Az mbh egy drágán működő fosbank hiszen nem olcsó fenntartani egy 500 fiókból álló hálózatot, az adófizetők pénzéből elő Mészáros a tulaj, elvből tilos itt számlát vezetni.
A kiszámoló blog szerzője is írt ilyen esetekről. Az ügyintézőnek a jutalék a fontos.
Ami ezt a telefonos dolgot illeti, vissza kell vonni a marketinges megkereséseket. Egy időben nekem is jöttek más bankok hitelkeretekkel. Meg a hitelkártyánál részletfizetési lehetőségekkel. Persze „kedvezőbb” volt a kamat, a THM 40% helyett „csak” 20. Személyi hitelt is lehetett volna kapni két-három igen után. (azt hiszem te éltél is a CIB-nél az alkalmazásban kínált hitellel 2-3 éve.)
Én 80 éves hozzátartozóval voltam bent OTP-ben felmondtatni a befektetési számlát, mert rábeszélték egy kockázatos részvényalap vásárlásra. Még a Mifidet is kitöltötték vele, megfelelő módon.
Nem szabad hagyni ilyen időseket bemenni bankba, mert a pultosok nagyon jól tudják, hogy öregeket bármire rábeszélnek.
Én beszéltem most a bankkal, általánosságban mondták, hogy hát biztos módosított díjcsomagot és akkor került rá...
És tényleg, valamikor összel volt benn a bankban díjcsomagot módosíttatni, mert az elözöt megszüntették, és valószínüleg akkor írattak alá vele egy szerzödést a hitelkeretre is... Ha egyértelmüen mondják neki, hogy mi ez, nem kérte volna, mivel nincs szüksége rá, de gondolom az ügyintézö jutalékot kap utána, így úgy sunnyogta el, hogy ne legyen anyumnak egyértelmü és ne tünjön fel neki, hogy kap egy ilyet is, egy aláírásért cserébe...
A lényeg, ha 6 hónapon belül felmondja, akkor szerzödésszegés és 13 ezer forint levetetni. Ha 6 hónapig nem nyúl hozzá, utána díjmentesen megszüntetheti. Úgyhogy ez utóbbi lesz.
Az ügyintézö meg költse gyógyszerre a jutalékát...
nyugi telefonon biztos beszéltek vele, mint Anyukám esetében a T úgy adott neki szobafalnyi tv-t hogy a gondozónője beszélt az ügyintéző és Ő döntöntötte el Anyukám helyett hogy mekkora,milyen tv legyen,nem is nagyon akarták a hangfelvételt kiadni...
Közben sikerült belépnem az internetbankjába, és igen, ott van, hogy 150 ezer forint hitel. Már akkor csak az lesz a kérdés, hogy hogyan került rá. Aktívan biztosan nem kérte. Tele a hócipöm, ez az idióta bank harmadjára tesz rá neki hitelt, úgy, hogy nem kérte, elsö 2 alkalommal még az a minuszba lemenös A hitel vagy minek nevezték volt, most meg ez. Nyilván volt valamilyen értesítés most is, de menjenek már a jó édes anyjukba, hogy passzív módon ráteszik. Velem nyilván nem tudnák megtenni, de az idösebb korosztály, aki nem ismeri ki magát, egyszerübb gondolkodású, még a bankkártyától is és mindenfajta technikai dologtól idegenkedik, simán behúzható a csöbe.
Èdesanyámnak a folyószámlája az MBH-nál van. 65 éves, ide utalják a nyugdíját, illetve mivel mellette még dolgozik, a fizetését is.
Sajnos ö az a fajta, aki tiltakozik minden technika és újítás ellen, úgyhogy annyira használja a bankkártyáját, hogy elmegy és felveszi vele havonta egyszer a fizetést, egyszer pedig a nyugdíjat...
Kb. 1 hónapja egyszercsak megjelent a számláján plusz 160 ezer forint. Az, hogy miként került rá és honann jött, egy rejtély, a history-ban nincs nyoma, csak az egyenlegben látszik...
Sajnos anyum egy elég elveszett ember ilyen dolgokban, nem ismeri ki magát, és ha elmagyaráznak is neki dolgokat, akkor sem érti meg öket. Egy elég egyszerü ember, nem a rossz értelemben, de ez van sajnos. :( Úgyhogy mikor bement a bankba, az ügyintézönek sem sikerült megértetnie vele, hogy mi lehet ez... Annyit fogott fel, hogy ez valami hitel lehet, de ha le akarja vetetni, akkor 14 ezer forintjába kerül. A végen annyira feldühödött, hogy inkább eljött, anélkül, hogy kiderült volna mi ez, mit csinálhat vele stb. Majd valamikor bemegy megint...
Én eddig csak olyan hitelkeretröl hallottam, ahol le lehetett menni minuszba. Létezik olyan, hogy pluszba tesznek hitelt a számlára? Ami az egyenlegben megjelenik, de a történetben nem?
Vagy mi a büdös franc lehet ez? Anyum állítja, hogy nem kapott erröl semmilyen formában értesítést, de ebben persze nem vagyok biztos, mert hajlamos bedobni a leveleket értelmezés nélkül a fiókba... Annó az A hitel keretet is rátették kérés nélkül, még BB volt, küldtek róla levelet, hogy ha nem akarja, le kell mondania, de hát ez a levél is a fiókban landolt, majd csodálkoztunk, hogy hogy került rá kérés nélkül a számlára.
Külföldön élek, így sajnos nem tudok belátható idön belül bemenni vele a bankba, telefonon meg sokat úgysem mondanak ha felhívom öket, mert nem az én nevemen van a számla... Persze ha itt nem kapok választ, akkor felhívom öket, hátha általánosságban azért tudnak mondani valamit....
Köszönjük, hogy megkeresésével bizalommal fordult Bankunkhoz.
Tájékoztatjuk, hogy a fizetési kérelem küldése és fogadása funkció kizárólag csak fizetési számla esetében vehetők igénybe, hitelszámla esetében nem használható.
Az államkincstárból való utalásnak (még) nincs tranzakciós illetéke. Hitelkártya számlára onnan is tudsz fizetni.
A másik, meg ahogy JeeEm írja, akad még számla, pl. a Gránit Bank Bajnok Plusz, ahol nincs ilyen. (nem olvastam a kondíciós listákat, lehet, hogy benne van és most "akciós 0 Ft", de jövőre már nem az.) Fintech oldalon a Wise is kiesik már, a többi is lehet előbb, utóbb.
Valóban a 0.45% elviszi a HK visszatérítésből származó előnyét. Főleg, ha 500e felett költesz esetleg, mert ugye csak max 5000ft-os visszatérítést adnak az MBH kártyák. (szerintem most már mind, de lehetnek kivételek)
Az, hogy kb majdnem ingyen használod a bank pénzét adott hónapban, az meg ember függő, hogy ér-e annyit.
Esetleg érdemes olyan számlacsomagot keresni, ahol nincs tranzakciós illeték. Még vannak ilyenek. Illetve bankon belül lehetnek még ingyenesek az átvezetések.
Hitelkártya esetén, tudok valahogy fizetési kérelmet indítani? Arra gondoltam, hogy azzal a HK-törlesztésnél (másik banktól törlesztem) megspórolnám az illetéket. Mert ha jövőre 0,45%-ot kell fizetnem, akkor az 1% visszatérítés kb értelmetlen összegre silányul.
Szuper! Köszi! Akkor a nyáron kapott, és kissé megkésve postázott, simán újonnan igényelt Go!-val ebbe bele is esek. A migrációval nekem Platinum Go! lett, az ha jól látom, ebből ki van zárva. Viszont ott meg 6 hónapig a havidíjat engedik el, mert ezt minden átmigrált kártyánál engedmény lesz. Ez utóbbi infót a promóció keresése folyamán találtam a hirdetményben, ami jó hír, mert Platinum Go! esetében a 6 havi díj 6x6000 aranypeták. ;)
Használd kártyád legalább öt alkalommal, összesen minimum 50 000 Ft értékben és 5000 Ft visszatérítésben részesítünk.
Ezen felül további öt alkalommal mobilfizetéssel használd digitalizált hitelkártyád és szintén 5000 Ft visszatérítésben részesítünk.
Használd csak a mobilfizetést!
A kedvezményekhez használd csak digitalizált hitelkártyád!
Amennyiben a mobilfizetést választottad öt alkalommal minimum 50 000 Ft összértékben, így 10 000 Ft kedvezményt térítünk vissza.
Az a Főkártyabirtokos, aki 2021. január 01. után GO! vagy MBH csomagban Jóljáró GO! hitelkártyaszerződést köt (kivéve GO! Platinum, MBH Flotta Partner Program- Kiemelt Flotta Partner keretében igényelt GO! hitelkártya) és GO! hitelkártyájával annak az aktiválását követő két teljes hónapon belül legalább öt sikeres belföldi, külföldi vásárlást (online is) végez összesen legalább 50.000 Ft értékben, a Bank 5.000 Ft-ot kedvezményként visszatérít a hitelszámláján.
Ha a Főkártyabirtokos a hitelkártya aktiválását követő két teljes hónapon belül legalább öt sikeres belföldi, külföldi vásárlást végez, digitalizált hitelkártyával (további részletek: “Felhasználási Feltételek az MBH Bank és jogelődjei által kibocsátott betéti bankkártyákkal és hitelkártyákkal használható Apple Pay és Google Pay mobilfizetési szolgáltatásairól"), a Bank további 5.000 Ft-ot kedvezményként visszatérít a hitelszámláján.Két feltétel teljesítésére együttesen is van lehetőség. (Pl.: 5 sikeres vásárlási tranzakció, digitalizált hitelkártyával Google Pay vagy Apple Pay szolgáltatás) legalább 50.000 Ft összértékben) ez esetben 10.000 Ft kedvezményt térít vissza a Bank. Ezt az összeget a Bank az egyes feltételek teljesítését követő hónap végéig bocsátja rendelkezésre a hitelkártya számlán.
1. Félretenni pénzt, amit nem akarsz közép vagy hosszabb távon legalább fél-egy évre lekötni, vagy bizonytalanba tenni, pl. értékpapírba, aminek mehet fel meg le is az ára, hanem februárban meg márciusban félrerakod, hogy tudj a lányodnak ajándékot venni pl. érettségire, meg az őszre amikor albérletbe megy az egyetem miatt, akkor a kaucióra.