Cseh Katka az EU-ban a NATO-banés az ENSZ-ben erőteljesen elitélte az ukrán kormányt, mert megnyirbálta a magyar kissebbség nyelvhasználati jogait.
Ezért az ukrán kormány kitiltotta Cseh Katkát, rokonait, barátait és üzletfeleit az országból.
Ukrajna éppen tankokat és lövegeket von össze donbasznál és a vadiúj Bayraktar drónokat próbálgatja.
Bájden meg ott a hátuk mögött, B1es bombázókkal repked Norvégia partjainál, meg drónokkal repüli körbe a Krim félszigetet. Kisebb gondja is nagyobb most az ukránoknak, mint a magyarok.
A Momentumos fiatalokról mindenki tudja, hogy központi programjuk a magyarság, és ezem belül is a határokon kívül rekedt magyarság sorsa !
Igen, ez így van!
És nagyon ravaszok ezek a momentumos fiatalok, és mi nem értjük még ezeket a "finom" trükkjeiket, amiket a magyarságért tesznek. Mert az az igazság, hogy Fegyőr huszár csak elterelő hadmozdulatként vett részt a román libsi párt gyűlésén, mert ezzel tkp. a magyarságot erősítette, és Donáth Annuska is csak tréfaként dobta be (szintén elterlő hadmozdulat), hogy legyen minden magyar büszke szlovák, mert ha jól belegondolunk, ez is csak a magyarság nemzeti öntudatának a megerősítésre szolgált!... ;)
Továbbra sem értem, hogy mire akarsz kilyukadni, és hogy jön ide a szlovákos topikból a lengyel-magyar barátsággal kapcsolatos véleményem.
"A polémia és persze a topik témája itt a Momentum nemzetiségi politikájának minősítése."
A Momentum nemzetiségi politkájáról nagyjából ugyanaz a véleményem, mint a momentumos "jogvédő", és éppen most az ujgurok sorsa miatt "aggódó" Katikáról meg már eléggé világosan elmondtam a véleményem. Tehát továbbra is álságosnak és képmutatónak, tartom a "hős" kiállását az ujgurokért, mert, ha már annyira szeret harcolni az elnyomottakért, akkor itt is lenne tennivalója. Pl. keményen küzdhetne az elszakított nemzetrészeink jogaiért, a náci Benes dekrétumok ellen, stb., stb.
Amit pedig az előző hsz-edben Tompikával kapcsolatban kérdeztél, ugyanaz róla is a véleményem, mint a fidesz nemzetiségi politikájáról, azaz álságos és képmutató. Tehát, ha Tompika - hasonlóan Katikához - azt közölte volna a fészbukon, hogy mennyire "aggódik" az ujgurok sorsáért, és mindig ki fog állni az elnyomottakért blablabla, akkor ugyanazt kapta volna tőlem, mint a momentumos Katika...
Mert, hogy őszinte legyek, nem tudlak követni. Nem nagyon értem, hogy mi köze a lengyel-magyar barátságnak, a román- és szlovák sivinizmushoz, azaz a magyarellnességhez? Netán a lengyelek is magyarellenesek lennének?
Egyébkén meg, a fidesz nemzetiségi politikájával is elégedetlen vagyok, ha még nem vetted volna észre, és emiatt többször is bíráltam. Szóval nem egészen értem, hogy mi is a bajod?!...
Amúgy meg, ha még nem vetted volna észre, ez egy kamu topik...
Csupán kifigurázza a Momentumot és a ballibeket, akik kiállnak az ujgurok jogaiért, Tibet szabadságáért, csak a határon túli magyarok jogaiért nem, akik egyébként nem is léteznek szerintük, mert ők románok, szlovákok, ukránok.
8 orat szorakozol hazugsagok kitalalasaval ? normalis vagy ? hol olvastad ? ugyanis kinabol tiltottak ki mert az ujgurokert ugatott a Q-r-va botmixeres