Nyitotta:pici mici a pók, 2023.10.10 08:17 |
Elhallgatta az MTI, amit a Nobel-díjas Krausz Ferenc a döntéshozóknak üzent a tanári szakma fontosságáról - Telex: Elhallgatta az MTI, amit a Nobel-díjas Krausz Ferenc a döntéshozóknak üzent a tanári szakma fontosságáról
Krausz Ferenc ugyanis kijelentette, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb maximálisan helyre kell állítani.
Konkrétan ezt mondta: „szeretnék apellálni mindenféle módon a politikai döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a tanári szakma becsülete minél gyorsabban helyreálljon Magyarországon.”
Orban meg letojta. A NObel dij csak egy evre szol mellett veregetni vele
2005. decemberében a nekünk járó pénzt hazahoztam, és ezentúl még egymilliárdot. A kormányfő, a jelenlegi Orbán Viktor azt sem tudja hazahozni, amit Magyarországnak egyébként már megítéltek
Krausz Ferenc ugyanis kijelentette, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb maximálisan helyre kell állítani.
Konkrétan ezt mondta: „szeretnék apellálni mindenféle módon a politikai döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a tanári szakma becsülete minél gyorsabban helyreálljon Magyarországon.”
na sulyok is csak a placsniket adja, tanarok meg le vannak...
Krausz Ferenc kimondta az igazságot a magyar oktatási rendszerről
Tavaly kapott Nobel-díjat, most a Műegyetem Neumann professzori címét vehette át, a BME hallgatóinak tartott előadásában pedig egy fontos problémáról beszélt.
Életemben nem beszéltem sem az "EU"-val, sem egyetlen, kimondottan az EU-t képviselő tisztségviselővel, így aztán sehogy sem áll meg a lábán a mondatocskád. Lám, megint csak propahantarizsával próbálkoztál értelmes válasz helyett. Csak nem az az oka, hogy az utóbbihoz, kiscsillag, nincs sem képességed, sem érved?
Szóval továbbra is:
"Arról írj értelmeset - már ha tudsz, amit erősen kétlek -, mi a helyzet a móri és a többi fizika-, kémia-, matektanár hiánnyal, miért nem lép értelmeset, hosszú távon előre mutatót oktatás ügyben a már 13 éve kétharmados félistened ..."
"Alapvetoen egyetertek abban veled, hogy az allam es az egyhaz szetvalasztasa fontos dolog es abban, hogy az egyhazak ne kapjanak allami tamogatast. Necsak Ivanyi egyhaza ne kapjon, de ne kapjon a tobbi egyhaz se."
.
A kvóta szerint mindenkinek (tanuló, szoc.gondozott) jár az államtól támogatás az intézménynek, függetlenül attól, ki a fenntartó.
Az igazságtalanság ott van, hogy például egy egyházi iskolában tanulóra összességében a többszöröse jut az állami vagy magániskolában tanulóhoz képest.
Ami mindenkinek jár kvóta szerint, az az egyházi intézményben lévőnek is járjon, de csak annyi.
Az egyházakat meg tartsák el a hívők, az egyházak által működtetett oktatási, szociális, egészségügyi, és kulturális intézmények meg kapják meg azt, amit a hasonló nem egyházi intézmények is megkapnak az államtól, és pont olyan módon. Ha kötelező fejkvóta szerint, akkor úgy, ha meg pályázatokkal, esetlegesen, akkor úgy.
A nyugat-európai léptékkel is hatalmas összeget szerinte öt év alatt felélte a jelenlegi magyar vezetés. Ha ez a pénz nem az Orbán-kormány és annak holdudvarában került volna kiosztásra, akkor Magyarország nem egy vészesen elszegényedő ország lenne. Ha a Brüsszelből érkező támogatások fele nem kormányközeli zsebekbe vándorolt volna, lett volna elég pénz például a magyar egészségügyi és az oktatási rendszer rendbetételére...
Az EU nem hagy további ezermilliárdokat ellopni, a "helyi" bevétel meg jachtokra, meg a Hatvanpusztai terménytárolóra megy. Tanárok a fasorba sincenek.
"Arról írj értelmeset - már ha tudsz, amit erősen kétlek -, mi a helyzet a móri és a többi fizika-, kémia-, matektanár hiánnyal, miért nem lép értelmeset, hosszú távon előre mutatót oktatás ügyben a már 13 éve kétharmados félistened ..."
Nem tudom, hol írtam, mennyire szuper hely lehet Belarusz, főleg, hogy nem jártam még arra.
Ezért azt sem gondolom róla, hogy szar hely lenne.
Azt meg pláne nem gondolom, hogy ha egy ország nem EU-tag, akkor az csak szar hely lehet. Magyarország is jó hely volt az EU-tagság előtt is, és jó hely ma is.
Bocs, de hogy téged a szopás foglalkoztat, az magánügyed, engem ne vegzálj vele.
Karácsony nekem pont annyit számít, mint mondjuk Varga Misi.
Nem látom, hogy a nem EU tag Belorusszia jobban és jobb kedvűen élne mint mi, pedig neked úgy, de úgy tetszik ami ott van. :P Úgyhogy a mellébeszéléseid se érdekelnek. Arról írj értelmeset - már ha tudsz, amit erősen kétlek -, mi a helyzet a móri és a többi fizika-, kémia-, matektanár hiánnyal, miért nem lép értelmeset, hosszú távon előre mutatót oktatás ügyben a már 13 éve kétharmados félistened ...
Magyar Balint bo ket evig volt miniszter, ez alatt az ido alatt nem tudok olyan konkret lepeserol, intezkedeserol, az oktatas teren hozott torvenyrol, ami indukalhatta volna azt, hogy pont abban az idoszakban jelentkezzen ez a problema.
Termeszetesen mint miniszter o is felelos mind a minisztersege idejen az oktatasugyben tortentekert, mint a kontinuitasert, es bizonyos ertelemben azert is, ami azota tortent.
Az oktatasugy rendbetetele ossztarsadalmi erdek, ami sok evtizedes feladat es folyamat. Sajnos jelenleg ennek elkezdesere nem latszik kormanyzati szandek. (Sot mi tobb, epp az oktatas lezullesztesere latszik kifejezett szandek.)
Ha olyan lennék, mint ti, KaróGeri-szopók, akkor azt mondanám, hogy erről a tankerület tehet.
Az biztos, hogy sokat segítene az állam pénzügyeiben, ha az EU nem lopná el a pénzünket, és kifizetné pl. azokat a százmilliárdokat, amikkel a schengeni határt védjük.
Ja, meg az is sokat segítene, ha kilépnénk végre az USA háborújából.
Alapvetoen egyetertek abban veled, hogy az allam es az egyhaz szetvalasztasa fontos dolog es abban, hogy az egyhazak ne kapjanak allami tamogatast. Necsak Ivanyi egyhaza ne kapjon, de ne kapjon a tobbi egyhaz se.
nem tudom melyik linkre gondolsz, egy link segitene. en mondjuk nem emlekszem, hogy valaha is videki tahoztam volna, de ha te irod biztos igazad van. persze azert jo lenne legalabb egy link ezt igazolando.
Ezt az államnak/kormánynak mondd! Amíg viszont ők nem igazán adnak hálót (sem), Iványit békén hagyhatod, propahantista kiscsillag. Amúgy meg, ebben a topikban nem azzal kellene inkább foglalkoznod, hogy pl. Krausz hajdani móri iskolájában miért nincs fizikatanár?
Ugye még te sem mered azt a badarságot állítani, hogy még ez is Iványi bűne?