https://index.hu/techtud/2023/01/04/index-internetto-torzsasztal-forum-25-eves-internettortenelem-nick-topik-moderator-irl-talalkozo/
25 éves az Index fóruma... kinek milyen emlékei vannak a régi szép időkből?
Teljesen off topik, de nem tudom hol kérdezzem meg. A mai naptól ha kommentet írok a youtube-on, akkor az nem jelenik meg egyik videó alatt sem. Beírom a kommentet, de amint frissítem az oldalt, a komment már nincs ott. Fogalmam sincs mi történt, délelőtt még minden rendben volt. Nem kaptam semmilyen értesítést esetleges korlátozásról vagy tiltásról...
Meg az egész SOS. Nagyon sokan találkoztak már valamilyen problémával, de attól még nem érzik magukat a pajzsmirigy-alulműködés vagy a benőtt körmök szakértőjének, direkt ezzel foglalkozó fórumot nem keresnek meg tanácsokat osztani. Viszont amíg a Törzsasztalon véletlenül kerültek a szemük elé ezek a topikok, szívesen belenéztek és elmondták a tapasztalatukat.
Csak a szubszidiaritás, a lehetőleg helyi moderáció ezt kívánta. Mármint azt, hogy a polmodi ne nyúljon a törzsasztalba, mert egy elefánt nem jó eladó az Amforánál.
Néhány egyértelmű hibás darabolást meg is neveznék. Pont a vitát zárták külön ami a fórumok lényege. Belteljes homogén helyen helyen meg elhat a társalgás is, nem csak a vita.
Ahogyan látom a helyzet alakulását ... a 30 évet már csak archiváltan, ha megéli, mert írni már nem nagyon fog bele senki sem. Sőt ez a helyzet már sokkal hamarabb is előállhat, hogy kiüresedik.
Ja értem. Mondjuk nem sokszor olvasok blogokat. Egyébként azt hittem, egy konkrét blogról van szó. De így, hogy mind, hát érdekes... vajon miért csinálhatták?