Keresés

Részletes keresés

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.08.02 0 0 11

"Megszűnne a gyanakvásom másokkal szemben, hogy folyton akadályozni akarnak, rosszat akarnak nekem, sőt akár üldöznek is rosszindulatukkal." Ez sajnos valós, az irígység és anyagi érdek motiválja az elkövetőit.

Előzmény: SoftReset (10)
SoftReset Creative Commons License 2022.08.02 0 1 10

Kihasználnám a Nagy RESET adta előnyöket!

Lehetőségem lenne leszoknom azokról a függőségekről, amelyek újkeletűek ebben a világban, és nagyrészt a digitális régióból erednek. Ez - mint ismeretes - nem könnyű, de nehéz. Hatása pedig elképesztő, látván azt is, hogy a nyugati világ népességének a többsége ugyanezektől szenved, és boldogtalan:

- Megszűnne a gyakorta feltörő elégedetlenségem

- Megszűnne a fel-feltörő motiváció-hiányom, azaz az a sokak által tapasztal jelenség, hogy tudom, hogy bizonyos fontos dolgokat meg kellene tennem (pl. a munkám), és vágyat is érzek rá, hogy tegyem, de amikor bele kellene kezdeni, akkor hitelen érdektelenségbe, kedvtelenségbe fordul a tett, még mindenfélét kitalálok helyette, amit sokkal könnyebb elvégezni, sőt amik még élvezetet is okoznak.

- Megszűnne a gyanakvásom másokkal szemben, hogy folyton akadályozni akarnak, rosszat akarnak nekem, sőt akár üldöznek is rosszindulatukkal. Azaz nullára csökkennének a paranoid érzéseim.

- Megszűnne az az érzésem, hogy a világ egy ellenséges hely, és semmi sem megy úgy, mint szeretném, és fáj, ha nem az akaratom teljesül. Helyette felismerem azt, hogy az élet tele van kihívásokkal, küzdelmekkel, amelyek legyőzése nem egy rám zúduló csapás, hanem egy önmagam előtt is értékesnek látszó teljesítmény.

- Megszűnne a kompromisszumokra való képtelenségem, és rájönnék, hogy a kompromisszumok kötése nem egy gyengeség, hanem az emberi értelem használatának egy magas foka.

- Nem látnának többé bántónak, összeférhetetlennek az emberek, s nem illetnének a hátam mögött titokban - a ma divatos - nárcisztikus jelzővel.

- Nem találnék ki újra meg újra - számomra zseniálisnak látszó - elméleteket, és nem hirdetném úgy, mintha az lenne a világon az egyetlen igazi magyarázat valamire, s nem nyitnék fórumtémák százait azzal a céllal, hogy ott másokat lehülyézzek, hogy ők semmit sem tudnak, és én vagyok az, aki mindent a legjobban tud.

- Sorolhatnék sok hasonlót (szorongások, dühkitörések, falásrohamok, ingerültség, stb., stb.)

A fentiek mind a függőségek, és az azoktól való kényszerű tartózkodások eredményei és megdöbbentően hasonlítanak azokra a tünetekre, amelyeket az aszociális személyiségzavarban (APD) élők tapasztalnak (régi, elavult nevén: pszichopátia). Ám rengetegen rájöttek, hogy nem is azok, s ha a függőségeiktől megszabadulnak, akkor egy élhető életérzést kapnak cserébe, és a környezetükre rázúdított mérgező viselkedésük is megszűnik.

A megszabadulást önként vállalom, senkit még csak nem is kérek, hogy kövessen, mindenki a saját belátása szerint dönt. Ma még elégedetlen vagyok. Leginkább abban a kérdésben, hogy mindezeket egy felsőbb hatalom (=paranoia) kívánja erőszakosan bevezetni, a történelemben már számos alkalommal bevált módszerekkel. Sima - önbeteljesítő - válság nem jött be, a különféle katasztrófákkal való fenyegetés, szégyenérzet keltés (pl. Gréta) nem jött be, spontánnak látszó járvány nem jött be, egy - egyelőre helyi BLM - nem jött be, a szomszédban zajló háború kiterjesztése még függőben (pedig a háborúk mindig segítettek).

A Nagy RESET-ben nem bízom, pontosabban azokban, akik azt a saját függőségük okán (és APD-vel fertőzötten), cinikusan és aljasan - kreativitás hiányában - kitalálták azt. Bízom azonban azokban, akik megszabadultak a fogságból, és az ezáltal a feltörekvő kreativitásuk több eredményt hoz el a többieknek.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (1)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.08.02 0 0 9

Kire? És az a személy mit csinálna konkrétan, amitől mindenkinek javulna az élete?

schlumberger Creative Commons License 2022.08.01 -1 1 8

Példák????

Ne kívánd sorolni, hosszú a lista, a gecit kéne már inkább lecserélni!

Előzmény: Formans (6)
schlumberger Creative Commons License 2022.08.01 0 0 7

Én meg elégszem az alapfokkal.

Rendben van, de azért legközelebb majd írd egybe: megelégszem.  :-)

Előzmény: költekező (4)
Formans Creative Commons License 2022.08.01 0 0 6

Ne kéne mindenkit leköpni mint orbán teszi

Példák????

Előzmény: Sana Namekara (5)
költekező Creative Commons License 2022.08.01 0 1 4

Én meg elégszem az alapfokkal.

jó politikusok, jó polgárok, jó élet.

Formans Creative Commons License 2022.08.01 0 0 3

Tehát akkor egyik sem bal...? 

Előzmény: seymour_ (2)
seymour_ Creative Commons License 2022.08.01 0 1 2

Nem az úgy megy, hogy jobb polgárok --> jobb élet --> Jobb politikusok.

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.08.01 0 0 1

Milyen konkrét tetteket cselekednétek a jelenlegi helyzetben?

Kibic Elek Creative Commons License 2022.08.01 0 1 0

j0bb

Előzmény: Maketheworldabetterplace (-)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.08.01 0 0 topiknyitó

Hogyan lehet megvalósítani?

Munka magunkon és másokkal.Alkotás, egészség, tudás, béke,fejlődés.

https://youtube.com/watch?v=Ml1aGfRR36Q

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!