Keresés

Részletes keresés

főgóré Creative Commons License 2024.08.25 0 0 131

az tényleg xar!

vagy vinni kell , hűtődobozban / táskában, vagy benzinkutaknál lehet venni sokkal drágábban.

Előzmény: orygabor (128)
főgóré Creative Commons License 2024.08.25 0 0 130

láttam egy ilyen fából készült pihenő helyet, reggeliző helyet. 

már nem volt ott senki, az asztalon ott hagyták a szemetjüket

hirtelen körül néztem ,szemetest nem láttam kihelyezve 

megint a magyar virtus ,baxxátok meg! 

orygabor Creative Commons License 2024.08.24 0 0 129

"vízvételi". Bocs!

Előzmény: orygabor (128)
orygabor Creative Commons License 2024.08.24 0 0 128

Nem beszéltem a vízvérelu lehetőségekről. No, hát az végképp trágya.

orygabor Creative Commons License 2024.08.23 0 0 127

Nyertél!

Előzmény: főgóré (126)
főgóré Creative Commons License 2024.08.23 0 0 126

tuti, hogy volt!

mindig van néhány isten barma

Előzmény: orygabor (125)
orygabor Creative Commons License 2024.08.23 0 0 125

A Balaton kör kb. 30 százaléka használhatatlan hulladék, a turisták becsapása, az ország szégyene.

És ezzel együtt is a kedvenc útvonalam. Keszthely-Keszthely északi part felé.

A teljes menetidő 12 óra 20 perc, a tiszta kb. 9 óra 40 perc. Őszintén szólva kb 50 százalékot adtam volna arra, hogy sikerül.

Nem a saját géppel mentem, hanem a fiamtól kértem kölcsön a bringáját, mert 28-as, van telója és lehetett egy kicsit crossosítani (stucni lefelé, sárvédők pihenj! stb.)

Rendszeresen tekerek, de általában nem többet, mit 40-50 km. Ezzel még simán bele lehet vágni ekkora távba, de nem voltam biztos benne, hogy a szervezet hogy bírja. Utoljára '97-ben tekertem le hasonló kaliberű távot. Szerencsére nem volt túl meleg, 27 fok, és volt egy kis fátyolfelhő. Szél nem volt vészes.

A másik fő kérdés volt, hogy az ülőfelület hogy fogja bírni. Jogos volt a félelem, de végül összeszorított foggal kitartott. (A Cane Crek rugót megpróbáltam összehozni egy 400-as acél nyeregcsővel, ahogy ráültem, elhajlott. így maradt a hagyományos rugós cső, emiatt is volt  egy kis para.)

A táv kereken 200 km-re jött ki, sőt, egy tiszteletkört kellett tenni, hogy meglegyen a kétszáz. Levágtam néhány parti szakaszt...

Ökör viszonylag kevés volt, találós kérdés: A balatongyöröki szépkilátóig a főútvonalon mentem, odáig nem volt semmi gond. Ott bejön a bringaút, de nem lehet lehajtani, mert árok is van, gödör is van, dzsindzsa is van. Kb. 500 métert kellett mennem a behajtóig. Tábla nem volt. Mit gondoltok: volt dudáló, mutogató, ordítozó ökör?

A világosi meredek lehajtónál majdnem kinyírt egy marha, jobbról kanyarodott fel szép lendülettel átrongyolva a stoptáblán. Oda nem ártana egy záró felfestés.

A lábam jól bírta, még ment is volna tovább, viszont a tápanyaggal kapcsolatban kérek tanácsot, mert a közérzetem nem volt tökéletes.

A következő fogyott: kb. 8-9 liter víz, 6-7 müzliszelet, 1 zacsi szőlőcukor, 1 banán, három nagy őszibarack, valamit egy hekk sültkrumplival+1 sör (szerencsésebb lett volna egy 2 százalékos radler)

Előtte nap a Decathlonban nézegettem az izotóniás cuccokat, nagy rablás az egész, kereskedelemnek álcázva. Ehelyett vittem magammal tömény citromlét cukorral és sóval, ezt adagoltam a kulacs vízbe. (tök finom a sós limonádé!)

orygabor Creative Commons License 2024.08.22 0 0 124

Ma megvolt a Balaton-kör, 32 év után. Ideje volt...

Holnap beszámolok.

főgóré Creative Commons License 2024.08.01 0 0 123

ne röhögtesd ki magadat , firpó!

ilyen ortopéd szarral jössz, ráadásul neuzer snaucer, csájníz okádékkal van tele.

Előzmény: altenberger (120)
főgóré Creative Commons License 2024.08.01 0 0 122

milyen kisfiúknak , firpó ?

29 collos kerekei vannak, a legnagyobbak.

a kialakítása , az alkatrészei sem rosszak, az árához mérten.

mtb- ket amúgy sem szoktak, sárvédővel, csomitartóval, lámpákkal árusítani.

a korábbiakra, de a mostanira is, én szereltem fel mindent.

a rugózás igenis kényelmesebb , mint a merev villák, az minden hangya faszt megérez, üt.

tükörsima aszfaltra való outisoknak, befeküsznek az útra , aztán tolják neki.

tárcsafék, mutatós, ezen hidraulikus, jobb mint a bowdenes.

megnéztem egy csomó mtb-ét, mindnek egyenes a kormánya, az enyémen is.

Előzmény: altenberger (119)
altenberger Creative Commons License 2024.08.01 0 0 121

Ja, és kitámasztó!

Fontos az oldaltáska/táskák miatt!

altenberger Creative Commons License 2024.08.01 0 0 120

https://www.kerekparom.hu/Neuzer-Hawaii-Ferfi-Varosi-Agyvaltos-Cruiser-Krp

Ilyesmi való városi közlekedésre.

No telo, no tárcsafék.

Agyváltó, csomitartó, sárvédő, láncnadrágszárvédő, ívelt kormány, V-fék

altenberger Creative Commons License 2024.08.01 0 0 119

Milyen célra kell?

Vasárnaponként rossz minőségű aszfalton/sima földúton kavirnyázni keveset. Erre jó.

Sportcélra, komolyabb terepre, tartósan meg végképp nem.

Városi közlekedésre sem ideális.

Minek oda teló?

Hol a sárvédő, csomitartó?

Miért olyan egyenes a kormánya?

Tárcsafék?! Minek?

14 éves kisfiuknak való, menőzésre! :-)

Előzmény: főgóré (118)
főgóré Creative Commons License 2024.07.31 0 0 118
főgóré Creative Commons License 2024.07.28 0 0 117

benéztem a hervis kócerájba 

bringákat sasoltam, de megakadt a tekintetem -ktm kompresszor - na, mondom, nem is túl  drága 8000

de utána nézem , szivargyújtós , ha a kint a prérin kapsz defektet, ezt legfeljebb a valagadba dughatod be,

nem történik semmi.

mellette ott kellett volna lenni az akkus változatnak, de nem , nincs, nem is hallottak róla.

a ktm tour most akciósan van tízszer annyiba, mint hajdan került   az össztelós bringám.

jó , ez ktm , márkás, föl van szerelve kiegészítőkkel- lámpák, sárvédők, csomitartó, 8x3 seb. 28-as kerekek

nagyobbat lép.

nem próbáltam ki, de azért kíváncsi lennék rá, mennyire lenne jobb , mint a mostani bringám..

főgóré Creative Commons License 2024.07.08 0 0 116

érdekes anomália

a lánc a hajtóműnél a középső fogaskeréken, racsninál kis keréktől számolva a negyediken

tegnap mentem a bringával ,egyszer sem ugrott át, szép csendben fut a lánc

viszont, a legtöbbet használt harmadikkal igen

ezek szerint , annak a fogai lehetnek megkopva, annyira

mindegy, nem bolygatom, teljesen jó ez így is, talán picivel kisebb a tempó, de cserébe könnyebb tekerni

Előzmény: főgóré (103)
Csufi15 Creative Commons License 2024.07.07 0 0 115

"Tudom olcsó, de évenkénti pár használatra talán megfelelhet".

Látom midenképpen fölöslegesen ki akarod dobni a pénzedet. Örülj, hogy olcsó!

Évenként  akár mindennapira is alkalmas. Ha ezt megveszed 30 évig naponta 4x használhatod, csak annyi, hogy együtt kell élni azzal hogy nem olyan mint a THULE. (A külömbségeket máshol felsoroltam.) Fölteszed rá és rajta lesz a bicikli, ennyi. Menet közben nem fogod elhagyni sosem.

Ez olyan, mint az opel, meg a BMV közötti különbség. Normális hétköznapi ember 30 évig is simán eljár A_B-be opellel. Aki meg mindenképpen ki akar dobni pénzt , az vesz egy új BMV-t és azzal jár A_B-be de csak 3 évig, mert utána úgyis viszket a pénztárcája meg a valaga, hogy vegyen egy újabbat, miközben még az indexet sem használja az autón.

Amikor meg ott állsz egy Thule biciklitartós mellett, akkor meg ne legyen kissebbségi érzésed, inkább gondolj arra, hogy 1/4 annyiból van egy ugyanazt a célt szolgáló eszközöd, és a megmaradó pénzedet, meg más értelmes dologra tudtad költeni.

Előzmény: kozso1 (114)
kozso1 Creative Commons License 2024.07.07 0 0 114

Sziasztok. Ilyen bringa szállítóval van-e valakinek tapasztalata? Tudom olcsó, de évenkénti pár használatra talán megfelelhet. A terhelhetősége pl. nagyobb mint a drágább társainak. https://www.homasita.hu/MaxSpeed-Kerekpartarto-Vonohorogra-3-kerekparos Köszönöm.

főgóré Creative Commons License 2024.07.02 0 0 113

igen, ez nekem is eszembe jutott már, többször

aztán, hazaértem ..                                                       sajna, a köcsögje nem foglalkozik vele

Előzmény: orygabor (111)
orygabor Creative Commons License 2024.07.02 0 0 112

Tényleg: egy alkalom a nyomorult életében, hogy valakibe - úgymond - jogosan rúghasson bele.

Előzmény: főgóré (110)
orygabor Creative Commons License 2024.07.02 0 0 111

Nem lenne rossz egy gyorszáras, kormányra rögzíthető géppuska, de legalább egy, az alsócsőre konzollal rögzíthető baseball ütő.

Előzmény: főgóré (108)
főgóré Creative Commons License 2024.07.02 0 0 110

az nem számít

te vagy a gyengébbik, a köcsögjinek kell , hogy beléd - rúghasson-

Előzmény: orygabor (109)
orygabor Creative Commons License 2024.07.02 0 0 109

Ja és az út azon a szakaszon olyan széles, hogy három autó elférne egy sávban.

Előzmény: főgóré (108)
főgóré Creative Commons License 2024.07.02 0 0 108

gondolom,  lehúzott ablakkal ordítoztak kifelé

mi okozza ? nyeregben érzik magukat,- pedig te vagy nyeregben a bringán -

sokkal gyorsabbak nálad, védett kalickában püffed a szaros valaguk

te meg csak egy szánalmas drótszamáron gályázol elfele .. csoda, hogy el nem tapostak

kezelés  ha megállnak, és elég bátor vagy hozzá egy bézból ütővel rendet lehet köztük vágni

amikor nekem ordítoztak ki ötvenes tempónál bebaszott suttyók, egy ilyennel méltó módon tudtam volna 

visszaválaszolni , az ilyen faxxopók csak! ebből értenek.

mint a rühes kutyát

Előzmény: orygabor (106)
főgóré Creative Commons License 2024.07.02 0 0 107

belenéztem a jófosásba 

egyetlen egy olyan bringát sem láttam, ami megfelelne és 30 körül van

viszont, 70 körül láttam újat, és ha összeadod az új alkatrész árakat pld. a hajtáslánc elemei 20 körül,

2 kerék kompletten , gumizva , 20 ezer, váz 20 ezer + kormány és egyéb kiegészítők 10 ezer , ez kb. 70 ezer

Előzmény: altenberger (105)
orygabor Creative Commons License 2024.07.02 0 0 106

A múlt héten voltunk Balaton-körön és volt alkalmam megtapasztalni az autósok féltő szeretetét.

Balatonalmádiban ki kellett mennünk a főútra, azon egyszerű okból kifolyólagosan, hogy ott volt a célpont. Kb. 500 métert kellett a főúton tekerni, ahol egyébként a kerékpározás nem tiltott.

Olyan kurvaanyázást ti még nem láttatok. 

Persze elküldtem a halál faszára, de nem tudom, felhúzta-e rá magát végül.....

1. Szerintetek mi okozza a jelenséget?

2. Hogyan lehet kezelni?

altenberger Creative Commons License 2024.07.01 0 0 105

"is húsz fölött."

Ha szerencséd van, 30 körül már kaphatsz egy (alig) használt bringát.

Ki lehet fogni, egészen jókat. pl. nyáron, vasárnapi fagyizáshoz használt, garázsban porosodó, 30 éve középkategóriás trekking. 

Előzmény: főgóré (103)
főgóré Creative Commons License 2024.06.30 0 0 104

kurva meleg volt/ van.

hűtőből kivett féliteres kóla nem sokáig tartott , a vége meg már szinte meleg volt.

szomjas voltam , tróger hőség

hoci be a madaras teszkóba, régebben szoktak berakni hűtőkbe ásványvízet, üdítőket, most semmi .

félliteres vackok voltak 500 körül, két korty ezzel semmire sem megyek.

egy, 2 literes mirinda árválkodott még ott, hűbameg, ez jó hideg, nézem 700 forint  kurva orbán

rohadjon meg ecc'er élünk, pénztáros mondja 500 forint, oké ennyim van apróban is , húsz ezrest majd máshol

verem el. blokkon nézem - 180 forint , na így lett 500 , nem is ér többet.

viszont, nekem akkor sokat ért , meghúztam, rohadt jól esett a hideg folyadék

na még egyszer, fél liter egy húzásra na még egyszer , megint lecsúszott fél liter

ezért nem foglalkozok a 0.5 -ös bébi szopókákkal

főgóré Creative Commons License 2024.06.30 0 0 103

nagyon recsegett már a hátsó kerék felől , na mondom , golyók bemaródva, kónuszok lesarkalva .

a múltkor sikerült viszonylag baráti árba komplett hátsó tengelyt beszereznem

tényleg rajta volt minden, anyák, kónuszok , de mégsem ,a  2 darab golyós kosarat külön adták- számlázták.

beszereltem , és mint a doxa óra . mintha a lánc átugrási hajlam is csökkent volna, de nem az megmaradt.

pláne ebben a melegben ,ki van tágulva minden.

hajtóműnél középső fogaskerékkel, racsninál kicsi keréktől számolva a 3 keréknél csinálta az átugrást , néha.

most úgy használtam, hogy hajtóműnél középső kerék, racsninál 4-5 kerék , így egyszer sem ugrott át.

még helyből indulva rátaposva sem.

egyébként , néma csendben fut a hajtáslánc, jó lesz ez így.

a komplett hajtómű-lánc- racsni- cseréje +szükséges lehúzók, néztem, minimállal is húsz fölött. 

főgóré Creative Commons License 2024.03.17 0 0 102

ilyen áthidaló fékbowden kellett volna, mert  elszakadt egy erősebb rátépésnél

nincs bazmeg, vasárnap lévén amúgy is korlátozottak a lehetőségek

az obi van kenobiban volt első fékbowden, akkor már ilyent is tarthattak volna, de nem , hogy szakadjon rájuk ..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!