Márki-Zay Péternek elege van belőle, hogy miközben az ukránok hősiesen harcolnak a hazájuk védelmében, a közpénzből fizetett magyar állami tévék Putyint dicsőítik Orbán parancsára.
Ő és az egyesült ellenzék tömegdemonstrációt szervez vasárnap 5 órára az MTVA budapesti épülete elé.
A videó a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Lehocki Tivadar társadalomtudományi kutatóközpont "Kisebbségfigyelő monitoring" c. kutatás összesített eredményeit mutatja be.
A kutatók csak 2014 – 2018 között 426 magyarellenes megnyilvánulást rögzítettek, köztük nagyon súlyos terrororcselekményeket is.
Nem szószerinti idézet a videóból:
A magyarellenes megnyilvánulásokat számbavéve a kutatóközpont szerint nyilvánvalóvá vált, hogy a magyarsággal szemben folytatott állampolitika céltudatos és következetes múdon törekszik a magyar közösség asszimilációjára, ami lényegében egy népcsoport felszámolását, megsemmisítését jelenti.
Ezen magyarellenes megnyilvánulások véghezvitelében sok esetben egyaránt szerepet vállalnak vagy hallgatólagosan segédkeznek mind az állami szervek, mind az államhatalom központi- és terület végrehajtó szervei, mind a politikai pártok, továbbá a hírközlőszervek (média) széles skálája, és az ukrán nacionalista erők is.
Az alkalmazott eljárás egyszerű, de igen hatásos. Az ukrajnai sajtóban, melyet politikai pártokhoz kötődő személyek birtokolnak, heves támadások irányulnak a magyar közösség-, a magyar intézmények- és szervezetek-, valamint a közösség vezetői ellen, hamis és megalapozatlan rágalmakkal és vádakkal mérgezve a közvéleményt, szeparatista, ukránul nem beszélő, államellenes egyénenként bemutatva az ország 0.2%-át kitevő maroknyi, ám legszervezettebb nemzeti kisebbségét. A több éve tartó lejárató és gyűlöletkeltő ukrán médiahadjárat és a bekövetkezó események kétségkívül aggodalomra adnak okot...
Kiskunhalason voltam katona a Gábor Áron harckocsielhárító dandárban (18 hónapot vettek el az életemből, de inni nagyin megtanultam). A T 72-ellen a molotov koktél tökéletesen hatásos. A kisebb BMP, FUG, Maljutkát páncélozott egységek ellen meg tökéletes fegyver. Csak sajnos közel kell menni hozzájuk.
Nem véletlen, hogy gyalogság nélkül épeszű hadvezér sose támadott tankokkal. Legalább a tetejükön ültek a gyalogosok.
Friss rendkívüli! Az agresszor orosz elnök megtámadta Ukrajnát, és közben egész Európát fenyegeti. Orosz befolyási övezetként tekint Magyarországra, amelyben a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is a partnere. Például azzal, hogy a Nemzetközi Beruházási Banknak és az így Európába érkező orosz ügynököknek Budapesten biztosít székhelyet! Ezért mindent megteszünk, hogy az orosz kémbankot
kitakarítsuk az országból, március 1-én kedden ezért demonstrációt szervez az ellenzék a bank elé, Orbánnak még a héten távoznia kell a hatalomból,
mondta Márki-Zay Péter összellenzéki kormányfőjelölt ma délelőtt!
az legalább kiderült, hogy a fideszesek nem védenék meg a hazájukat. - Hát ahogyan látom nemzetbiztonsági szempontból Orbán cselekedett pozitívan, Fegyőr és MZP pedig felelőtlenül.
Én bizony megjegyezném ezt és egy konfliktus esetén erősen odafigyelnék a fideszesek viselkedésére.- Mai fegyveres konfliktusokat katonák vívják akiknek az e hivatásuk. Lehet úgy tenni, hogy a molotov koktékokkal majd ugyanazt az eredményt lehet elérni mint a második világháborús T-34 esek esetében, de a valóság más. Lehet úgy tenni hogy a civil lakosságnak kiosztott fegyverek befolyásolják a konfliktus menetét, de a csak darkweben növeli a vásárolható kézifegyverek választékát.
Szerinted a konfliktus végén az ukránok az összes kiosztott gépkarabélyt be fogják tudni gyűjteni?
Amiről te beszélsz az nem gyávaság kérdése hanem béke vs 3. Világháború kérdése. Amikor az ellenzék miniszterelnök jelöltje vagy Fegyőr ilyeneket mond az meg már pszichikai kérdés is.
Tüntetésekről beszéltem és nem a kormányszintű tiltakozásokról.
Pl. mikor tiltakoztak a kormánypártiak és az ellenzékiek Szlovákia, Románia és Ukrajna nagykövetségei előtt, az államaikban élő magyarellenes intézkedések ellen?
az legalább kiderült, hogy a fideszesek nem védenék meg a hazájukat.
hollik is megmondta (orbán szócsöve), hogy a ukrajna védekezése csak meghosszabbítja a háborút, ezért nem szabad fegyvert küldeni nekik..
Mennyivel könnyebb dolga lett volna Kádárnak, ha akkoriban is létezik a fidesz. Az első lövésre megadta volna magát, mert hát minek meghosszabbítani a reménytelen háborút.
Én bizony megjegyezném ezt és egy konfliktus esetén erősen odafigyelnék a fideszesek viselkedésére.
Eddig azt hittem a fideszesek csak ostobák, most kiderült, hogy gyávák is.
Aki a jelenlegi helyzetben egy szomszédos országbrn eldurvult katonai konfliktusba magyar katonát magyar fegyvert akar kiküldeni
1) Nem Magyarország érdekében beszél
2) Nem a béke érdekében beszél
3) Fals
4) Többre tart idegen államokat mint a saját hazáját
5) Taszítja a magyar nemzeti zászló
6) Valójában el akarja veszteni a választást és a Kormány munkája közepette egy langyos vízben ellenni, párttámogatást,mentejmi jogot, munka nélküli fizetést felvenni