Keresés

Részletes keresés

Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.28 0 0 30
Előzmény: nemkelltabu (29)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.01.28 0 0 29

OK, Béla, egyikőnk így hiszi, másikunk úgy, harmadikunk meg amúgy...

Ha már mindenki elmondta az érveit, kár tovább vitázni rajta, úgy is majd a jövő mutatja meg, kinek volt igaza, avagy volt-e egyáltalán igaza valakinek?

Előzmény: Eklatáns Béla (20)
elterito Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 28

egészségükre

Előzmény: Eklatáns Béla (27)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 27

De attól még - állítmányoddal ellentétben - Krisztusnak tartják...

Előzmény: elterito (26)
elterito Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 26

Melyik volt a butaság? Az antikrisztusiságot arra értettem, hogy homályosan isteni személyszerűségnek, istenfiának, angyalnak, stb-nek nevezik Jézust, de következetesen nem Istennek.

Előzmény: Eklatáns Béla (25)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 25

Akkor miért mond'sz butaságokat velök kapcs. ...?

Előzmény: elterito (24)
elterito Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 24

"Csak tájékoztattalak e tárgykörben vallott  tévképzeteidről vélök kapcs. ..."

Tudom hogy vélekednek, sok tanú ismerősöm van, és olvastam róluk.

Előzmény: Eklatáns Béla (22)
Blade-Runner Creative Commons License 2021.01.27 0 0 23

te kanonizáltad a Wikipediát? :D

Igen, benne van a pakliba, de szerintem Isten nem fogja engedni, hogy az övéi erre az ösvényre lépjenek...

Bár sokakról tudok akik már ráléptek. De azok mind segghülyék a Bibliához, azért lettek megcsalatva.

Előzmény: Hazudós 2.0 (-)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -2 0 22

remekül tudom

Eddig még csak "előre sejtetted". Most mán "remekül tudod"...

A Tanúk állsápontját akarod védeni

Csak tájékoztattalak e tárgykörben vallott  tévképzeteidről vélök kapcs. ...

Előzmény: elterito (21)
elterito Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 21

Ez mind szép és mind jó, remekül tudom is, de mi ennek a jelentősége? A Tanúk állsápontját akarod védeni, mint adventista?

Előzmény: Eklatáns Béla (19)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -2 0 20

cáfolva

Azt te csak hiszed...

😉

Előzmény: nemkelltabu (8)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -2 0 19

Ők meg veled. De nemcsak ebben (pl. evolka).

Amúgy ők is aszongyák, h a Fiú egy nagyon különleges és kitüntetett (isteni) személy minden angyal felett, ám nem Isten...

Előzmény: elterito (18)
elterito Creative Commons License 2021.01.27 0 0 18

Előre sejtettem, hogy a Jehova tanúi másképp látják. Az a helyzet, hogy én nem értek velük ebben egyet.

Előzmény: Eklatáns Béla (17)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -2 0 17

De ha egy nem isteni személyt tartok messiásnak, az nem az

Mondod te. Ám a JT máskint látják: szeréntök Jézus nem isten, és Krisztus...

Előzmény: elterito (15)
polária Creative Commons License 2021.01.27 0 0 16

Messiás krisztosz világtanitó az Ég / Isten  eszköze közszereplő aki által közzétesz !

Általában egy ember de lehet akár PÁR is mondjuk.

Nem tudhatjuk hány küldött élt már a Földön.

Az ANTI jelentése ellen kontra reformer.Az antikrisztus talán a következő messiásra utal aki LÉNYEGES változásokat mozdit elő ezért ANTI.

elterito Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 15

Messiásnak lehet mondani akár Horn Gyulát is, ingyen van. De ha egy nem isteni személyt tartok messiásnak, az nem az. Mint ahogy a zsidók is egy olyan messiást várnak, aki nem Isten, mondván az már politeizmus lenne. De nem az, mert a szentháromság nem triteizmus, hanem monoteizmus.

Előzmény: Eklatáns Béla (14)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 14

Mi az, h nem tartják annak, de mégis annak mondják....?

Előzmény: elterito (13)
elterito Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 13

Mert nem tartják Isteni személynek, így valójában messiásnak sem. Legfeljebb mondják.

Előzmény: Eklatáns Béla (12)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -3 0 12

Szövegértelmezésben nem (sem) jeleskedsz. A JT miért ne fogadnák el, h Jézus a Krisztus ...?

Előzmény: elterito (11)
elterito Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 11

A katolikusok nem tagadják hogy Jézus a Krisztus. Mások, pl. talmudi zsidók, muszlimok, Jehova tanúi igen.

Előzmény: Eklatáns Béla (10)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -2 0 10

Ezekbol tisztan latszik, hogy a katolikus egyhaz nem lehet az antikrisztus

Miért is...?

Előzmény: Zsebihal18 (7)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.01.27 -3 0 9

Ja, h szerénted nem antikrisztus, 'csak" pajzán asszony...?

🤭

Előzmény: nemkelltabu (8)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 8

Köszönöm, 'Zsebi' ez ütős volt!

Asszem, a topic címe, valamint az adventisták ezirányú "látása" meg is van cáfolva.

(Persze 'parázna asszony' még lehet, de most nem bosszantani akarlak, meg hát nem is ez a topic címe. :-) )

Előzmény: Zsebihal18 (6)
Zsebihal18 Creative Commons License 2021.01.26 0 0 7

Ezekbol tisztan latszik, hogy a katolikus egyhaz nem lehet az antikrisztus. A zsido vallasra illik, illetve nemely protestansra.

Előzmény: Zsebihal18 (6)
Zsebihal18 Creative Commons License 2021.01.26 0 0 6

http://biblia.hit.hu/bible/search/kw/antikrisztus/21/0/1/1/0

I. János levél:2:18Fiacskáim, itt az utolsó óra; és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; ahonnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.I. János levél:2:22Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.I. János levél:4:3És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.II. János levél:1:7Mert sok hitető jött e világra, akik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

Előzmény: nemkelltabu (4)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.01.26 0 0 5

És, ha már irodalmi idézetek...

Talán linkelhetem saját, más topicbeli, korábbi hsz.-omat, amiben viszont Gárdony sorait idézem. Meglehetősen ambivalens vélemény a katolikus egyházról.

(Valami különösen érdekes számomra benne. Talán ti tudjátok a választ?)

Előzmény: solozo (1)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.01.26 0 0 4

Nekem tetszik az idézeted, azzal együtt a nevezett egyházat inkább a 'parázna asszonynak' gondolnám, aki (amely) a veres fenevad hátán lovagol...

@Mindenki: Tényleg, konkrétan hol, hány helyen "hangzik el" a Bibliában az 'antikrisztus' szó?

solozo Creative Commons License 2021.01.26 0 0 3

Osztán? Oda van írva, hogy Dosztojevszkij (aki valóban egy író, ezt jól tudod :-), meg a mű címe (ami, megint ott vagy a topon, egy irodalmi mű :-). Szóval nem azt írtam, hogy az idézet forrása Rotterodami Rézmannak az kereztyén vitességet tanító kézben viseleo könyvecskeie. :-D

Előzmény: elterito (2)
elterito Creative Commons License 2021.01.26 0 0 2

Azt tudod ugye, hogy Dosztojevszkij egy író, és ez egy irodalmi mű, és nem teológiai állásfoglalás.

solozo Creative Commons License 2021.01.26 0 1 1

Tűpontos. Dosztojevszkij: Félkegyelmű

- Először is (a katolicizmus) nem keresztény! - szólalt meg ismét rendkívül izgatottan és módfelett élesen a herceg. - Ez az első. Másodszor pedig a római katolikus hit még az istentagadásnál is rosszabb, ez az én véleményem! Igen! Ez az én véleményem! Az ateizmus csak a semmit hirdeti, de a katolicizmus ennél is tovább megy: egy eltorzított, megrágalmazott, meggyalázott Krisztust, Krisztus ellentétét hirdeti! Az Antikrisztust hirdeti, biztosítom önt, esküszöm önnek! Ez az én réges-régi, személyes meggyőződésem, és ez engem magamat is agyongyötört. . . A római katolicizmus azt vallja, hogy az egyház az egész világra kiterjedő állami hatalom nélkül nem állhat fenn a földön, és azt állítja: "Non possumus” A római katolicizmus szerintem nem is hit, hanem csakis a Nyugatrómai Birodalom folytatása, és benne a hiten kezdve minden ennek a gondolatnak van alárendelve. A pápa földet, földi trónt foglalt el, és kardot ragadott ; és azóta mindig így folyik ez, csak a kardot megtoldották még hazugsággal, alattomossággal, csalással, fanatizmussal, babonával, gazsággal, játszottak a nép legszentebb, legigazabb, legőszintébb, leglángolóbb érzéseivel, mindent, mindent eladtak pénzért, a hitvány földi hatalomért. Hát nem az Antikrisztus tanítása ez?! Hát hogyne származott volna éppen őtőlük az ateizmus? Az ateizmus tőlük, a római katolicizmusból származott! Az ateizmus elsősorban tőlük indult ki : hát hihettek ők egyáltalán magukban ? Az ateizmust éppen az őellenük érzett gyűlölet erősítette meg; az ateizmus csupán az ő hazugságaiknak és szellemi tehetetlenségüknek szüleménye! (...) ...a szocializmus is a katolicizmus szüleménye, katolikus a lényege! Az is, akárcsak édestestvére, az ateizmus, a kétségbeesésből ered, a katolicizmus ellentéteként, a szó erkölcsi értelmében, hogy önmagával pótolja a vallás elvesztett erkölcsi hatalmát, hogy kielégítse a megszomjúhozott emberiség lelki szomjúságát, és ne Krisztussal hanem szintén erőszakkal váltsa meg!”

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!