Így van! Nem tudom még ugyanazok a kritériumok vannak-e, de csak két fontosabb, amelyik úgy tudom még él:
Adósságráta 60% alatt kell legyen.
Az ÁH 3% alatt kell legyen.
Na most Ukrajna adósságrátája vhol 90 és 100% között van, és a segélyezés ellenére rohamtempóban nő, továbbá költségvetésének harmada megy a hiteltörlesztésekre. Ha ebben a pillanatban kivonulnának az oroszok és véget érne a háború, innen akkor is képtelenség 2030-ra önállóan elérni a fenti kritériumokat, még egy egészséges gazdaságnak is.
Ciprus is csatlakozott az EU-hoz úgy hogy az ország felén van egy török állam amit nem ismernek el. Ez a befagyott konfliktusosdi ilyen poszt-1945-ös világrend szüleménye, mivel a nyugat úgy tesz mintha a határokat sose lehetne megváltoztatni ezért mindig van egy fél a konfliktusokban akinek totál ingyen és bérmentve megéri hogy kijelentse hogy őszerinte a fél évszázada megszállt fél ország valóban még hozzá tartozik, és amikor felrajzolja a nacionalista vágyálmait mindenkinek bólogatni kell.
Ukrajna "vietnamizálódik". Oroszországban meg egyre többen gyilkosoknak tartják saját katonáikat, akik pedig éppen "értük harcolnak". Újabb párhuzam. Ennek ellenére meg nem tudom jósolni, kinek mit hoz még a hadiszerencse, akármit is jelentsenek a szavak. A történelem az élet tanítómestere, de az élet rossz tanítvány. Ahogy írod is: nem fogják fel. Se nyugaton, se keleten. Majd, évtizedek múlva igen. Ha lesznek még évtizedek.
Az orosz védelmi stratégia sikeres: a kijevi hunta küldi embereit a biztos halálba a nyugat parancsára, 3:1 az arány az áldozatokban. Az orkránok lassan kifogynak emberből.
Elmondaná nekem valaki, hogy mit jelent az, hogy "megnyerni" vagy "elveszíteni" a háborút? Először is hivatalosan nincs is háború. A másik meg az, hogy ez már megint egy olyan gebasz lesz mint Koszovó, Kashmír, Hegyi-Karabah és a többiek. Rengeteg szaggatott vonal a térképen, rengeteg nyitott és megválaszolatlan kérdés, rengeteg tárgyalás, rengeteg papírmunka és rengeteg bizonytalanság. Ok, a ruszkik elfoglaltak bizonyos területeket, de ezt a nyugat nem fogja elismerni, szóval megint lesz ezen egy rakat huzavona. Ukrajna mint állam teljességgel instabillá vált. A lakosai pusztulnak. Ez nem úgy megy ahogy a nyugati média sugallja, hogy "megnyerik a háborút" és akkor minden jó lesz. És akkor még nem is beszéltünk a nyugat irtózatos nagy felelőtlenségéről, hogy a saját médiája úgy állítja be, mintha az ukránok nyernének, akármit is jelentsen az. Konkrétan az utolsó ukránig harcolni akarnak, miközben Zselénszki turnézik a világban és kalapozik inkább kisebb mint nagyobb sikerrel. 1000 kilométeres arcvonal van az országban, jónapot! Magyarország ennek a fele hosszában! Nem hiszem, hogy bárki is felfogná nyugaton, hogy mi is történik ott valójában.