Korrupció bentvan az emberek vérében, nem magyar sajátosság, sokszor észresem veszik. Ilyen a hálapénz, vagy az ismerettség használat ügyintézés, orvosi vizsgálat megsürgetésére. Ezeket csak egyszerű szívességnek tekintik.
Természetesen vannak olyan személyek akik visszaélnek a posztjukkal és van az állami korrupció.
Ez utóbbi átláthatatlan, bár a románok már buktak meg vele. EU támogatással készülő beruházásokat áraztak túl és a megmaradt pénzekből finanszíroztak saját állami beruházásaikat. Sajnos ezt emberek csinálják és valószínűleg saját zsebbe is vándorolt valamennyi.
Nagyon batrak azok az ugyesszek a meg mertek kerdezni az allami uzleteirol ...
Orbán apja a Direkt36 újságírójának: „Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek”A miniszterelnök apját az újabb állami munkáiról próbálták kérdezni.Szeretlek Magyarország 2020. november 24.
„Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek” – így reagált idősebb Orbán Győző, a miniszterelnök apja, amikor a közelmúltban újabb állami munkáiról kérdezte a Direkt36 tényfeltáró központ.
Összetörte a Magyar Hírlap munkatársának fényképezogépét NOL 2002. május 17. 14:31 Orbán Gyozo Az ügyvezeto miniszterelnök édesapja a Magyar Hírlap fotóriporterének gépét akkor törte össze, amikor a lap munkatársa a gánti bányát akarta a kerítésen kívülrol lefényképezni. A kár egymillió forint. A helyszínre érkezo Fejér megyei rend?rök eleinte nem akartak az üggyel foglalkozni, mondván, vizsgálódjon a bicskei kapitányság.
Egyszer bejött hozzám az üzletbe egy fiatalember, aki Olaszországból importált a cégén keresztül csempéket és hasonló burkoló anyagokat.
A srác láthatólag fuldoklott amikor a következőket adta elő: - Mikor bementem az ezredeshez és mondtam, hogy ki vagyok, csak annyit mondott, hogy
8 %... Én már annyi de annyi polgármesterrel beszéltem korábban, egyik mondta, hogy 5, másik azt hogy 10% - de egyik sem volt rendőr ezredesi ruhában...
És akkor az ezredes még hozzátette, hogy gyorsan döntsek, mert kint a folyosón vár még vagy nyolc ember és ha nekem ez nem felel meg, akkor azok közül biztos, hogy valaki vállalja...
Speckó első körben nem Orbán Győzőt kéne vizsgálgatni, hanem elővenni a tendereztető-aláíró személyt, oszt' megkínálni egy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával, ha nem borít...
Mert az egy überfasza dolog ebben a következmények nélküli országban, hogy száz éve köztudottan megy az egyre nagyobb korrupció, de még egyetlenegy állami tisztviselő sem került címlapra se, nem hogy sittre. Pedig kellene tudniuk mesélni arról, hogy miért kerül a többszörösébe ugyanaz a meló ha állami (köz)zsebből megy, mintha a privátszféra a megrendelő.
Állami beruházásokat a nyertes pályázó végzi el, mi köze a rendőrségnek mit és mennyiért vásáról a beszállítójától ? Ez a két cég üzleti megállapodásán múlik.
"Az írásbeli választ igénylő kérdés címe: "Vizsgálják azt, hogy a Dolomit Kft. a termékeit - állami beruházások esetén - piaci áron értékesítette?""
"Kérdezem Önt: Vizsgálják-e azt, hogy a Dolomit Kft. termékeit - állami beruházások esetén - a fővállalkozó vagy az alvállalkozó piaci áron vette meg?"
Állami beruházásokat a nyertes pályázó végzi el, mi köze a rendőrségnek mit és mennyiért vásáról a beszállítójától ? Ez a két cég üzleti megállapodásán múlik.
Nézzük egy kicsit reálisan. A FIDESZ készül az esetleges vereségre. Másrészt arra számítanak, hogy az új hatalom - velük ellentétben - tartani fogja magát a jogállamisághoz.
Van egy jogelv, mi szerint ugyanabban az ügyben, ami jogerősen befejeződött, nem lehet új eljárást indítani.
Tippem: Megindítják az eljárást, majd mindent rendben találnak. :-)