A héber nyelvű ószövetség több helyen is tartalmazza (vagy tán nem is?) a négy mássalhangzót tartalmazó szót, mely sokak szerint Isten neve. Kiejtése bizonytalan, eredeti jelentése sem ismert egyértelműen. A fordításokban gyakran más szóval helyettesítik. Mi lehet ez? Név? Létezést kifejező szó? Netán nem is volt benne az eredeti szövegben, és bálványisten nevét hekkelték oda?
és pont EA-val személyeskedsz, erre már nem kaptál meghívást. "
- ennek tehát itt semmi értelme nincs, ha már nem személyeskedtem @Elminster Aumarral.
" Az én keresztény mivoltomat gyakrabban gyalázod igaztalanul, én arra csak azt szoktam mondani, hazugág. "
- Hát én is csak csak azt mondom a te kereszténységedre, hogy "hazugág".
Nem csúfolódásból nem javítottam a szót "hazugság"-ra, hanem azért nem, mert így pont stimmel.
Jézus Krisztus legyen a fa, te meg vagy a hazug ág.
Azért merem ezt mondani, mert nem a hitedről teszel bizonyságot, hanem az istentagadás mellett érvelsz.
nabukodonorozor@keemail.me
- ez az e-mail címem; ha nem lesz ennivalód, ruhád, ágyad, akkor bátran keress meg, mert ha akkor én élek, és lehetőségem lesz segíteni, akkor nem feleslegesen próbálkozol.
Szuper, tényleg. Raktározom is, hogy majd az ateista spancijaid is szembesülhessenek azzal, amiket róluk mondasz. Én azért náladnál jobb véleménnyel vagyok általában az ateista tudatú emeberekről.
"az ateista azért mondja, hogy nincs Isten, mert nem tudja, hogy nincs,
vagy: az ateista azért mondja, hogy nincs Isten, mert nem tudja, hogy van-e."
az ateista nem azért mondja, hogy nincs Isten, mert nem tudja, hogy nincs, hanem az ateista azért mondja, hogy nincs Isten, mert nem tudja, hogy van-e.
" Nos hát azért mondja az ateista, hogy nincs Isten (és nem isten, hibásan író) mert jóllehet nem TUDJA, hogy nincs, ám nem HISZI hogy akárcsak volna. "
Rendben ez is, és akkor az ateista azért mondja, hogy nincs Isten, mert nem tudja, hogy nincs,
vagy: az ateista azért mondja, hogy nincs Isten, mert nem tudja, hogy van-e.
Csak az nem fér a fejembe, hogy minek mondja az ateista Istenről azt hogy nincs, ha egyszer nem tudja, hogy van-e, vagy nincs -e.
Mondhatná azt is, hogy nem tudja.
Nem, az ateista azt mondja, hogy nincs.
Se nem hiszi, hogy van, se nem hiszi, hogy nincs. Egyszerűen csak azt mondja, hogy nincs.
Nem tudja, nem is hiszi, de csak mondja.
Komolyan írtam ám azt, hogy náladnál csak értelmesebb ateistákkal volt alkalmam kommunikálni eleddig, amikor nem delfinül akartak velem beszélgetni ateisták.
" Jóllehet az ateista nem tudja bizonyítani, van-e Isten, vagy nincs (más se tudja), de ő nem hisz Isten létében."
Okés. Az ateista nem tudja, hogy van isten, vagy nincs Isten, de az ateista (mind) azt mondja, hogy nincs Isten, és ha azt mondanák, hogy van isten, akkor nem lennének ateisták.
Rendben, de hát miért mondja az ateista, hogy nincs isten, ha nem tudja, hogy nincs?
Ha nem tudja, akkor hiszi, hogy nincs? Belemehetünk, de abból szerintem az fog előbújni az ateistával kapcsolatban, hogy ha már nem tudja, hogy nincs isten, akkor hiszi, hogy nincs Isten.
teizmus, theizmus (a gör. theosz, 'isten' szóból): filozófiai és vallási szemlélet, amely a személyes, mindenható Istent vallja a mindenség teremtőjének, fenntartójának és gondviselőjének.
A teizmus világnézet, amely a világot teremtő és gondját viselő istenbe vetett személyes hitet tartja alapvetőnek.
Az ateista ennek az ellentéte.
A ateisták úgy gondolják, hogy a természet tudományos ismereteink kellőképpen alátámasztják, hogy bizonyos fajta Istenek nem léteznek:(ilyen például a világot hét nap alatt teremtő Isten)
Éltérítőre ennek szellemében, bátor szívvel rásüthetjük az ateista bélyeget.
"Az ateista tehát nemk tudja, hogy van-e Isten, vagy nincs. - okés."
Ez így nem pontos. Jóllehet az ateista nem tudja bizonyítani, van-e Isten, vagy nincs (más se tudja), de ő nem hisz Isten létében. Nem az van, hogy abban hisz, hogy nincs, hanem semmi ilyesmiben nem hisz. Nem hívő.