Keresés

Részletes keresés

questt Creative Commons License 2022.03.31 0 0 116

2022. március. 31. 17:16 EUrologus

Magyarországon az átlagnál nagyobb a NATO támogatottsága

szerző: Arató László (EUrologus) 54 Európai Unió

A szövetség keleti jelenlétének megerősítése és az orosz fenyegetésre adott válaszok végrehajtása jegyében telt a NATO számára az elmúlt év, miközben folyamatosan nő a tagállamok védelmi költségvetése.

A NATO főtitkára nyilvánosságra hozta a katonai szövetség tavalyi évre vonatkozó jelentését.

Értékelő beszédében azonban leginkább az orosz-ukrán háborúról beszélt Jens Stoltenberg.

Oroszország többször is hazudott a szándékairól, Oroszországot tehát csak tettei alapján ítélhetjük meg, szavai alapján nem

- mondta többek között a főtitkár arra utalva azokra a nyilatkozatokra, amelyek szerint Oroszország mérsékelni fogja a katonai műveleteket Kijev körül és Észak-Ukrajnában. Stoltenberg elmondta, hogy a

NATO többször is figyelmeztetett arra, hogy Oroszország készen áll Ukrajna teljes körű inváziójára. Kifejtette, hogy a katonai szövetség hosszú távú támogatása Ukrajnának azt jelentette, hogy az ukrán erők nagyobbak, jobban felszereltek, jobban kiképzettek és jobban vezetettek, mint valaha.

Jens Stoltenberg arról is beszélt, hogy az invázió után a NATO azonnal megerősítette a keleti védelmét, amelyet légi- és tengeri egységek is támogatnak.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.28 0 0 115

retteghetsz sanyi Orban /Szijjarto hivta be oket :0))

https://index.hu/belfold/2022/03/25/haboru-orosz-ukran-konfliktus-nato-benko-tibor-keleti-regio/

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a döntéssel kapcsolatban elmondta: annak érdekében, hogy a NATO megerősítse a szövetség keleti, délkeleti szárnyát, előretolt védelmi jelenlétet hozott létre, és összesen nyolc zászlóaljharccsoport alakul meg.

A tárcavezető azt is közölte, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy más NATO-tagországok is csatlakozzanak a zászlóaljcsoporthoz. E szándékát eddig az Egyesült Államok, Törökország, Horvátország, Olaszország és Montenegró jelezte eddi

igaz előtte nyomtak a nagy erősek vagyunk dumát

Előzmény: toroksanyi (-)
Aare Creative Commons License 2022.01.28 -1 2 114

Ez a bejegyzés mutatja a gazdája szintjét; primitív, hazug, cselédmentalitású és rettenetesen suttyó.

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (77)
Degeczi Creative Commons License 2022.01.28 -2 1 113

robopassmeet Creative Commons License 2022.01.27 -1 1 112

Szarrá tették. Mert szaralakok kezére került.

Előzmény: Hisz a Piszi (85)
robopassmeet Creative Commons License 2022.01.27 -1 0 111

Nem, a f..t nem.

Előzmény: Hisz a Piszi (84)
robopassmeet Creative Commons License 2022.01.27 -1 2 110

Az 'ellenzék' épp az eltörléséről ábrándozik.

Előzmény: F1 Hierro (109)
F1 Hierro Creative Commons License 2022.01.27 -1 0 109

Mnimálbér? Gyerekekt?

Ha egy ellenzéki oldal jelentetne meg ilyet, már ízekre szednék a kormánypropagandisták.

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (104)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.27 -2 0 108

ez kétségtelenül igy van, de azért drukkolok a ballibnek, rengeteg moka és kacagás lesz itt a forumon, ha uralomra kerülnek. Az itteni propahantistáik is tudnak majd vasárnaponként rántott hust adni a gyerekeiknek, addig is a fidesz stoppolta nekik a farhát árát, hogy kibirják, addig, amig a csokosaik végre lopni tudnak. 

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (103)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.27 -1 0 107

stadionok és haverok helyett én inkább magamra és a haverokra költeném. 

Előzmény: mávtelep2 (105)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.27 -1 0 106

ezt beszéld meg Dobler Klárikával, ö a nagy mini-béres. Nálunk nulla a minibér és semmi bayunk vele :))) 

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (104)
mávtelep2 Creative Commons License 2022.01.27 -2 1 105

Ja...évekig nem lehetett visszaadni a 13. havi nyugdíjat, mert az össze pénzt a haverokra és stadionokra költöttétek.

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (103)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.01.27 -3 4 104

Előzmény: Fredrik000 (100)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.01.27 -2 6 103

A balliberális elvett circa 1 havi 13.havinyugdijat. (utolso évben a rémuralmuknak)

Ha csak azt vették volna el !

De a földbe állították a gazdaságot is !

Eladtak MINDENT ami mozdítható volt, tönkretettek mindent amivel pénzt lehetett volna csinálni, és nyilván évekig nem volt miből visszaadni a 13, havit.

Ez olyan, amikor a tolvaj nem csak kilopja a kocsidból a benzint az övébe, de a gumijaidat is mind kivagdossa, hogy sokáig ne érhsd utól.

Előzmény: Törölt nick (98)
pfalúz_62 Creative Commons License 2022.01.27 -1 1 102

2022. január 1-jétől a bruttó 200 ezer forintos minimálbér nettója 133 000 forintra jön ki. (A nettó összeg tájékoztató jellegű! Az egyedileg megállapított családi és egyéb adókedvezmények módosíthatják a nettó munkabért!)

2022. január 1-jétől a szakmunkás minimálbér összege

Az éves minimálbér emelés mellett ugyanolyan fontos a garantált bérminimum 2022. évi emelése, más néven a szakmunkás minimálbér. Ezt azok a munkavállalók kapják, akik olyan pozíciót töltenek be, amelyhez legalább középfokú végzettség szükséges.

havibér alkalmazása esetén bruttó 260 000 forint/hó;

hetibér alkalmazása esetén: bruttó 59 780 forint/hét;

napibér alkalmazása esetén: bruttó 11 960 forint/nap;

az órabér pedig: bruttó 1495 forint/óra.

2022. január 1-jétől a garantált bérminimum bruttó 260 ezer forintra emelkedik, melyek a nettója 172 900 forint lesz. (A nettó összeg tájékoztató jellegű! Az egyedileg megállapított családi és egyéb adókedvezmények módosíthatják a nettó munkabért!)

Előzmény: pfalúz_62 (101)
Fredrik000 Creative Commons License 2022.01.27 -3 2 100

Előzmény: pfalúz_62 (99)
pfalúz_62 Creative Commons License 2022.01.27 -1 4 99

Arról nem beszélve, hogy ha a moslékkoala győzne a lakosság 90 %-ának az ingatlan tulajdona, vagyona 20-30 %-kal elértéktelenedne!

Mert nem csak egy oldala van ám az érmének!

Igaz, hogy a béremelések, a nyugati (ausztriai) bérek , az Euban lehetséges munkaerő mozgás miatt az építőipari bérek megugrottak (az ács, vízszerelő, kőműves, hideg-meleg burkoló, gázszerelő, vasbeton szerelő... is szeretne közel annyi bért kapni mint Ausztriai kollégája), amit tovább erősít a belső piacon a hirtelen megnőtt kereslet is a szakemberekre.

Ezért a megemelt szakmai minimálbér duplájáért sem kapsz megbízható iparost mg Borsod megyében sem.

Ami nyilván megemelte az új építésű lakás árakat, de a felújítási költségeket is. Ennek ellenére a kisvárosunkban , de a megyében és az egész országban épülnek , szépülnek a házak!

Már pedig a magyar ember nem bízik a bérlakásban- történelmi tapasztalat -, saját tulajdont akar. 

Azaz ha a moslék koala kerülne hatalomra, pontosan ugyanaz az elértéktelenedés, a lakosság élve nyúzása folytatódna , amit a d209 és követői csináltak.

Azaz azonnal megszüntetnének minden plusz forrást amit eddig a magyarok ingatlan fejlesztésbe tudtak forgatni. 

Megszüntetnék a családi adókedvezményeket, több sávossá tennék az szja-t, ami azzal járna, hogy az átlag kereset (amikor egyáltalán lakás vásárlásról, építésről álmodhat bárki) már a legmagasabb 30-38 %-os sávban adózna, s ha a minimálbér adómentes is lenne (minden prolit arra jelentenének be) akkor is a legális keresetek átlagos adókulcsa 20-24,5 % lenne! 

Megszüntetnék a lakáshiteleket, támogatásokat, (csok, babaváró, 6 milliós felújítási hitel, falusi csok) lenne helyette segély , meg fészekrakó slummosítás, ami a panel rengetegek tulajdonosait tenné földönfutóvá, nincstelenné (Miskolc  Avasi jogász maffia kártétele) .

Természetesen azonnal felugratnák a jegybanki alapkamatot, indokolatlanul 6-10 %-ra, amitől a Ft. alapú 15-25 éves futamidejű lakáshitel megfizethetetlen 11-17 % lenne - devizában nyilvántartott hitelcsalás előszobája - !

Az inflációt sem tudták soha féken tartani, ami  a csökkenő foglalkoztatás miatt megzabálná a silány szintre visszaeső béreket. A költségvetési hiány újra 8-11 % lenne , ami tovább erodálná , csőd felé, megszorításokra "kényszerítené a szuperközgizdákat, pöcsmáriazitától- bokros kalandorig!

A megszorítások, rezsi duplázódások, január eleji  lassan mondott rendszeres áremelések miatt a lakáspiac befagyna, az árak vissza esnének a 2010.-előtt szintre.

Azaz a magyar nemzet vagyona piszkosul elértéktelenedne!

Természetesen bevezetnének horrorisztikus örökösödési és egyéb ingatlan adókat! 

Amit a nyugdíjasok, fiatalok, munkanélkülivé tett alsó középosztály nem tudna kifizetni, ezért még nyomottabb áron kellene megszabaduljon, amit maffiák  vásárolnának fel. 

Akkor már nyugodtan jöhetnének a migránsok, s a földönfutóvá tett, egykor röghöz kötött  magyarok azonnal mobil, olcsó  bérrabszolgák lehetnének nyugaton, a helyükbe pedig hozhatnák a szép idegen kreatív kamionsofőröket, nyugdíjbányászokat, afrikai agysebészeket, ázsiai atomfizikusokat!

Ahogyan eredetileg eltervezték valakik, s a legjobb úton haladtak az áldeviza hitelezéssel , az önkormányzatok és az állam kifosztásával! :(

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (83)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.27 -3 0 98

"Mit csináltak az elvett 13. havi nyugdíjjal?"

visszaadják?

mekkora összeg is?

A balliberális elvett circa 1 havi 13.havinyugdijat. (utolso évben a rémuralmuknak)

A fidesz kormányzat meg elvett 11x 13. havi nyugdijat (11 évig támogatták hallgatolagosan az elvételt). 

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.27 -2 1 97

Voltak, több ezren, közel 10 ezer, és tulnyomorészük Taszáron, és Kaposváron,  ez Kaposvár gazdaságát megpörgette, mert erösen fizetöképes keresletnek bizonyult és sokan munkanélkülivé lettek Taszár kiüritésekor.

Ezt is a NATO tette, a NATO adta, a NATO elvette. 

Előzmény: seymour_ (94)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.27 -2 0 96

orbánéknak is és a ballibeknek is van itt elég valagnyaloja, 

Előzmény: xxx32 (95)
xxx32 Creative Commons License 2022.01.27 -3 0 95

"Mert Orbánék visszavásrárolják a vállaltokat visszaadják a nyugdíjat meg a családtámogatást, és már a magyaroknak termelik a hasznot, és az ő zsebeikbe kerülnek."

Mármint kiszorítják a tisztességes versenyben levőket, állami hátszéllel (korrupció).

Igazi Orbánimádó kommunista vagy.

seymour_ Creative Commons License 2022.01.27 -1 0 94

Miért, eddig nem voltak nálunk NATO katonák?

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2022.01.27 0 0 93

Ha hadgyakorlat van, akkor minden bízon nyal:DDDD

Royal Scot Creative Commons License 2022.01.27 -3 0 91

Köszi a képet, azért jellemző hogy már afrika is lehagyta orbán nyomortelepét.

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (82)
Hisz a Piszi Creative Commons License 2022.01.27 -2 0 89

Ha ugyan annyi euró , akkor ugyan ugy élsz 

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (88)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.01.27 -2 3 88

de legalább megdolgozol a 360 eurós béredért a fidesznek

Hát sokkal jobban élek belőle, mint az erős forintból Gyurcsányék alatt !!

Előzmény: Hisz a Piszi (87)
Hisz a Piszi Creative Commons License 2022.01.27 -3 0 87

Igen tudod a fideszes far-hát mese neked nagyon bejött

Sebaj kell európának sereghajtó ország is , de legalább megdolgozol a 360 eurós béredért a fidesznek

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (83)
Hisz a Piszi Creative Commons License 2022.01.27 -3 0 86

Itt neked kellene már megfrissülnöd poplacsek

Tetszik ?

Uccu neki költözz ki , nem jó neked mar ez az európa 

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (82)
Hisz a Piszi Creative Commons License 2022.01.27 -2 0 85

Sz@r lehet neked egy pörsenésben élni 😁😁😁

Előzmény: robopassmeet (81)
Hisz a Piszi Creative Commons License 2022.01.27 -2 0 84

Nekem nincsenek idoljaim , én senkit sem mozsdatok mint te a fideszt

Szóval ezt gondold újra 😁😁😁

Előzmény: robopassmeet (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!