Iványi Gábor lelkész a márc. 15-i ellenzéki nagygyűlésen kijelentette, hogy magyar fegyverek küldésével kell segítenünk Ukrajna harcát. Érdekes vélemény egy paptól. Én még más paptól, lelkésztől soha nem hallottam, hogy fegyvereket akart volna küldeni felebarátainak, hogy azok e fegyverekkel egymást irtsák. Iványi eme vélekedése vajon összhangban áll a Biblia tanításaival?
Ljubov Nepop ukrán és Ronan Gargan ír nagykövet látogatott el az Oltalom Karitatív Egyesület székhelyére a budapesti Dankó utcába.
A hétvégén a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) budapesti székhelyére, a Dankó utcába látogatott James Browne, az Ír Igazságügyi és Egyenlőségi Minisztérium igazságügyi reformért felelős államminisztere (Minister of State at the Department of Justice and Equality with responsibility for Law Reform), Ronan Gargan ír nagykövet és Nepop Ljubov, ukrán nagykövet asszony – olvasható az Oltalom Karitatív Egyesület honlapján.
Mint írták, a diplomaták látogatásuk során képet kaptak arról, hogy Magyarországon hogyan történik az Ukrajnából menekültek segítése, elhelyezése: kik milyen ellátásban részesítik őket, hogyan történik az elszállásolásuk, illetve a menekült gyermekek magyar közoktatási intézményekbe való integrálása.
a szekta szót azok az emberek használják, akiknek soha életükben nem volt saját gondolatuk, kerestek maguknak egy gazdatestet (egyházak) és azokon élősködnek
Az a fura benne, hogy a radikál balos értelmiség hirtelen ukrán neonácikkal kezd nemcsak együttérezni, de együtt is akarnak harcolni. Ki hitte volna 20 évvel ezelőtt, hogy ilyen fordulatot látunk majd.
Ez számomra is érthetetlen. Az összes szélsőbalos, lmbtq és gender háborús lázban ég, fegyvereket akar venni és szállítani. Az elszántabbak militarista menetgyakorlatokon vesznek részt, egyenruhába öltöznek, azov szektoros neonáci katonai indulókat énekelnek és már a frontra akarnak vonulni.
Ja, értem én, ballibernyák, a kitekeredett logikádat: ha az orosz pópa megáldja a fegyvereket, akkor Iványi pap is jogosult fegyverküldést javasolni a frontra.
Akkor te sem értesz egyet a Retekklubod által az év emberének kinevezett Iványi papoddal?
Továbbra is várom a Biblia ama részeit, amelyek alátámasztják fegyverek küldését felebarátaink számára egy háborúba, különös tekintettel az Újszövetségre, merthogy Iványi lelkipásztor úr protestáns.