Keresés

Részletes keresés

Galagonyab Creative Commons License 2021.09.23 0 0 95

Azért mert nem fekszenek le időben, és a szülők engedik ezt.

Lefekhetnének 8-9 -kor, és kelnek 6-7 -kor.

Azért álmosak, mert nem alszanak eleget, nem azért mert sötétben kelnek.

Előzmény: költekező (93)
költekező Creative Commons License 2021.09.23 0 1 94

Amikor én jártam suliba mindennap 6 óránk volt, még akkor szombat is tanitási nap volt.

Fölsőbe és középiskolába.

Előzmény: F1 Hierro (91)
költekező Creative Commons License 2021.09.23 0 0 93

Nagyon jó lenne ha úgy lenne.

De akkor miért álmosak az órán?

Előzmény: Galagonyab (92)
Galagonyab Creative Commons License 2021.09.23 0 0 92

Az alsós ritkán kel 6-kor, viszont simán elalszik 8-kor.

Előzmény: költekező (88)
F1 Hierro Creative Commons License 2021.09.23 0 0 91

Az sem normális, hogy enni órájuk van.

Előzmény: SchiSa (85)
Kata` Creative Commons License 2021.09.23 0 0 90

Ó, hát ez annyira természetes! Az emberek 99%-ánál ez úgy van, hogy megfelelő munkahelye van! Mert ez csakis ezen múlik, hogy választott! Hát, hogyne!

Előzmény: pert2 (89)
pert2 Creative Commons License 2021.09.23 0 0 89

Az en mobilomon valaszthatok hogy melyik idozona szerint ebresszen, sot azt is hogy ne vegye figyelembe a teli nyari idoszamitast ebreszteskor. Kulonben is ebresztest csak kora reggeli utazaskor allitok be havonta egyszer ketszer, kulonben meg termeszetes modon ebredek, ehhez persze megfelelo munkahelyet kell valasztani.

Előzmény: SchiSa (80)
költekező Creative Commons License 2021.09.23 0 1 88

Alsósnak még 10 kellene  naponta.

Óvodásnak 12 ezért alszanak délben.

Én télen nyáron 10 körül alszom el és most sokkal fáradtabban ébredek 6 körül.

Sokat számít hogy nincs még derengés, csak 1 órával később,

Előzmény: Galagonyab (84)
Kata` Creative Commons License 2021.09.23 0 0 87

"De egyébként a munkaidő is kezdődhetne télen egy órával később."

Ezt kimondani könnyű, a megvalósítása viszont szinte biztos, hogy lehetetlen. Bankok, kormányhivatalok, ügyintéző helyek, boltok, stb. mindenhol 5-7 havonta cseréljék a feliratokat, írják ki a hivatali/nyitvatartási időket, ez lehetetlen és nem is elvárható.

Előzmény: Traubi (82)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.23 0 0 86

De egyébként a munkaidő is kezdődhetne télen egy órával később

Akkor gyakorlatilag megint behoztad az óraátállítást, csak nem így hívod.....

SchiSa Creative Commons License 2021.09.23 0 1 85

Baromság a gyerekeket reggel nyolcra járatni.

Mennyivel jobb lesz neki este hatkor hazabotorkálni.

Galagonyab Creative Commons License 2021.09.23 0 0 84

Nem azért álmosak (ahogy én sem, mi sem), mert később világosodik, hanem mert későn aludtak el. Az időbeosztásunkat nem ez határozza meg.

9-kor már egész évben (talán pár napot leszámítva a nyári szünetben) sötét van a gyerekek általában 7 körül kelnek, rosszabb esetben mondjuk 6-kor, az is 9 óra. Ez elég kell legyen az alvásra, innentől csak az rövidíti le, ha gyerek este sötétben még fel van.

Előzmény: költekező (81)
Galagonyab Creative Commons License 2021.09.23 0 0 83

Ne viccelj már, hát az eredeti időbeosztást is az ember alkotta, azt sem a természet szabta meg nekünk.

Előzmény: pert2 (79)
Traubi Creative Commons License 2021.09.22 0 0 82

Baromság a gyerekeket reggel nyolcra járatni. De egyébként a munkaidő is kezdődhetne télen egy órával később. És akkor nem az órát kell tekergetni, hanem akit érint az örül.

Előzmény: költekező (81)
költekező Creative Commons License 2021.09.22 0 0 81

Sztem van annyi áruteritő sofőr, mint ahányan pancsikálnak nyáron még 7 körül mert világos van.

Nem vetettem volna fel a témát ha nem olvasom, hogy mennyire álmosak reggel a gyerekek.

Előzmény: Galagonyab (73)
SchiSa Creative Commons License 2021.09.22 0 0 80

És akinek a mobilja az ébresztőórája? Nekik is van jó ötleted?

Előzmény: pert2 (79)
pert2 Creative Commons License 2021.09.22 0 0 79

Primitiv lorugas elleni megoldas, az embwrfija nem allitja at az ebresztoorajat, igy csak egy oraval tobbet boklaszhat reggel otthon az egyik felevben, apontos idot meg mutatja a mobilja.

Előzmény: F1 Hierro (78)
F1 Hierro Creative Commons License 2021.09.22 0 0 78

Az állandó nyárit annyiban el tudnám fogadni, hogy akkor is meglenne a fokozatosság abban, hogy mikor világosodik és sötétedik, nem lenne évente két "lórúgás".

Előzmény: Galagonyab (75)
Kata` Creative Commons License 2021.09.22 0 0 77

Igen, van előnye-hátránya mindkettőnek, és így igaz, ahogy írod, hogy valaki mindenképpen rosszul jár. Szerintem, mi, a télipártiak fogunk :), én úgy érzékelem, hogy a nyárit többen szeretnék! De tényleg nem lehet haragudnunk egymásra, egyszerűen nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Galagonyab (75)
Kata` Creative Commons License 2021.09.22 0 0 76

Én teljesen úgy vagyok mindennel, mint te! :) Olyan jó alukálni, és úgy kelni, ébredni, hogy javában süt a napocska!

Viszont  a szervezetnek szüksége van az egészséges alvásra, ahhoz pedig a sötétre! Mégpedig az esti órákban, hogy éjfél előtt már álmosodjunk és aludni tudjunk. A nyári időszámítás ebbe ront bele, de nagyon! Nyáron azzal, hogy már éjfél van, de még nem bírtunk elaludni (a sokáig tartó világos, + hozzá a meleg miatt), télen meg a túl hosszú sötét reggelekkel, amikor már fény kellene a szervezetnek.

Nagyon sokféle munka van, és nagyon sok embernek már 3 óra, fél négy, négykor kelni kell, ötkor, hatkor már dolgozik.

Én negyed hatkor kelek, és télen még a téli időszámítás ellenére is azt érzem, hogy nagyon fáradt vagyok, sötét van, és még úgy aludnék, de hogy ugyanezt télen még egy órával korábban, nyári időszámítás szerint kell tenni, hát, én "belehalok"... :( Nyilván nem, de nagyon-nagyon tartok tőle. :(

Előzmény: F1 Hierro (74)
Galagonyab Creative Commons License 2021.09.22 0 0 75

"Hogy nyáron meg téli időszámítással korábban világosodna? Nem zavarna, tudok én úgy is aludni, ha megtehetem. :)"

Ez nem gond, nekem az esti világos hiányozna. Igaz én nem a TV előtt ülök esténként. Illetve télen is jobban elviselném a későbbi világosodást, mint azt hogy délután korábban van sötét. Ha melóban vagyok kevésbé zavar a sötét, mint szabadidőmben.

Az világossá vált itt ezen az egy topikon is, hogy nagyon nem egyszerű ezt eldönteni, egyedi igények vannak, nem lehet mindenkinek megfelelni. Sőt, ha népszavazásra bocsájtanák, akkor egál körüli eredmény születne, vagyis az emberek közel fele "rosszul járna".

Nekem a téli időszámítás annyira nem tetszik, hogy akkor inkább maradnék az óraállítgatásnál.

Télen így is úgy is az ébrenléti időszakunkra esik a világos, ezért csak azon lehet vitázni, hogy kinek melyik az értékesebb a reggeli, vagy a délutáni világos. Nyáron viszont a téli időszámítással további 1 világos óra kicsúszik az ébrenléti időszakunkból.

Előzmény: F1 Hierro (74)
F1 Hierro Creative Commons License 2021.09.22 0 1 74

De például reggel 8-ra már sokan mennek dolgozni meg iskolába. Ha a nyári időszámítást fixálnák, mehetnének hideg télen sötétben vagy épphogy pirkadatkor, pláne, ha más településről járnak be.

Hogy nyáron meg téli időszámítással korábban világosodna? Nem zavarna, tudok én úgy is aludni, ha megtehetem. :)

Előzmény: Galagonyab (73)
Galagonyab Creative Commons License 2021.09.22 0 0 73

Na jó, ők a sofőrök, azért ne igazodjon már minden hozzájuk, az emberek túlnyomó része nem aktív 4-kor.

Előzmény: költekező (71)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.22 0 0 72

A kamionsofőrők általában reggel 6-kor indulnak tovább, sok országban korábban nem is indulhat.

A kiszállítócégek sofőrei vagy egész éjjel dolgoznak vagy 4-5 között kezdenek.

Tehát őket nem annyira zavarja az, hogy négykor vagy ötkor van világos.

Előzmény: költekező (71)
költekező Creative Commons License 2021.09.22 0 1 71

De nem mindegy hogy az év felében 4 kor dereng, vagy 5kor.

A tél borzasztó lehet nekik, de legalább a nyár ne legyen annyira.

Előzmény: Galagonyab (70)
Galagonyab Creative Commons License 2021.09.22 0 0 70

Annak a rengeteg sofőrnek pont mindegy, hogy télen reggel 7-8 között világos van-e, hiszen órákig vezetnek sötétben.

Nekem is mindegy, mert sötétben érek a melóba, de ez rengeteg dolgozóval így van, akiknek 6-7 között indul a munkaidő.

Előzmény: költekező (68)
költekező Creative Commons License 2021.09.21 0 1 69

A 2 hét szabadság miatt kell minden dolgozónak korábban kelni?

Ez indok??

Előzmény: pert2 (66)
költekező Creative Commons License 2021.09.21 0 0 68

Rengeteg sofőr indul hajnalban.

Gondoltál már arra hánykor kel a kamionos aki reggel 6 kor már a boltnál van?

F1 Hierro Creative Commons License 2021.09.21 0 1 67

Viszont télen a reggel 7-8 órási sötétség kellemetlenebb lenne, mint nyáron az este 7-8 órási.

pert2 Creative Commons License 2021.09.21 0 0 66

Azert nagyon kellemes ha az ember este hat helyett hetig lebecolhat a strandon.  Es a reggel 4-5 kozotti vilagossagot nincs varosi aki kihasznalna az ejszakai buszsoforoket kiveve.

Előzmény: költekező (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!