Ma a világon mind politikai, mind gazdasági, mind katonai téren tényező: Kína.
Magyarország is érintett: ingatlanpiacon a kínai vásárlók ( még ha most szünet is van e téren ), Belgrád -Bp vasútvonal, Fundan....úgy tűnik,. az USA is kénytelen átengedni a világ vezető hatalmának szerepét Kínának.
Vajon lesz háború emiatt? Hogyan érint ez minket itt Európában és Mo -on?
ungériában soha nem lesznek ilyen vonatok, de minek is kicsik a távolságok
Európát viszont érdemes lenne néhány vonallal átszelni. Helyettesíthetne egy csomó repülőjáratot, olcsóbban, gyorsabban (mert nem lenne olyan hosszadalmas a becsekkolás).
A munkálatokkal hivatalosan a kínai CRIC & CCCC (China Railway International & China Communications Construction Company) konzorciumot bízták meg. A kínai munkások a belső tér rekonstrukciójával foglalkoztak, az ehhez csatlakozó, leomlott tetőszerkezetet azonban csak átfestették.
Én is életemben nem dolgoztam annyit, mint Kínában az alatt a pár hét alatt, amíg ott voltam. (eladtunk oda műszereket, használatot, karbantartást stb mutattam be) Egyszerűen az volt a szokás, nem akartam kivonni magam.
Ha már van egy ilyen topik, akkor legyen itt az Ujgor propaganda-genocídium témájának tényszerű feldolgozása. 5. perctől. Előtte elősorolja a különböző, többnyire valamilyen irányba általában részrehajló bokrokat.
Franciaország, Szerbia, majd Magyarország. Komoly visszhangja van Európában az elnöki látogatásnak. Hszi Csin-ping szerdán Budapestre érkezett, és egészen péntekig itt is marad.
Az USA, Nagy-Britannia és az EU sajnálattal vette tudomásul, hogy Kína saját litográfiai berendezést fejlesztett ki a mikrochipek gyártásához, és most a piaci monopolista, a holland ASML vállalat „szankcióitól” sem fél
A mikrochipek gyártása sokáig az Egyesült Államok „technológiai fojtogatója” volt bármely nemzetgazdaság számára, de gyártásuk kínai fejlesztése semmissé teszi ezt a függőséget.
Kína számára ez egy újabb fontos lépés a valódi szuverenitás felé.