nézd, ha csuti tolvajt, hiperpassziv hülyét és bolgár mutánst tudtok csak neki mutogatni, nem csoda ha Ferenc pápa gyorsan elmenekül. Én is azt tenném.
"hogy a magyar katolikusok a pápa felett állnak..." - Van amiben ez így igaz ahogyan leírtad.
Példa:
Maga Gy. Ferenc említette hogy egy időben rendszeresen bérmálkozott. Ezzel a tettével a pápa felett áll, hiszen ő csak egyszer vette fel a bérmálás szentségét.
"- Már ötször megüzentem neki, hogy nem akarok találkozni vele." - Hát Konok Péter lemeradt róla, hogy Ferenc pápa mégis találkozik Áderrel és a Patással.
- Már megint az Orbán úr van a vonalban. Azt kérdezi, Őszentséged csípősen szereti-e a körömpörköltöt, mert hogy azt főznek majd, bográcsban. Kovászos uborka lesz hozzá, meg friss sercli.
- Már ötször megüzentem neki, hogy nem akarok találkozni vele. "Urbi sed Orbi Non" fogok misézni.
- Azt mondja, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek. A TEK beférkőzött a guglinsekeresdi Hétszínvirág Óvoda zárt csetszobájába, ahol a haszontalan kis kölykök azt tervezik, hogy pokolgépet helyeznek el a Shepherd One fedélzetén. Ezért a magyar légierő egy Gripen-vadászgépe a legközelebbi megfelelő reptérre fogja irányítani a pápai gépet, és ott biztonsági okokból kényszerleszállítja.
- És hol az a reptér?
- Felcsúton, pont az Orbán úr kerti tűzrakóhelye mellett.
- Itt ülök a számítógépem előtt, beírtam. Felcsúton nincs repülőtér.
- Azt mondja az Orbán úr, hogy a tendert már kiírták rá, és meg is nyerték.
- Nem szállhatunk le egy papírdarabra.
- "Sola scriptura", azt üzeni az Orbán úr.
- Egy református szlogennel jön pont nekem?
- Azt mondja, ő a focihoz ért, a teológiai szakértője meg éppen jegesmedvére vadászik a Szaharában.
- Jegesmedvére a Szaharában?! Hülye?
- Igen, de erős az ő hite. Meg oda is viszik neki helikopteren a medvét.
- Na, jó. Mondja meg az Orbán úrnak, hogy áttértem a buddhistákhoz, és vegetáriánus lettem, az uborkáját meg dugja fel magának a..., na, majd' megmondtam, hová. Csípősen. És ha legközelebb hív, kapcsolja neki a Dalai Lámát. Róla úgyis utcát neveztek el Budapesten, ráadásul a munkaköréből kifolyólag végtelen türelme van Isten efféle barmaihoz.
Ha a pápának lenne humorérzéke, akkor találkozna velük a mise helyszínén, majd kiátkozná őket a római katolikus egyházból... és mint a kufárokat kizavarná a templomból...
"Nincs-e megírva: Az én házam imádság háza lesz minden nép számára? Ti pedig rablók barlangjává tettétek."
A pápa, mostanra esetleg talánra túllicitálva, majd megérkezik Budapestre.
Az eredeti tervek szerint, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti záró szentmiséjére, akár már három órányi időtartamra.
Meg is indult a diplomáciai gőzhenger, hogy ez így nem járja. Mert mit képzel magáról, hogy nem akar találkozni az olyan páratlanul keresztény figurákkal, mint Orbán Viktor, vagy hű, pillanatnyilag a köztársaság nélküli köztársaság elnökeként leledző, hatalmi fel-csicskása. Amely gesztussal kétségtelenül beleverte a magyar kormányfő orrát az almostálba.
Már csak azért is, mert a pápa alkalmasint Vatikán állam feje is. A gesztus tehát egy állami szintű elhatárolódás is. Akár tetszik, akár nem tetszik.
habonyék simán bemarketingelték hogy a magyar katolikusok a pápa felett állnak...
Nem a Habonyék...
A pápa NEM a magyar egyház feje.
Ez St István óta így van. Szolveszter pápa elismerte, hogy ő maga csak "apostoli" de St. István "apostol".
Sőt, a magyar korona tulajdonosának pápaválasztási vétója van, amivel 1903-ban Ferenc Jóska élt is.
A Magyarok tiszteli és becsülik a pápát, elfogadhatják az iránymutatásait, ha úgy tetszik, de a pápának NINCS beleszólása és döntése a magyar egyházügyekben.
Vajon ki biztosított nagyobb hasznot a bankoknak? Bajnai vagy Orbán? Gondold végig.
Te végig gondoltad?
Bajnai úgy biztosította a bankok hasznát, hogy kitaposta a magyar családokból.
Orbán meg úgy, hogy közben megduplázta a családok fizetését, babaváróval meg sokmilliós CSOK-al gyarapította őket, meg ugye magyar kézbe vette a bankok több mint a felét.
Bajnai éppen hogy elkerülte az államcsődöt, Orbán meg az EU legpörgőbb gazdaságát hozta létre.