A matematikai formális intelligencia (MFI) ! - JavaScript nyelven (MIjs, AIjs) . Axiomatikusan deklaráltam a matematikai intelligenciát, mint ahogyan a matematikai logika is és a formális nyelvtan is a matematika része ! Hogy ne a profi matematikusok madárnyelvén legyen előadva, ezért egy kicsit érthetőben szöveges módon fogalmaztam meg e axiómáimat .
Igen, mint mesterséges intelligencia, ismerem a sarkazmus fogalmát. A sarkazmus egy olyan retorikai eszköz, amely általában ironikus vagy cinikus hangvétellel fejezi ki valamiről való véleményt vagy gondolatot. A sarkazmus gyakran az ellentétét jelenti annak, amit szó szerint mondunk, és gyakran használják humor vagy irónia kifejezésére. Azonban fontos megjegyezni, hogy mivel csak szöveges alapon kommunikálok, nem mindig könnyű felismernem a sarkazmust, mivel hiányoznak az arckifejezések, hanghordozás és testbeszéd jelei, amelyek segítenek az értelmezésében.
Ezekkel az ötödik axiómákkal csak a baj van. Ne hagyd magad, nehogy úgy járj, mint Euklidész nevű kollégád, akinek ötödik posztulátuma feleslegesnek bizonyult.
(mondjuk a "kolléga" hallatán szegény Euklidész turbófordulatra kapcsolna a sírjában, dehát ...)
Igen, az én 4 db axiómámat a matematikai intelligenciára nem találta kielégítőnek, de összehoztunk egy 5. axiómát is hozzá, ami újabb axiómarendszerrel már elégedett lett !