Újra mecset lesz a Hagia Sophia. Eredetileg keresztény templom volt, az 1500 évvel ezelőtt épített épület. Egy ideje múzeum, Isten nem mehetett be, de most újra bemehet. XD
Polarianak is: nem zavar titeket, hogy ez a fajta muszlim vallasossag a tulzott nacionalizmusukkal kapcsolodik ossze?
Kar, hogy ez a topik is ki lett belezve. Amint irtam, az emberiseg atalakitasa "jol" halad. A feje tetejere allit mindent a Szethajigalo. A szepseg jo dolog, a regi keresztenyek osszekapcsoltak Istennel, akitol minden jo szarmazik. A mai, elkutyult keresztenyek ujjonganak az elpusztulasan.
Az ember okozta felmelegedes szemfenyvesztes. Imadkozni eddig is imadkozhattak a torokok, meg egy okori emlek (bar a mozaikok a kora kozepkorbol valok) vandalizalasaval nem jutnak kozelebb a Teremtohoz.
isten végtelen ! mindenütt jelen.Emeld fel a követ,hasitsad ketté a fát....ott is megtalálod !
.........................
RENGETEG világnézet van ez jó. Az a rossz ha bármelyiket ERÖLTETIK. Gyerekkoromban a materializmus tömték az agyamba :))) most meg a "keresztény" Europát.
Hadd döntsem el én mindenkinek kuss hogy melyik találgatás.rendszert cuppantom befele.Romai katolikus vagyok de ha eröltetik rám akkor kevésbé :)))
a Föld felmelegedése egyik oka a világméretü bolyongás a minél messzebbre turizmus.Egy muzeummal kevesebb ! javul a helyzet ! :)))OTTHON maradnak a népek !
Imádkoznak a törökök.....nincsen ezzel semmi gond !
Az emberábrázolásokat bizonyára eltüntetik valahogy. Esetleg úgy, hogy eladják. Nagy nemzeti sikerünk lesz, amikor miniszter elnökünk bejelenti majd, hogy megvásároltuk Piroskát. Kb. mint amikor a Seuso kincseket.
Szarva kozt a togyit, nem vagyok katolikus. A mecsette alakitas a mozaikok eltakarasaval, rosszabb esetben elpusztitasaval fog jarni. Nincsen minek orulni.
Tehát az ügynek sokféle kimenete lehet. Az egyik véglet: a török visszalép és minden marad a régiben. A másik véglet: iszlamista csürhe "megtisztítja" az épületet. A reálisan várható végkifejlet: valahol középtájban, nemzetközi alkudozásokkal.
Sose sorosorbanoztam. Kritizalni azert szabad meg oket, vagy a negativitas leghalvanyabb arnyeka is sorosorbanozas, esetleg antiszemitizmus? Vilagosits meg!
az eurónyúzon(sic) nyilatkozott egy igazi hithű muzulmán, aki sérelmezte az átalakítások elhúzódását, mert ő már alig várja, hogy beléphessen imádkozni..
Újra mecset lesz a Hagia Sophia. Eredetileg keresztény templom volt, az 1500 évvel ezelőtt épített épület. Egy ideje múzeum, Isten nem mehetett be, de most újra bemehet. XD