Az életszínvonal kb Dél-Afrikai Köztársaság, a bűnözési ráta is. Az is ásványi kincseiből - arany, gyémánt, kőszén, urán, platina vegetál, de ez Katar lélekszáma fölött nyyomor a köbönre elegendő. 3
Fosszlis nyersanyagokból bőven, mivel Nagy-Britannia kivételével ebben a tekintetben rősen importfüggőek. Más export - 0, már a szankciók előtt is. Emellett mindenből importfüggőek, élelmiszerekből is.
A léghajlítók és fingreszelők GDP-jét nem lehet egy kalap alá venni a platina, palládium, nikkel, arany, acéláru, hengerelt alumíniumlemez, földgáz, műtrágya, gabona-exportőr GDP-jével.
Ebből a szempontból Oroszország megtermelt fizikai haszonjavaival messze meghaladja Olaszországot, Angliát, sőt mennyiségi szempontból Németországot is.
Olaszország ugyanolyan szegény ásványi kincsekben, mint Magyarország. Ehelyett dübörgő autóipara, műszeripara, bútoripara, divatipara, kozmetikai és élelmiszipara, ezen belül alkoholipara van. No meg iidegenforgalma. Az oilasz film és zene veszített régi nagy híréből, mármint a modern, nem a klasszikus.
...persze ezt mindenképpen központilag kell leegyeztetni (minisztériumi program) mert az önkormányzati szinten bizonyos problémákkal találkozhatnak. A cél a hatékonyság, nem pedig egyéni vagyonok gyarapítása.
Itt nálunk is volt a Büdös-árok esővízelvezető, az önkormányzat tip-top megcsináltatta, berakta a föld alá (betonszelvény, csatornakijárat, diszkő)
Ideállt elénk egy paraszt a Hatvani Volán neoplán buszával, és nem tudtunk vele mit tenni. Anyósom, aki nem semmi kapacitással rendelkezik, hiába támadta, mosolyogva hárított. Fellépési lehetőség nincs, az utca közterület.
Egyik nap megint ideállt a parasztja, én körbefotóztam a buszát, mit tesz isten, felbukkan a csávó az utca végén. Odaér, rendkívül barátságosan köszön (mibe van ez neki) mire én válaszképpen tájékoztattam, hogy itt egy csatornarendszer van az utca vonalában, amire ő pont ráparkolt ezzel a dögnehéz 20t-s járművével, és nézze meg a csatornafedél betonkarimája már berepedt, ha továbbra is ideparkol, felnyomom az önkormányzatnál, nem két fillérbe került ezt megcsinálni, ő meg szétbarmolja. Azóta nincs probléma.
Oszt' mi a gond vele? Falusi utca , a hazak rendezettek , az utca tiszta , van fu , virág ,gondolom nem kell ket betonsav kozott mehlegelot csinálni , mert van meg természetes, méhecske is van , egy termes is lesz , egy o átvészeli a következő telet , te meg a pesti paneledben lehet hogy nem.