1. „Az adott helyen nem állhat ilyen emlékmű, mivel Kárpátalja megye Ukrajna része, tehát a Vereckei-hágónál nem Nagy-Magyarország kezdődik, ahogy azt magyar politikai körök igyekeznek beállítani, hanem ott, egészen Magyarország határáig (sőt egykor a magyarok által Debrecenné átnevezett Dobrocsinig)ukrán föld terül el,amelyen ősi ukrán nép él” – áll a nyilatkozatban.
Akár az eltépett láncot is tervezhette tűzbe tenni, és kardot kovácsolni belőle, mivel a kard fényesebb a rozsdás láncnál. Már akkor is jelentős volt az újrafeldolgozás iránti érdeklődés.
A Sanyi? Az egy libsi háborús hőbörgő Szent Korona gyalázó volt :-)
Ha élt volna még pár évtizedig, levetve a forradalmi ifjúság némelykor hebrencskedő forradalmi gőgjét, a szent koronát is megtanulta volna helyén kezelni.
Petőfi március 14-én este rendesen berugott, oszt micsoda balhé lett belőle
Semmi sem lett!
Kossuth: Egy kis pesti lárma
Az első évfordulón, 1849. március 15-én Kossuth a magyar főhadsereghez utazik, hogy a támadó hadműveletet áttekintse. Útközben Törökszentmiklósról a következő levelet küldi a feleségének:Kedves Angyalom! Ti ma március 15-ét ünneplitek, mi pedig - értem, seregeink - mennek a német ellen. Hogy tulajdonképp mit ünnepelnek március 15-én, midőn egy kis pesti lármánál egyéb nem történt, azt nem tudom,de hogy azon a napon, melyen a hadsereg megmenti a hazát, lesz mit ünnepelni, azt tudom. Pedig megmenti okvetlenül, megverik ám a németet bizonyosan, lehetetne, hogy meg ne verjék. Ma megyek Földvárra, Cibakházára, hov a a seregek már elmentek. Bajom nincs, egészséges s jókedvű vagyok. Légy te is az, kedves angyalom; csókollak milliomszor kedves gyermekeimmel együtt. Isten áldjon meg, Hű Lajosod""
A Sanyi? Az egy libsi háborús hőbörgő Szent Korona gyalázó volt :-)
Petőfi Sándor: 1848
Csatatér a nagyvilág. Ahány kéz, Annyi fegyver, annyi katona. Mik ezek itt lábaim alatt?... hah, Eltépett lánc s eltört korona. Tűzbe véle!... No de mégse, Régiségek közé zárjuk, De nevöket írjuk rájuk, Különben majd a későn-születtek Nem tudnák, hogy ezek mik lehettek.
Igen, ez rejtély. Miért olyanra bízták a bolsevikok a magyarországi kommunizmust, akit maguk sem tűrtek volna? Hacsak a bukás is a terv része volt, de ez már magasfeszültségű konteó.
ez hogyan jött ki? az orosz megtámadott egy tőle teljesen független országot, míg Oo-t senki sem támadta meg! ezt mind megelőzve bekebelezett (gyarmattá tette) egy félszigetet, ami előtte nem volt orosz rész.
Kordonok mögött tartotta március 15-ei beszédét Orbán Viktor Kiskőrösön.
A Telex a helyszínen azt tapasztalta, hogy csak a meghívott vendégeket engedték a színpad közelébe, a kormánytól független újságírókat nem.
Az MTI összefoglalója szerint Orbán Viktor arról beszélt a Petőfi-szülőház előtt, hogy „minden magyarban van egy kis Petőfi, és Petőfiben ott van minden magyar”.
"Nagy magyarország volt még régebben is, de minden hosszan regnáló agyar vezető távozásával egyre kisebb lett.
Így lett az egykori európai középhatalom magyarországból egy európai mikronézia."
Egyem a krokodilkönnyeidet; hát nem pont a ballibek voltak azok, nevezetesen Kun Béla és Károlyi Mihály, akik azokban a sorsdöntő években történő országlásuk alatt végromlásba taszították Egész-Magyarországot, és akik szellemi utódai a legnagyobb ellenzői a határrevíziónak, akik nem a trianoni igazságtalanságok felszámolásán, hanem a magyarnyomorító gúnyhatárok bebetonozásán munkálkodnak?
Petőfi megvetően köpne rátok és már nemcsak az Erdéllyel, de a többi elszakított magyar országrésszel történő uniót is követelné.
Józan alkotó emberről érdemes költeni.Az logikusabb példakép. A szaravilágozás mit javít? Motivál jó dologra? Minek olyat cselekedni,ami káros?(Pénzért cserébe verset írtak, alkoholt ittak, kàbítószereztek.Nem követendő élet számunkra.)
Függetlenséget és elvesztett háborút ünnepelni egy nem független országban logikus-e? Hol vannak az önellátást biztosító üzemeink? A járműgyáraink, cukorgyáraink, stb?
RÉSZEG A SÍNEKEN Egy részeg ember fekszik a síneken, A bal kezében tartja a butykosát És hortyog. Alszik hajnali hívesen. Az Éj az úton most üget el tovább. Kuszált haját már ékesitette sok Giz-gaz-szeméttel lágyan az éji szél, Most hint az ég rá isteni harmatot S meg nem mozog, csak melle zihál, hisz él. Jobb ökle mint a talpfa olyan kemény, Úgy alszik mint rég, anyja meleg ölén. Ruhája rongyos. Még fiatal; legény. A Nap se kél, az ég hamuszínre tört. Egy részeg ember fekszik a síneken És messziről lassan dübörög a föld. 1922. aug.-szept.
Csak tudnám ha más gondolkodása lenne a mércém tojástöréshez és nem lennék vegetáriánus. De vegetáriánus se azért vagyok mert a führer az volt - ez csak véletlen egybeesés. Így hát Petőfi Sándor is csak a saját kedvéért volt vagy békepárti, vagy nem. Bármelyik is volt, láthatjuk mire jutott vele - 20 éves özvegy, 1 éves félárva, ő meg seholse. Kossuth meg Amerikában ...