Szeretettel várom idén, is a Műegyetem dolgozóinak gyermekeit és unokáit, a Gyerekegyetem hallgatóit, valamint a kísérőket a MIKULÁS FIZIKÁN, 2023. decemberber 08.-án, pénteken az F29-es tanteremben! Az előadás 1700-kor kezdődik Az előadás általános iskolás korosztálynak szól, de szeretettel várjuk az óvodásokat és a gimnazistákat is! "
Mivel a világ eléggé bonyolult és a teremtő nem adott hozzá tervrajzot, megpróbáljuk megfejteni.
Miért hivatkozól te e teremtőre, amikor nekem úgy tűnik, hogy fogalamad sincs sem az Istenről,sem az Úr Istenről, sem a Teremtőről. A Bibliádat sem ismered. A Biblia tele van tervrajzokkal.Kinek a Pap Kinek a Papné. -Én úgy vettem észre, hogy mérnökökkel társalgok.
Mondd, mitől torzult el ennyire a gondolkodásod? Hogy te mindenhol efféle parancsuralmi viszonyokat gyanítasz? Igazán sajnállak, nyomorult dolog lehet folyton a nálad sokkal sikeresebb emberekre irigykedve, imindenféle kisszerű hiedelmek fogságában élni.
Az is a félrevezetés és kábítás kategóriájába tartozik, hogy Einsteinről egy szó sem hangzott el, de a képe a háttérben ott virított. Nyilván ez is kötelező eleme az előadásnak.
A foszforeszkáló anyagokról érdemes ejteni pár szót.
Mert ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy a benzin csak cseppekben terjed, mert lám-lám, az injektor kis adagokban juttatja be a belsőégésű motor égésterébe.
A kvantumfizika megengedi, hogy a gerjesztett állapot hosszabb időn keresztül fennmaradjon, az elektron egy magasabb energiájú állapotban csapdába kerüljön.
De ehhez még kvantumfizika sem kell, mert az EPROM memóriák is így működnek.
Nagyobb segédfeszültséggel feltöltenek egy kondenzátort (és UV fénnyel lehet(ett) törölni). Kisütni elektromosan is lehet az EEPROM eszközökben. A kiolvasás viszont úgy történik, hogy a lebegő kapun lévő töltés elzárja vagy megnyitja egy térvezéslésű tranzisztor áramát. Sajnos a kapacitás feltöltéséhez (és kisütéséhez) használt nagyobb feszültség roncsolja az anyagot. Ezek a memóriák véges számú írási/törlésű ciklust biztosítanak.
Azt is momdják, hogy kvantumfizika nélkül nem lenne tranzisztor, nem lennének számítógépek.
Nekünk viszont Zólomy Imre egy féléven keresztül dörmögte az Ebers Moll modell működését a diffúziós egyenlet alapján.
A gravitációs erő térfogati erő. Ez azt jelenti, hogy a test MINDEN atomjára egyszerre hat. Ezért nem érzed a gyorsítóerőt szabadeséskor.
A centrifugában a gyorsítóerő felületi erő, az a segged atomjait gyorsítja, ahol a székkel érintkezik. A segged felületi atomjai gyorsítják a beljebb lévőket, és így tovább. Úgyanúgy, mint amikor felületi erő ért akkor, amikor beverted a fejedet.
De ez általános iskolai tananyag, ahonnan te sajnálatos módon kimaradtál, ezért nem értesz azóta sem semmit és beszélsz hülyeségeket.
Rádiócsillagászoknak megmondtad már, hogy szerinted nem létező dolgokat vizsgálnak?
Azt mondod, hogy a körpályára kényszerített test esetében csak egyetlen egy erő létezik, a centripetális erő. A bolygók esetében ez az erő a gravitációs erő.
Képzeljük el, hogy beülsz egy centrifugába. Olyanba, amelyet az űrhajósok kiképzésénél használnak.
Szerinted csak egyetlen egy erő létezik, amely téged körpályára kényszerít. Ennek a támadási pontja a széken van, amelyen ülsz.
Ha elkezdik pörgetni a centrifugát, akkor egyre erősebben nyomódsz bele a székbe. Ha tovább gyorsítják a centrifugát, akkor egy idő után elájulsz, mert a vér kiszorul az agyadból.
Vajon milyen erő szorítja ki az agyadból a vért, ha nincs centrifugális erő?
Miért a fejedből szorul ki a vér, ha a (szerinted) egyetlen erő támadáspontja a széken van?
2. A rádióhullám és a fény közötti különbségről
Én azt állítottam, hogy a rezgőkörben keletkező rádióhullám és a fény között a nagy különbség az, hogy a rádióhullám folyamatos hullám, az atomok által keltett fény azonban szaggatott hullám, mert az atom csak rövid ideig kelt fényhullámokat, és a hullámdarabok között szünetek vannak.
Erre te azt mondtad, hogy hülyeség. De hogy miért, azt nem tudtad megmondani. Helyette elkezdtél a rádiócsillagászatról hablatyolni.
Ezekből kiderül, hogy a hülyeségezésen kívül semmit nem tudsz a témához hozzászólni.
Csak ismételgeted, amit a fejedbe öntöttek, de gondolkodásra már nem vagy képes.