Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2023.07.27 -1 0 146

'Rabszolgamunka' orvosoknak, tanároknak

Igen, mert Brüsszel tartozik 800 milliarddal a tanároknak, mint Gulyas mondta.

Hiszne mindenütt az EU fizeti a tanárok bérét nem az adott ország,

kaktusz 22 Creative Commons License 2023.04.11 0 0 145

Éppen itt volt az ideje. Sajnos a kamara elveszítette a szakmaiságát ami lett volna a célja. Jobban beleugrott a politikába, mint az arra hivatott pártok. Mégpedig a liberálisok szekértolóivá váltak. A fizetésüket meg az államtól kapják? (de, lehet az is, hogy egy "civil" szervezet is segít nekik---zsebbe) Mint látható az egész EU-ban.

Előzmény: Spy der Man (144)
Spy der Man Creative Commons License 2023.04.08 0 0 144

Videó A szemünk láttára írják át a valóságot

https://telex.hu/video/2023/04/04/fidesz-magyar-orvosi-kamara-propaganda-valosag-hazugsag-egeszsegugy

Kevesebb mint egy hétvége elég volt a Fidesznek, hogy megalkosson egy hamis narratívát, amivel megindokolták az orvosi kamara kiherélését. Videónkban lépésről lépésre mutatjuk be, hogyan járatták le a hatalom emberei a Magyar Orvosi Kamarát.

Spy der Man Creative Commons License 2023.03.20 0 0 143

'Rabszolgamunka' orvosoknak, tanároknak

Mert azt erdemlik

Orbán fullbevalosok meg a luxust.

Novák Katalin:  Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből"

https://hvg.hu/elet/20230320_novak_katalin_el_clasico_foci_barcelona_camp_nou

• „Elszöktem egy hétvégére Tamás fiunkkal Barcelonába. Ma este CampNou, El Clasico. Előtte a magyar törzshely, a Futballárium. És persze Gaudí…” – írta Novák Katalin köztársasági elnök a közösségi oldalán, ahol fotókat is megosztott a hétvégi kiruccanásról.
skyscanner Creative Commons License 2023.02.05 0 0 142

igen igen   mindenki rabszolga csak az orban nem   mindenki ot irigyli 

Spy der Man Creative Commons License 2023.02.05 0 0 141

félnek a magyarok...(rab)szolganép.

Előzmény: Never Man (140)
Never Man Creative Commons License 2023.02.05 0 0 140

Nyihaha ... csak annyit mondok, hogy "Papp Magor"

A főkolomposokat megveszik kilóra akik aztán eladják a többieket, azok pedig behúzzák a farkukat és dolgoznak.

https://index.hu/belfold/2012/03/21/megsemmisitik_a_felmondoleveleket_a_rezidensek/

https://index.hu/belfold/2012/03/20/nem_lesz_altalanos_beremeles_az_egeszsegugyben/

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9209440&la=120692013

Előzmény: Spy der Man (139)
Spy der Man Creative Commons License 2023.02.05 0 0 139

Spartacus népe is készülődik Dozsa Gyorgy népe után

https://index.hu/belfold/2023/02/04/nyomasgyakorlas-orvosok-mok-egeszsegugyi-strategia/

Lázadnak a háziorvosok, letétbe helyezték a felmondásukat

Spy der Man Creative Commons License 2023.01.17 0 0 138
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.28 0 0 137

Ha nem bűnözőként tekintenének az egészségügyi dolgozókra"

Lopják a ragtapaszt?

Aha, ok lopjak amikor mar a WC papirt is a rokonoknak kell bevinni mert semmi sincs az Orbanis EU-ban regota

Előzmény: King_of_Giants (134)
CooDark Creative Commons License 2022.12.24 0 4 136

Lopnak. -Ilyet csak egy paranoid, balfék-szoci gondolhat, miközben lop, mint az állat.

steelus Creative Commons License 2022.12.22 0 0 135

>>> Lopják a ragtapaszt?

Roppant eredeti.

De szinte biztos vagyok benne, tudod mi(k)re gondolok.

De nem érdekes, nem akarlak meggyőzni semmiről, pusztán csak egyfajta megoldást vázoltam az általad feltett költői kérdésre. Nem gondolom, hogy valóban ne tudnál megoldásokat a problémára.

King_of_Giants Creative Commons License 2022.12.22 0 0 134

Ha nem bűnözőként tekintenének az egészségügyi dolgozókra"

Lopják a ragtapaszt?

Előzmény: steelus (127)
King_of_Giants Creative Commons License 2022.12.22 0 0 133

Akkor határzár mint most Ukrajnában a sorköteleseknek

Előzmény: 3r141592 (112)
storm in a teacup Creative Commons License 2022.12.22 0 1 132

A mi kormányunk célja mindig a hatalom és a pénz volt a fontos,- nem pedig az ország felemelkedése,gazdagodása. Nem csak hozzá nem értés okán hanem tudatosan tették tönkre ezt az országot!

https://forbes.hu/interju/bojar-gabor-graphisoft-oktatas-euro-uzlet/?fbclid=IwAR1bzw9m3pHHHLA1qKmZ3UAUIYD55aW3f551CsYTV5MXZylxkboL6CYoESc

Egymillió forint feletti fizetést kellene adni a középiskolai tanároknak – Bojár Gábor-interjú

CooDark Creative Commons License 2022.12.22 0 4 130

Jogos kérdés. De ez ma már általános, sajna.

Előzmény: Lithie (86)
dave_dömper Creative Commons License 2022.12.22 0 0 129

Teljes félreértésben vagyol. Neki a(kihez a kérdésed intézted) nincs magánvéleménye. Csak és csaqkis

azt böfögi vissza, ami a megfelelő szak - orgánumokban olvasható, illetve, amit az idoljai fogalmaznak

meg és ő (is) fültanuja ennek a médiában ha, olykor - olykor. Vagy , ha ennyi is elég, ilyesmit szeretnél olvasgatni, úgy nem szóltam egy szót se.

Előzmény: kígyószisz (128)
kígyószisz Creative Commons License 2022.12.22 0 1 128

És mi a véleményed az olyan alkalmazottakról, akik nem is állnak az állammal jogviszonyban, mert a főállásuk magánegészségügyben van? 

Őket miért is zsarolja az állam, amikor nem is az ő alkalmazottjuk?  

Előzmény: nagyanyo5:0 (126)
steelus Creative Commons License 2022.12.21 0 0 127

>>> OK. De mi a megoldás?

Kérdezed.

Nos én úgy látom hogy két egyszerű lépésben el lehetne kezdeni a dolgot:

(Tudom, hogy utópia ebben az országban, de reménykedni lehet)

1. Nincs több lopás ( Najó, ebben nem igazán lehet reménykedni)

2. A TB-re befizetett "adó" csak és kizárólag ez egészségügyre fordítható

( ez általában is alapelv kellene legyen szerintem. Amit az utak rendben-karbantartására szednek be, az csak az utakra költhető, stb. stb.

A nagy közösbe való beömlesztés, és onnét újraszétosztás elősegíti az "egyéni haszonszerzést" )

Innét lehetne elkezdeni újraépítkezni, az egészségügyben dolgozók munkafeltételeinek (beleértve a kórtermek, rendelők, stb) javítását.

Ha nem bűnözőként tekintenének az egészségügyi dolgozókra, az is sokat segítene.

Lennének még ötleteim, de ez is scifi kategória ma, Magyaroszágon, sajnos.

Előzmény: King_of_Giants (122)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2022.12.21 0 1 126

Minden alkalmazott rabszolgamunkát végez:(((( Persze az usában nem, ott minden más és sokkal szárazabb, mert megérdemlik:DDDDDDD

dave_dömper Creative Commons License 2022.12.20 0 1 125

"Tavaly voltam hasi UH-n, akkor 19ezer volt, most 21ezer"

Érdekes az, amit itt írsz. A kerület polgármestere (Ő előtte gyakorló orvos volt) megállapodást kötött egy külföldi cég által Magyarországon, Budapesten alapított-működtetett képalkotó diagnosztika vizsgálatot vállaló eü. intézménnyel, hogy a munkájával tehermentesítse a kerületi szakorvosi rendelőintézetet és - háziorvosi betegtelását. Magam is igénybe vetten ennek a szolgáltatásait, elég rövid határidővel és díj-mentesen, mert az akkori szerzőfésben a kerület vállalta a díjak fizetését. A jelzett időpontban pontosan, várakozás nélkül fogadtak és nagyon készségesen és udvariasan végezték a munkájukat. A Nagyemyed - utcában működő inmtézményben kizárólag magyar személyzet (orvosok és szak-dolgozók) végezték a munkájukat. A másik eset ez évben szeptemberben történt. A kerületben működő kórházban szorultam kezelésre és ők küldtek el CT vizsgálatra ugyancsak a kerületben lévő és - szerintem ugyancsak magán-tulajdonban működő képalkotó diagnosztikai vizsgálatot végző céghez. Az eredmény totál megegyezett

az előbbiekben leírtakkal, számomra ugyancsak költségmentes volt és a személyzet itt is pontosan és felettébb udvaroasan végezte a munkáját. Az intézmény egész berendezés-halmazán, ami a munkájukat segítette, látszott, hogy a képalkotó diagmosztika legesleg - korszerűbb generációját képviseli minden, amelyet itt használtak. Euek voltak a legfrissebb tapasztalataim, de ezzel korántsem szeretném azt a látszatot kelteni, vagy éppen állítani, hogy Magyarirszágon, minden ilyen intézmény ilyen alapon, ilyen hozzáállással és ilyen felszereltséggel végti ufyanezt a munát. Lehet, hogy puszta szerencsém volt, ám

ennek ellentmondani látszott, hogy egyik helyen sem voltam egye - egyedül beutalt betegként. Sokkal inkább számosan várakoztak a vizsgálatu(ai)kra, ami nagyon kultúrált módon volt szervezve és zajlott.

Előzmény: King_of_Giants (122)
mávtelep2 Creative Commons License 2022.12.20 0 0 124

M.C. ha tévedtem...)))

Előzmény: dave_dömper (110)
King_of_Giants Creative Commons License 2022.12.20 0 1 122

Ugyanúgy gondolom ahogy te, én jártam rendesen orvoshoz, kivártam a sorom, de bizony előfordult hogy magánba is mentem

Tavaly voltam hasi UH-n, akkor 19ezer volt, most 21ezer. Hol van itt infláció/drágulás?

OK. De mi a megoldás?

Előzmény: dave_dömper (117)
Lithie Creative Commons License 2022.12.20 -2 6 121

Nem kell félteni a magánorvosokat.

-Így simán bevihetik a kórházba a magánbetegeiket! D

Előzmény: 3r141592 (112)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.12.20 -2 0 120

Addig van rád szükség míg fizetsz. Nem számít mit tettél a társadalomért. Lebetegítésed után a halálod várják, úgy kevesebbe kerülsz nekik. 

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.12.20 -2 0 119

Szükséged van olyan autószerelőre, aki után nagy sebességnél kiesik az autód kereke?

Előzmény: a-benetton (116)
TechnIQus Creative Commons License 2022.12.20 0 3 118

Fogy a magyar!

dave_dömper Creative Commons License 2022.12.20 0 3 117

"Úgyhogy a magán orvos kezeljen csak vasgolyóval a lábán havi X órát"

Nem súrún fordultam meg magán-szakrendelőben, de amikor ott voltam (vizsgálat,  kezelés, vagy kisebb műtéti  beavatkozás, esetleg ez-utáni kontroll okán),(legalábbis abban amű intézményben is - bejelentés alapján - folyamatosan jöttek a bejelentkezett páciensek és folyamatosan dolgozott a teljes személyzet.

Két alapvető differenciát találtam a kerületi szakrendelői és a magánintézményi rend és a beteg köözötti viszonyban (és ez Budapestre igaz), ahol - érthetően - az országos állapotot tekintve - a legeslegjobbnak tekinthetőek az állapotok, legalábbis ott, ahol én lakozom. Az egyik, hogy ha valamely szak-gyógyászati vizsgálatra, kezelésre, beavatkozásra, avagy éppen utólagos kontrolljára  volna szükségem, elmegyek a területi szakrendelőbe, ahol a betegirányítás fogad és a kérelmem alapján ad egy lehetséges időpontot

ajánl fel, amikor fogadni képes. Ha nincs extra igényem (azaz például, hogy ahhoz a szakorvoshoz kérek időpontot, illetve alkalkalmat, aki rendesen, rendszeresen kezel. Ez esetben, nagy valószínüséggel, jóval távolabbi időpont lesz szabad a számomra, mert sok a beteg, ehhez képest kevés (és meghatározott az,

hogy ki a szakorvos, aki hetente max. egy - két időpontban rendel. És ez igaz egy egész rakás szakmára (szemész, fogász, diabetologus, urológus és még egy egész rakás más szakma. Így előfordulhat az, hogy hónapokra előre képes csak alkalmat találni a betegirányító ahhoz, hogy az általam kért szakna általam

kért gyógyító orvosát (aki ismeri a betegség természetét, aktuális állapotomat, stb., tudjon fogadni. De, amennyiben ez nem indokolt, azaz nem válogatok valami speciális szempont miatt a rendelkezésre álló szakorvosok között, úgy is több hetes, vagy hónapos távolságban lévő ajánlatot tud csak a betegirányító

tenni. Namármost, ha beteg vagyok, akkor a legtöbb esetben a hosszú várakozás nem valami előnyös az aktuális állapot szempontjából és leginkább, pont a beteg számára.

Fiatalok, fiatalabbak nyilván többnyire kevésbé érzik ennek a problémának a súlyát. Minél többször, több orvosi szakmát érintően, több alkalommal kénytelen valaki orvoshoz járni, annál inkább reális ez az ügy.

Én (sajnos) az utóbbiak közé tartozom, így jobban érint, mint egy 20 - 30 és talán - tán még egy 40 éves pácienst. Szóval ennek a problémakörnek is igen szubjektív a megítélése és az orvosok mellett, (akiknek

a hátán ez a legerősebben csattan), pont ez a páciensi kör lesz az, akiket a leginkább érinteni fog ennek

a rendeletnek és a követlezményeinek a nagyszerűsége. Nyilván általános sikert fog aratni közöttük (is).

Előzmény: King_of_Giants (111)
a-benetton Creative Commons License 2022.12.20 -1 5 116

És azt honnan szedjük? Terem a fán, csak ültetni kell még orvosfát?

Előzmény: Maketheworldabetterplace (115)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.12.20 -5 0 115

A nem gyógyító orvos mehet külföldre. Ha nem lesz helyette senki ugyanaz az eredmény a betegek számára, de legalább nem kell érte fizetniük. Jobb esetben egy gyógyító orvos kerül a helyére aki javít a betegek egészségi állapotán.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!