Persze, nem is mondtam, hogy ez reprezentatív. Eleve nem a jómódú a jellemző a cigányságra, ez a jó helyeken sétálgató, vendéglátó helyeken üldögélő rétegre jellemző inkább. Viszont egyfajta életfelfogás minta a kevésbé sikereseknek, minta arra, hogy nem kell törődni a testsúllyal, nem kell a sport sem, a sikeresek ilyen kövérek.
Nyilván nincs egész népességre kiterjedő statisztikám. Csak azt írtam, ami nekem feltűnt a Balatonnál meg Szentendrén sétálgatva. Jómódú cigány családok, csupa kövér szülő elhízott gyerekekkel, még a kislányok is.
Magyarországon minden negyedik ember elhízottnak számít, az Európai Unió tagállamai közül csak Málta előz meg minket ebben a nem épp előkelő rangsorban – derült ki a World Population Review adataiból.
Éppen jól fog jönni egy kis kényszerfogyókúra, a benzin ára miatt pedig a több testmozgás. Tele lesz az ország BMI 25-ös emberekkel. Orbán Viktor esetében ez 76kg-nál lesz, nálam kb 79.5-nél. Sajnos ehhez még majdnem 3 kg-ot fogynom kell.
A 10 legnagyobb búzatermelő ország a táblázatban bemutatva: № Ország Búzatermelés 2019, millió tonna 1 Kína 133 590 2 India 102 190 3 Oroszország 73 500 4 Egyesült Államok 52 258 5 Kanada 32 350 6 Ukrajna 29 000 7 Pakisztán 25 600 8 Ausztrália 19 000 9 Argentína 19 000 10 Irán 16 800 A búza exportvolumene tovább növekszik és 2019 végén elérte a 160 millió tonnát. Source: https://farm-hu.desigusxpro.com/posadka/ogorod/zlaki/pshenitsa/samye-krupnye-strany-eksportery.html
Inkabb a koolajra térnék ki. A kornyezetvédelemre jo hatassal van az olaj aranak novekedése. Személy szerint nekem ez is fontos, mivel kornyezettudatos vagyok. Vannak, akik a két percre levo boltba is autoval mennek és ugye sok kicsi sokra megy.