Büszkén nyitok egy topikot a Raffael Nadal utódjaként számításba vehető 18 éves spanyol játékosnak! A 2021-es US Open 1/16-od döntőjében 5 játszmában verte a görög Stefanosz Cicipassz-t!
Nagyon jól tetted. Megérdemli. Annak ellenére, hogy számos unf, errort követ el, mégis képes olyan bravúrokra, amit más nem igen tud. Talán akkor tzd legnyugodtabb lenni, mikor a helyzet a legélesebb. Érdekes lesz az olimpián a Nadal, Alcaraz páros. Hát hajros Rafa, Alca!
Lehet, hogy Ferrero hányzott neki, akit műtöttek. Valóban az Ő szintjén a bravurjai mellet, elemi hibákat vétett. Ami szinte bosszantó. Mentálisan baj van Vele, de ku fogja heverni.
Gárfia számára a 2024-es AO-en a negyeddöntő volt a véghállomás, hiszen csúfondárosch vereséget senyvedett ott a német vagy orosz A. Zverjov-tól 3-1 arányban!
Arra van időm amire akarok. Én sosem írtam Rafaról gúnyos megjegyzést. Djokovic eredményeit szintén elismerem. Azt hogy pályán kívül mit csinál, azzal nem értek egyet. És ha vetted volna a fáradságot, utána olvastál volna megint, az nembaj, hogy egyszer írsz, az ATP fórumba, egy héten. Megírtam, hogy game over. Azaz többet nem írok. Csak jövőre az ATP finals után. Tudod az ellenfelet tisztelni kell, mint Roger, és Rafa tette. Meccs után meg példát mutattak, ebben a bolond világban. Mert már a zárt osztály kutya füle. Cilic aki csak Djokot becsmérli, hogy nincsenek ellenfelek. Igaz az ATP finalsen a csoportban is, és a Davis kupában is, Sinner megverte Djokot. Csak a jó ló a Derby napján fut jól. A Dr is megbolondult. Azt írja Djoko drukker vagyok. Brrr. Hepci a teniszoktató, aki 9000 ft-t akar nekem egy órát adni. A Babos fórumba Karma, aki szerint jogosan veszi fel Babos az Állami támogatást, hogy egyesben, párosban kijut az Olimpiára. Itt mindenki megbolondult. Egy magyar férfi atléta, most 400 méteren akar döntőbe jutni. Esélye 0%. De a zsetonért hazudik mint a vízfolyás. Vagy Hosszú Katinka, aki nem is úszott, de a férje mint "edző" kapta a jó kis zsetont. Most meg visszatér Katinka. Lol. Nem volna veled semmi bajom, csak Rafan, és Alcarazen kivül, mindenkinek odaszúrsz egyet. Lásd az idén TOP20 Tiafoe kövér stb. Azt sem tudod biztos Fognini megint edz, és múlt héten nyert bomba formában, Bautista Agut ellen a döntőben egy fantasztikus meccsen, és ha a héten is nyer, vagy döntős, újra TOP100-as. Thiem meg ok, hogy GS bajnok, de ha már játszik, mérnem indult salakos challengeren, mert így selejtezős lesz majd az AO-en. Bár ha feljut 25 pont. Vagy Cressy egyesben világelső akar lenni. Ez is meghülyült? Egyest abba fogja hagyni, majd párosban lesz NR1. Nem kötelező nézd meg vasárnap a challenger tévén a Fognini- Ramos Vinolas döntőt. Azt én is megnézem. Remélem még látjuk Rafát, magához méltóan játszani.
Azt hogy lehet csinálni? Mindig mindenki magát veri meg Djokovic ellen? Nem volt jó, de Federert is Wimbledonban 40-15 volt, és Roger szervált, és beremeget Roger. Roger magát verte meg sajnos, de Djokovic kezébe került a világ legszebb kupája.Tudod az egyéni sportokban, csak magadra számíthatsz. Olyanok vagytok mint Bástya elvtárs, amikor citromba harapott Kicsit sárga kicsit savanyú, de a miénk. Te utcai bolond.
Alca szereplése fele más volt. Cinciben kikapott, US openen kikapott idő előtt, az egyetlen vigasz Wimbi volt. Én is csalódott vagyok. Most meg elment bika viadalra, amivel nem lopta be magát a közönség szívébe.
Én is jobban vágytam egy újabb Djokarazra, de Medve azért a második szettben - ami végül félórával hosszabb lett, mint az orosz első körös mérkőzése :D -, elég tisztességesen odarakta magát, úgyhogy szerintem nem lehet panasz.
Kiváncsi leszek, hogy vasárnap, a wimbledóni torna döntőben megmutatja e Gárfia Tyokovics ellen a nagy túdását!
Csak nehogy az legyen, hogy mindenki várja már a stadionban a finálét, aztán végül elmarad, mert kiderül, hogy Kárlosz már szombath este elröppent egy röpülőgéppel, mert betojt, mint a RG elődöntőben!
Rune sajnos nincs még ott tenisz szempontjából. Az a tenyeres nem akkora fegyver, mint a spanyolé, és a mozgása is elmarad, és nem a sebességről beszélek, bár szerintem abban is jobb a spanyol. Sokan izgalmas meccset várnak de engem már az meglepne, ha dsz lenne.
Viszont a dán mentálisa erősebbnek tűnik. Ő pont olyannak tűnik, aki sose fog görcsölni az idegességtől, mindegy ki ellen, hány ember előtt, milyen címért játszik. Ha sikerül emelnie a teniszének a szintjét, szerintem elkaphatja a spanyolt. Holnap viszont nem fogja.
Alca egyrészt sérülékeny, másrészt szeszélysen forma ingadozó. Volt, hogy hetekig sérült volt, ami miatt komoly tornát hagyott ki.
Kikapni Marozsántól sem volt egy megnyugtató meccs. Óriási tehetség, teniszre született, de vannak még kételyek a formájának az állandósításában. A mostani sérülése akár lehet a túlhajszoltságtól is, hiszen egyhuzamban játszott hetekig. (Ez elmondható Medvéről is, aki az első körben már bukott.) Az, hogy Alca sérülése szándékos volt, az fel sem merült bennem.