- Nézze, fiam, jobban szeretem, ha elnök úrnak hív. Tudja, én voltam az első amerikai elnök, most meg már másodszor leszek az első.
- Az első elnök Washington volt, elnök úr.
- Á, összekevertem. Én az első Amerika elnöke voltam. Vagyok, leszek. Amúgy meg miféle Washington? Szintén Donald?
- Nem, elnök úr, George-nak hívták.
- Akkor miért úgy írjuk, hogy D. C. Washington?
- Az a város, elnök úr! District of Columbia, azt jelenti.
- Egy város volt az első elnök?!
- Nem, elnök úr, a várost nevezték el az elnökről.
- Oké, vágom. Most, hogy megint elnök leszek, rólam nevezem el New Yorkot. És ha már nem lehetek az első elnök, hát majd én leszek az utolsó. Na, ki hív?
- Mr. Orbán, elnök úr.
- Nem, fiam, mondtam már: az elnök úr én vagyok. Voltam, leszek. Mint a Lear király, tudja: hajdani s majdani.
- Az Arthur király, elnök úr.
- Nem értem én ezeket a hülye líreket. Hogy lehet egy király az elnök? Gőzük sincs a demokráciáról. Szóval, mit is mondott, melyik király keres?
- A Mr. Orbán.
- Öreg török cimborám!
- Nem, elnök úr, az az Erdogan.
- Te jó ég, megbukott szegény?
- Nem tudok róla.
- Akkor meg mi a francért mondja nekem, hogy „end Orbán”?
Tobias Billström, Svédország külügyminisztere szerda reggel újságíróknak arról számolt be, hogy találkozott török kollégájával, Hakan Fidannal, aki azt mondta, a svéd csatlakozás ratifikációjára várhatóan heteken belül sor kerül.
„Természetesen Svédország részéről semmit sem veszünk még biztosnak, de várjuk, hogy ez megtörténjen. Ezen a beszélgetésen nem hangzottak el új feltételek, nem voltak új követelések a török kormány részéről, így úgy tekintjük, teljesítettük a mi részünket” – mondta Billström. „Itt az ideje, hogy mind Törökország, mind Magyarország ratifikálja a megállapodást” – tette hozzá.
Ha nem is beszélünk róla, nem árt tisztában lenni azzal, hogy Trump az igazságot mondta ki, akár van 5. akár nincs. Abban a nem várt, nagyon gennyes helyzetben az USA pontosan ezen a kérdésen fog elgondolkodni. És nem egy aláírás dönt akkor egy darab papíron.
”Kevesebb mint egy héttel azután, hogy a volt amerikai elnök összekeverte Magyarországot és Törökországot, Trump ezúttal országunk határait tévesztette el – írja a Politico.”
Nem túl hízelgő.
De! Állítólag az usának van vagy 50 tagállama. És ebből hányat tudnék felsorolni? Hááát….? Na és a fővárosuk? Esetleg hol vannak? Na de én egy átlagos tudatlan vagyok, de egy középszerű politikus Európa bármely sarkából? Nos, nem tudom. De azért tippelnék!
Hogy a világ döntő többségének – mindenkit beleértve – szerintem fingjuk sincs, hogy hol van Budapest, vagy Bukarest.
Hiába az Orbán Viktor és Donald Trump közötti igaz barátság és szövetségesi viszony, a volt amerikai elnök továbbra sem tudja betájolni, hol található Magyarország. Ezúttal egy beszédében azt mondta, országunk Ukrajnával és Oroszországgal is határos. Trump a napokban egy kampánysapkát küldött Orbánnak, remélhetőleg a miniszterelnök egy térképpel viszonozza barátja figyelmességét.
Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke és Orbán Viktor szövetségese szerint a magyar miniszterelnök Törökország elnöke. De nem ez az egyetlen tárgyi tévedése.
Donald Trump volt amerikai elnök New Hampshire-ben tartott kampánybeszédében összekeverte Törökország és Magyarország vezetőjét – vette észre a Politico.
Trumpra is számíthat Orbán, Törökországot majd megszerzi neki!?
Ebben az a hir hogy UGYANEZ a Trump azzal érvelt a NATO megszüntetése (mert azzal lenne egyenértékű) mellett hogy semmi erteleme a hires 5 cikkelynek az USA szamara, mert miért kezdene világháborút olyan Nato tag kisorszagok megtámadása miatt amit az amerikaik többsége azt se tud hol van a térképen.
Most ezen Torokorszag vagyunk szövege - Q.E.D - utan tessek gondolkodni vajon kikre is gondolt Trump hogy azokért nem indítana a NATO kötelessége alapján vedohaborut ha megtámadnának?
Eppen most összekeverni Natanjahu amerikai barátja által (mar beiktatasa elott a sakjat otthonaban fogadta Trump ot) azért több mint sokat mondó jelzés....
Erdogan: Adolf Hitler lelke éledt újjá Izrael némely vezetőjében
Éles szavakkal bírálta a Hamász palesztin szervezet gázai övezeti létesítményeire mért izraeli katonai csapásokat Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén, közölte az MTI.
Adolf Hitler lelke éledt újjá Izrael némely vezetőjében- mondta Erdogan. A török államfő külön is ostorozta az izraeli parlament által múlt csütörtökön elfogadott nemzetállam-törvényt, amely a zsidó nép nemzeti otthonaként határozza meg Izraelt és az arab nyelvnek a hivatalos helyett különleges státust ad.
Fél perc múlva javított. De messze nem olyan hülye, mint a világ elsőszámú idiótája, joe Kezetfogokasemmivel Biden. (The Usa is at the foot of the Himalayas.)
Köztudott dolog, hogy minél kevesebbet tud valaki, annál erősebb a meggyőződése, hogy ő mindennel tökéletesen tisztában van. És éppen amiatt, mert-hogy - miután nem tud szinte semmit, így azzal sincs tisztában, hogy mi - mindent nem tud. És ennek ellentételeként - minél többet - többről tud valaki, annál inkább tisztában van azzal, hogy még mennyit nem tud - mennyivel nincs tisztában. Szóval ez szintiszta dialektika, még-ha nem is marxista - szenilista. És ha egyszer - már itt vagyunk, mind Trump, mind pedig
Bidé korát tekintve, helye és igazsága van a teljes szenilizmus kiütközésének. Még-ha egyszer ez nem is Marxista - Szenilista Dialektika !