ilyen. És pont itt a norvégok nem is villognak az olimpián.

Előzmény: F1 Hierro (12)
Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.01 -10 0 26

Hasonló válasz volt a tippem.

Balos haverjaidnak ennél azért kicsit cifrábban szoktál fogalmazni, ugye?

Előzmény: xxx32 (25)
xxx32 Creative Commons License 2024.03.01 0 1 25

Semmi olyat nem tudok, ami nyugaton rosszabb lenne.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (24)
Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.01 -9 0 24

Mondanál három dolgot, amit szeretsz Magyarországban?

Előzmény: xxx32 (23)
xxx32 Creative Commons License 2024.03.01 0 1 23

A nemzethy kivagyiság nem ad jobb állóképességet.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (22)
Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.01 -10 0 22

Így van.

Ha szarok lennénk a sportokban, akkor mást sem hallanánk, hogy még a moldávok meg a kongóiak is jobbak nálunk, hát igen, a jobb gének és az edzői szürkeállomány, bezzeg. Na meg a nemzeti büszkeség, ott nincs megosztva, ott nem úsztatja az Orbán a kokárdát stb.

Előzmény: hangulatos többség_ (21)
hangulatos többség_ Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 21

Pont azért utálják, mert sikeresek vagyunk.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (17)
Dr. Sajtossy Hugó Creative Commons License 2024.03.01 -9 0 20

Ők nem nézik a sportot, hanem csinálják.

Te még a másodikra is csak lihegve tudod felvonszolni a bojlertested.

Előzmény: xxx32 (19)
xxx32 Creative Commons License 2024.03.01 0 1 19

A sport nézése nem tekinthető sportnak.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (17)
xxx32 Creative Commons License 2024.03.01 0 0 18

Nem csak az olimpikon tenyésztés a sport.

Előzmény: Dr. Sajtossy Hugó (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!