Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik.
Máté 5,43
Érdekes ugye, hogy a Károliban egykor asszonyállat szerepelt. Beidézem:
Internetes beszélgetésekben gyakorta felmerül az a hiedelem, hogy a Biblia a nőket alacsonyabbrendűnek tekinti a férfiaknál. - Jogosan, hiszen a férfiaknak megengedett volna a poligámia, míg asszonyállatoknál nem. Tehát az asszonyállat valahol untermenschnek kell lennie. - Ennek egyik sarkpontja a Károli-fordításban (az eredeti 1590-es Vizsolyitól egészen az 1908-as revízióig) olvasható "asszonyi állat" kifejezés, melyet sok mégoly jóhiszemű mai olvasó is csak úgy tud értelmezni, mintha az asszonyok az állatvilágba nyertek volna besorolást.
Állatok maga a Biblija mondja, hogy nincs becsületük, semmijük ami az emberre jellemző. És ha elválnak tőle, férfiak, még hulladékká is teszik.
Kezgyük ott, hogy az egész teremtés el lett barmolva. Meg ugye van az hogy "nem jó az embernek egyedül lenni", hát mér nem kapott rakodógépet vagy vonatot, mér nőt?
beszelgetni csak azzal lehet, aki kijarta az altalanos elso ot osztalyat. akkor tanitottak a szovegertest. amugy nem vitatkozom, azt magammal szoktam. bar az is inkabb elmelkedes, tanulas, mint vita. masokkal kapcsolatban pedig nem szokasom kiforratlan allaspontot vedeni, nem vagyok a magam ellensege.
Újabb bizonyíték A micsoda mellett. Köszönet érte Ekl.Bélának.
A nő, amelyiknek nem lenni agya és korbácsra szorul. És cáfolja BunDem azon állítását, hogy "A nő ezeken végighalad passzívan, megszelidíteni a ffi tudja."
Az asszonyállat ezek szerint NEM szelídíthető.
Lót felesége. Vajh mit kellett volna Lótnak tennie, tán gyomorszájon vágni? És ha késésben vannak és sietni kell?
Szép ha leszarod mások véleményét. De ettől függetlenül vitában illene megvédened az álláspontod. Különben a Bibliát igazolod, hisz nő vagy. 2x2=4, 5x5=25. Tanuly meg vitatkozni libus
nekem mindegy. pont lesz....m mit gondolnak mások. tudod, nekem mindegy merre tart más, amíg nem az én portámra jön. mindig örömömre szolgált a disznóvágás.
Tudod hol vannak ható elvek, prinszemináriumok? A természetben. Állatok között. Ahol nem a tudat vezérel. De te most nem amellett kívántál érvelni, hogy Jézus ok nélkül nézte állatoknak a nőket? A Péld 31,10 szerint a nőknek nincs értelme.
nem leírtam, hogy ez egy emberen belül zajlik le, és ezek ható elvek, princípiumok? egy nő is meg tud szabadulni, meg egy férfi is, az értelem "diadala" független attól, hogy kukid van vagy puncid. a két nem más helyzetben van, más adottságaik vannak. de mivel mindkettő ember, mindkettőnek van értelme, ezért mindkettő meg tudja oldani a problémáját, nehézségeit. nem kell hozz senki. ezt úgy szokták mondani - bár tudom meglepő számodra -, hogy tanul.
Akkor a Biblia hazudik. Mert csak olyan van, hogy Becsületes asszonyt kicsoda találhat, olyan NINCS hogy Becsületes férfit kicsoda találhat. És Ranschburg könyvéből kiindulva, az intelligencia és a becsület egyenesen arányos.
Nem arról szólnak, hanem arról hogy a ffiak gauss görbéjének nagyobb az eloszlása, és ez az amihez kevés a tudásod. Utána is lehetne olvasni, de rólad ezt nem feltételezem.