Máté Bence 3 évig készítette dokumentumfilmjét a Fideszes propaganda birodalom kiépüléséről és működéséről. A magyar közönség először a 444-en láthatja a filmet.
objektivitásra legalább törekvő hírszolgáltatásra egyre kisebb az igény a néző-hallgató-olvasó részéről. A legtöbben egyszerűen megerősítést szeretnének: válogatott információkat, amelyek már meglévő véleményüket támasztják alá.
Elég tanulságos látlelet arról, hogy a fidesz éveken át tartó kútmérgezése micsoda szellemi rombolást eredményezett.
Ezzel együtt a riportalanyt egy pillanatig nem tudom sajnálni, hosszabb ideig elvolt ő annál a kritizált csicska-szerepben.
Nem jogerősen elveszítette a Márki-Zay Péter által indított sajtópereket a közmédia és a 888.hu, mivel azt állították, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „leépítené” vidéken az egészségügyi ellátórendszert, pedig éppen ennek ellenkezőjéről beszélt.
Igy csak a fideszed tud csalni a hatarontuliak szavazataval, mennyivel jobb, ugye? - Putyin azért indíthatta a háborút Ukrajna ellen a váűlasztások előtt, hogy ne kelljen ukránokat buszoztatni a választásra.
2018-as választás után nagyon nyomta az ellenzék ezt a buszoztatott ukrán szöveget.
"Micsoda felfedezést tettem a levélszavazás ügyben.
Vannak magyarok akik fenntartva magyar lakcímüket Angliában élnek.
És vannak magyar -román kettős állampolgárok aki fenntartva román lakcímüket szintén.
Bár semmi köze nincs országunkhoz, nem az ősi földön él ápolva a magyar nyelvet, de román címe van ezért szavazhat levélben. Megkéri a még ott élőket tegyék meg helyette."
Nagyszerű felfedezés, egyetlen nagyon apró gond van vele, hogy hibás felfedezésre jutottál.
Nem a román cím számít, hanem a magyar és csak a magyar:
Ha van magyar lakcím, akkor egyéni képviselő jelöltre és országos listára szavazhat a választó.
Ha nincs magyar lakcím, akkor csak országos listára, levélben.
Ugyan úgy szavazhat levélben londonban, aki nem tartja meg román címét és ugyan úgy nem szavazhat egyéni képviselő jelöltre, mint aki megtartja.
Tudom, hogy nem fogod fel, de mégis:magyarokról van szó, magyar állampolgárokról, akiknek joguk van Magyarországon szavazni. Attól függően, hogy hol élnek, ezt szemelyesen tehetik meg, vagy levélben.
Neked és a hozzád hasonlóknak viszont durvára és minél előbb bevezetnék egy IQ-cenzust, mert egy bizonyos szint alatt csak beleköptök a levesbe. Hogy pénzért vagy hülyeségből, vagy mindkettő, az mindegy.
Micsoda felfedezést tettem a levélszavazás ügyben.
Vannak magyarok akik fenntartva magyar lakcímüket Angliában élnek.
És vannak magyar -román kettős állampolgárok aki fenntartva román lakcímüket szintén.
Bár semmi köze nincs országunkhoz, nem az ősi földön él ápolva a magyar nyelvet, de román címe van ezért szavazhat levélben. Megkéri a még ott élőket tegyék meg helyette.