Abban, hogy kár lenne egyetemre menned, tökéletesen egyetértek. Annyiban nem egészen, hogy én a helyedben magánegyetemmel sem próbálkoznék. Nem azt érdemlik.
Az lehet az egyik baj, hogy nincsenek felfedezéseid. Mármint lehet, hogy az internetes böngészésed során felfedezted, hogy vannak kvaterniók és oktániók, de ettől ez még nem önálló szellemi teljesítmény.
" Nádas a jobb szerző, de politikailag Cherie Jonest kell választani” -mondta az egyik zsűritag a berlini Haus der Kulturen der Welt (HWK, Világ Kultúráinak Háza) Nemzetközi Irodalmi Díja shorlistjének összeállításakor. "
Megint csak nekem van igazam ! Nézzétek vissza a hsz-okat. : egyfolytában csak negatív jelzőket raktok mellém, hagy e idézelek be titeket ! Raktok, már mint ti 50 nickesek raktok !
Én már jó ideje nem várom hogy bármelyik felfedezésemért pl. a szuperkomplex számok, Attila állandó, gonon elmélet is bármiféle nyugati díjat is kaphatnák ! Sőt már nem is foglakoztat a gondolat, hogy én betegyem a lábam bármelyik állami egyetemre !
Mindegyiket odaítélik @ivángabinak (a Templeton-díjjal kezdve), majd lehúzzák a rolót, hiszen a jövőben már ennél zseniálisabb tudóst úgyse találnak díjazni, az MI-nek meg nem jár kitüntetés.
Félreértesz valamit. Az itteni posztok nem azért születnek, hogy rajtad segítsenek; egyáltalán, a világ nem körülötted forog. Például nem vagy te akkora kaliber, hogy a sírfeliratod felől publicban rendelkezz ... ahhoz egy kicsit többet kellene letenned az asztalra.
Te bizony igencsak tanácstalanul lődörögsz itt a világban. Nem csak a tudományok eredményei között, de te nem érted a még a köznapi élet legnyilvánvalóbb történéseit se. Mint ahogy nem vetted észre covid a járvány veszélyeit, ugyanúgy nem érted a fanatizált tömegek provokálásának kockázatait se. Pusztán a sikertelenség keserű dühe fortyog benned mindenki ellen, aki képes tenni valamit a tudásért, világ problémáinak megoldásáért, a szenvedések csökkentéséért, az ellenségeskedések felesleges szítása ellen. Míg te unalmadban értelmetlen pótcselekvésekkel ütöd agyon az időt, mindenkire gyanakszol, és az égvilágon mindent szapulsz.
" A Nobel Alapítvány honlapjára felkerült szombati közlemény szerint a pénteki bejelentéssel ellentétben mégsem hívják meg az orosz, a fehérorosz és az iráni nagykövetet az idei stockholmi Nobel-díj átadási ünnepségre, ugyanakkor "az oslói ünnepségre az eddigiekhez hasonlóan minden nagykövetet meghívnak" – írja az "
Én megmondtam előre: az állami tudósok és az akadémiák csak "pénzes színház" csupán !
Az hogy Karikó Katalin kap-e Nobel-díjat az is inkább politikai kérdés és nem tudományos .
Csak ugye e tudomány topik-csoportban nem szabad politizálni . Már úgyis mindegy ...
Csak sajnos ott van a "publikálj vagy pusztulj" elve.
Nem sajnos, hanem szerencsére - és nem is véletlenül. Ez a tudomány önvédelmi rendszerének része.
Egy Index-fórumot/topikot szétcseszni, az se piskóta, de a tudományos életnek azért komolyabb és cél-orientáltabb feladatai vannak annál, mint hogy mindenki válogatás nélkül odaüríthesse a szellemi anyagcsere-termékeit. A hozzáértők nem lencsét válogatni vanak ott.
Egy tudós, aki érdemes e névre, nem díjakra hajt. Még csak "pszichológiai morzsákárt" se hajszolja magát, jelentsenek ezek bármit is. De neked ezt valószínűleg hiába próbálná magyarázni bárki. Te mindösszesen egyféle embert (pontosabban egy embert) ismersz; és ennek rögeszméje a mindenhez értés és annak (bármely, a hivatalos utaktól eltérő) publikálása és a dicséretek bezsebelése (de csak óvatosan, mert a tudását bemutatni szakemberek közé sose megy az illető). Nos, az az ember nem tudós. Viszont (épp ezzel összefüggésben) valóban "pszichológiai morzsákárt" hajolgat, 24/7.
Ha gondolatban összekapcsoljuk e videót és a Nobel és más tudományos díjak után való sóvárgást, akkor logikailag az jön ki belőle, hogy: a tudósok díjak morzsáiért túlhajszolják magukat: mindig kapnak egy kevés díjat, de e díjakat kevésnek érzik, ezért hajszolják magukat az újabb meg újabb pszichológiai morzsákért !
Teller Eddét árulóként állítják be az amerikai baloldal ! Tegyétek a szívetekre a kezeteket, és írjátok meg ide: szerintetek ezekután várhatunk-e magyar tudományos díjakat ? Nyilván e Telleres cikk után Karió Katalin sohanapján fog Nobel-díjat kapni, mint ahogyan a pulzárokat=neutroncsillagokat is felfedező rádió-csillagásznőtől is elcsalták a Nobel-díjat !