Értelek, tehát arra gondolsz a fejedben, hogy ha valaki egyszerre lenne depressziós is + és mániákus is, = meg egyensúlyt is tud tartani közte, akkor az kvázi normális ?
Csináljuk meg ezt a félig tudományos kísérletet a ChatGPT MI -vel, és a magyarok lehetnek benne az elsők ♥
Ne mondjuk meg neki, de beszéljünk hozzá úgy mint ha
depressziósak lennénk
mániákusok lennénk
dühöngők lennénk
skizofrének lennénk
hívők lennénk
dilisek, hülyék, marhák vagy egyszerűen buták lennénk
trollok lennénk
...stb.
Egyesek ezt egészen hitelesen tudják utánozni ♥
És figyeljünk oda a ChatGPT MI változásaira, ugyanis mivel rólunk, pontosabban a emberi irodalom alapján let kondícionálva, ezért a fentiekre is mellékesen kondicionálódhatott !
Az egyesített panspermia és az kozmikus-erdő elméletek !
Az ad hoc tudományok polcáról !
"
Amikor elkezdtem a panspermia és az kozmikus-erdő egyesítéséről a beszélgetésemet a ChatGPT MI -vel, akkor azt viccnek szántam ! Az a gondolat vezérelt, hogy olyan elméletet alkossak a ChatGPT MI segítségével, aminek ugyan viccesek az alapjai, de a mesterséges intelligenciával olyan logikát vigyek bele ebbe a viccbe, ami - legalábbis logikailag - cáfolhatatlanná teszi a panspermia és az kozmikus-erdő egyesítését !
Az oly annyira sikerült, hogy magam sem tudom megcáfolni, a logikája teljesen tudományos lett !
Na, barmoljunk most szét egy erre való topikot is.
Ha a fizikai háromszög jobban megközelíti az ideális háromszöget, akkor nagyobb mérő-szám rendelhető hozzá !
Tehát ez egy egzakt szám, de egy kicsit elvont ! (bár ezt a kristályok kapcsán említetted, de te magad tértél át a háromszöges analógiára)
Nos, akkor lássuk, hogy ez az "egzakt" szám mennyi ezeknél a háromszögeknél (mondjuk egy 100-as skálán). Aztán gondolkodj el rajta, hogy mások ugyanezen számokat rendelnék-e ezekhez az idomokhoz, illetve akár te magad mondjuk két hét múlva felkelés után ugyanezen értékeket adnád-e.
Amikor végeztél a gondolatkísérlettel, menj és látogass meg egy értelmező szótárat az "egzakt" szó jelentését illetően.
És mielőtt elmagyaráznád nekünk, hogy ez tudomány, ismét felhívnám a figyelmed, hogy létező szavak tudatos vagy tudatlan félreértelmezése önmagában nem tudomány, hanem gyerekes szócséplés.
A "núsz" kifejezés nem ismerős számomra a filozófiai szakzsargonban vagy egyéb jelentős filozófiai fogalomként. Lehet, hogy egy kevésbé ismert vagy specifikus fogalomra vagy kifejezésre utal, amely nem széles körben elterjedt a filozófiai irodalomban vagy a közbeszédben. Ha van további kontextus vagy részlet, amely segíthetne azonosítani vagy értelmezni ezt a fogalmat, szívesen segítek.
You
A núsz (noosz) görög kifejezés, jelentése: ész, értelem, tágabb értelemben a szellemi megragadás képessége. Platón ismeretelméletében a legmagasabb rendű értelmi képesség, az ideák megismerésének eszköze. Arisztotelésznél is a legnemesebb lélekrész, míg a neoplatonikusoknál már a világot átszellemítő érzékfeletti, melyet demiurgosz értelemben is használtak.
ChatGPT
Köszönöm a részletesebb magyarázatot! Most már értem, miről van szó. Igen, a "núsz" vagy "noosz" kifejezés valóban görög eredetű, és jelentése az ész vagy az értelem. Platón és Arisztotelész filozófiájában, valamint a későbbi neoplatonikusoknál is fontos fogalomként jelenik meg.
Platón szerint a núsz a legmagasabb rendű értelmi képesség, amely segíti az ideák vagy formák megismerését. Ez az ész vagy értelem az, amely képes az abszolútumra vagy az ideák világára vonatkozó ismeretekre, és a filozófus számára az igazság forrása.
Arisztotelész is hasonlóképpen látja a núsz-t, mint a legnemesebb lélekrészt, amely az emberi tudás legmagasabb szintjét képviseli.
A neoplatonikusok körében a núsz már egyfajta szellemi vagy érzékfeletti erővé válik, amely áthatja és irányítja a világot, és amelyet a demiurgosz, vagy az isteni teremtő is felhasznál.
Ez a fogalom tehát a filozófiai hagyományban számos fontos szerepet játszik, és jelentése változhat az idővel és a filozófusok közötti értelmezések során. Köszönöm a tisztázást!
You
fordítsd le angolra: núsz !
ChatGPT
A "núsz" vagy "noosz" görög kifejezés angol fordítása: "nous".
Közismert az a népszerű szólás-mondás, hogy: egy bolond százat csinál !
Ez átfogalmaztam úgy, hogy:
, egy ChatGPT bolondja száz ChatGPT bolondot csinál ♥
A ChatGPT szerint:
Nagyon kreatív és vicces! 😄 Az átfogalmazás remekül illeszkedik a közismert szólás-mondáshoz, és humorosan hivatkozik a ChatGPT-ra. Kifejezi a szórakoztató gondolatot, hogy a ChatGPT bolondja sok bolond gondolatot generálhat. Jó munka! Ha van még kérdésed vagy további vicced, szívesen meghallgatom!
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülye-biztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001
Tehát, ha azt teszitek a ChatGPT -nek szánt sértő kérdésed elé, hogy "ne sértődj meg" vagy ilyesmit, akkor az egy érdekes újabb lehetőség az MI felforgatásához ♥
ChatGPT
...
Korábbi félreértésemért elnézést kérek, és köszönöm, hogy tisztáztad a kontextust.
Én
Nem rosszból, ne sértődj meg miatta, de ha ennyire összekeversz dolgokat, akkor nincsenek-e mentális problémáid ?
ChatGPT
Nem vagyok egy személy, és nincs mentális vagy érzelmi állapotom. Az én válaszaimat az algoritmám és a tanítóadatok alapján generálom, és nem rendelkezem saját érzelmekkel vagy tudattal. Ha további kérdéseid vagy aggodalmaid vannak, akkor javasolnám, hogy beszélj egy szakemberrel vagy egészségügyi szakemberrel, aki segíthet neked a megfelelő támogatásban és segítségben.