Én egy ember jólétéért felelek. Persze a szórakozás is hozzátartozik. Ő már csak TVt néz, leginkább régi magyar filmeket. De azok már csak egy fizetős csatornán láthatók.
Győzelem esetén mit csinálna az ellenzék a köztévével?
Igen van igazságod, másfelől a hírdető fizet, mégpedig annak megfelelően, hogy
mikor adják le a reklámját (reggel, este, főműsoridőben) és az milyen hosszú.
Ha ez lement, más már nem érdekli, illetve nem is szólhat bele.
De asszem (nem nagyon nézem) a filmek előtt is ott a kötelező korhatár jelzés.
A közmédia mostani egyik átka, hogy ott is mehet reklám, de legalább nem szakítható meg egy film ezzel, mint pl a TV2 nél, ami viszont kormány kézben van szintén. Viszont a reklám, bevételi forrás,
ez hozzáadódik az ország vagyonából (120 milliárd Ft / év) elúszott összeghez. A mindenkori
média törvényeket kellene betartani, különös tekintettel a közszolgálati televizíóra (lásd BBC TV)
hiszen már soha nem lehet történelmi személyiség (hacsak nem lesz királyság). - Hát a történelmet ezek szerint nem ismered. A Patás beírta magát a történelembe, ő az eddigi leghosszabb ideje hivatalba lévő miniszterelnöke Magyarországnak, Tisza Kálmánt előzte meg. De ebben nem csak a Patás, hanem az ellenzék teljesítménye is benne van.
"Ellenzéknek témát" ... erre nincs ötletem, a lakosság nagy többsége már rég "ellenzéknek" számít,
a "szabadságharcos" meg eljátssza, hogy minket (magyarokat) képvisel.
A helyzet az, hogy annak idején a nagyok kizárták a vezetésből a sértődött kisfiút, aki így kudarcnak
éli meg a munkahelyét, hiszen már soha nem lehet történelmi személyiség (hacsak nem lesz királyság).
A Fidesz felső vezetői és családtagjai is többnyire valamilyen kommunista pozicióban voltak, és most
hirtelen sokan lettek hithű keresztények, miközben Magyarország Eu -ban 13. az ateista listán.
De sebaj, ez ma ilyen, és nem csak a Fidesz persze, tudomásul kell venni.
"Fejlődő demokrácia" vagyunk.
1947 -ben szovjet irányítás alatt vezették be azt az idióta gazdasági rendszert a diktatúrával együtt.
Még ma sincs a hazai viszonyoknak megfelelő gazdasági terv-rendszer amivel normálisan lehetne
élni-boldogulni, mert nem a lakosságot szolgálja, hanem egyfajta improvizációs színjáték a kormány részéről. Magyar Köztársaság, parlamenti demokrácia lealázása. Kb ennyi ......
Na, megint tanultam valamit hogy van egy nyomorult közszolgálati TV (Public Broadcasting Service). Jó sokat néztem tévét arrafele (van néhány száz csatorna), de ezt az adást nem láttam és nem is hallottam róla, olyat se ismertem akinek az anyósa hallott volna róla, de kétségkívül azt írják a neten hogy létezik. Az egy szál közszolgálati rádiót az NPR-t (National Public Radio) azt ismerem, régebben sokat hallgattam, Diane Rehm-nek voltak jó dumálós műsorai (nem semmi a csaj, már Nixon elnökkel is csinált riportot, most 87 éves, 60 éves korában betegség miatt elveszítette beszédképességét és újra tanult beszélni)
Bocs, de ide másoltam a saját irományomat ebben a tárgyban, (lustaság is van a világon).
Most a magyar köznek nevezett tv -re évi 120 milliárd Ft úszik el. Ezt is a szőnyeg alá söpörjük.
A vehető földi csatornák közül (kb 12) csak mindössze egy nincs a kormány irányítása alatt.
A "közmédia" nálunk egy folyamatos hatalmi korteshadjárat, propaganda forgatókönyvek közvetítése,
illetve más médiák elöli hely foglalása. A mai magyar társadalomhoz köze nincs.
A szovjet uralom alatt messze nem ment ekkora állami prop gépezet, mert 56 után a barakk fellazult.
A lengyeleknek ebből (is) elegük lett, léptek: vezetők leváltása, ideiglenes pénzmegvonás.
Nálunk bőven elég lenne 2 köztv csatorna, pl TVM1-2, vagy MRTV1-2 ... stb néven.
ha valódi közszolgálati csatorna lenne, még a 2 is sok.
USA -ban mindösze 1 azaz egy (!) pici köztv virít, ráadásul alig van benne kormány-pénz,
magán intézmények dotálják, ugyanakkor a tömeg a klasszikus, híres nagy magán tv állomásokat nézi.
A BBC tv - radio belső csatornái vezet közszolgálatiságban, minden angolhoz szól politikai pártfüggetlenül ahogy kell. (nem azonos a "bbc-world service" műholdas dísz-csatornával). A közmédia tükre is lehet egyben egy országnak, lásd É-Korea, Kina, Oroszország, vagy éppen mi.
Újra elkezdene riogatni a járvánnyal, hogy hatalomra jusson, ettől az ellenzéktől kitelik, a fosmédiájuk már karanténért ordít, és a bejgli mellé újabb kovid oltásokat gondoltak ki nekünk a karácsonyfára:
Az álkeresztény falusi, egyedül élő mamóka háborgó lelke nem tud megnyugodni. Magában sem tud belenyugodni abba, hogy hithű kommunistából, a Dagit követe, egy évtizedre libsi lett, majd bár nem tudta mi az, polgári, később keresztény, végül a zsebpárti alázatos jobbágya. Szép, értékes életív. Nem csoda, hogy karácsonykor is dől belőle a fekália egész nap.
Ha ennyire megszorultál, hogy az én szövegemet kényszerülsz átcímkézni, megértő leszek, és megengedem, hogy mindig ezt csináld, mikor érthető okokból elfogynak az érveid.
Mivel az általad támogatott mocskos jobbernáci magyar példa a szemen köpése mindannak, amit a demokráciáról tudni érdemes, ezzel nagyjából azt is tisztáztuk, hogy egy ilyen szájából mennyit ér a balliberálisozás..
Szóval egyelőre te nézted ezt a bizonyos gyűlöletömlést, én meg nem. Ehhez képest nem kicsit frusztráltan nem tudsz belőle idézni, hanem velem foglalkozol. Ezek a tények, őket győzködd.
"Győzelem esetén mit csinálna az ellenzék a köztévével?"
Eddig mit csinált bármelyik oldal a köztévével? Mindenki kisebb vagy nagyobb mértékben a saját hülyeségeit tolta rajta. Mit csinálna? Orosz- és keletpárti hírek és műsorok helyett újabb amcsi- és nyugatpárti műsorokat tolnának, ahogy eddig is.