Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.08.14 0 0 148

Bezzeg Soros nem követi ezt a receptet.

Előzmény: fidelio-Pyrandus (25)
Törölt nick Creative Commons License 2020.08.01 0 1 147

A legnehezebb viszont megtalálni az "elengedés" idejét.

"A beteg halálát kívánni a szeretet legerősebb megnyilvánulása is lehet”

– Interjú Biró Eszterrel, a Magyar Hospice Alapítvány pszichológusával

https://wmn.hu/wmn-egszsg/53299-a-beteg-halalat-kivanni-a-szeretet-legerosebb-megnyilvanulasa-is-lehet--interju-biro-eszterrel-a-magyar-hospice-alapitvany-pszichologusaval?fbclid=IwAR08j8TNNoZB6t2_wYBTOsq1J0_01ulje3LJwnac_TMxIhK9vIHo1gyHIsM

"„Sok betegnek bűntudata van, ha arra gondol, meghalhat – mintha feladná, ha nem a gyógyulásra koncentrál mindig minden idegszálával. Holott egy daganatos betegség diagnosztizálásakor nagyon természetes és logikus a halálra is, mint lehetséges kimenetelre gondolni.”"

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.07 0 2 144

Mindenki érzi, ha meg fog halni

https://index.hu/tudomany/2017/06/07/mindenki_erzi_ha_meg_fog_halni/?fbclid=IwAR3WBV2hensQ8Z_023EBXGAN3WoQF_KaDj8sJJfl8zCQZwXXPB3wUMMf7Vg

" Kegyes hazugságok helyett empátia és őszinteség, húgyszagú krónikus osztályok helyett otthoni ápolás, a kifogásként emlegetett biztonság helyett méltóság: a saját halálomról hadd döntsek én – és ez nem az eutanáziát jelenti. Mit mondhatunk a haldoklónak? Milyen halált szeretnénk magunknak, miért nem adjuk meg ugyanezt a családtagjainknak? Milyen kifogásokkal dugják intézménybe az öregeket, és mi lehet ennek az alternatívája? Ne misztifikáljuk túl a halált: interjú Hegedűs Katalinnal, a hospice-mozgalom egyik vezetőjével.

A jó halálról beszélve abból kell kiindulnunk, hogy a halál tabu, amiről nem tudunk beszélni. Az egész témát megpróbáljuk elzárni, mint a haldoklót az elfekvőbe. Ilyen az ember, vagy ez kulturális kérdés?"

Megeszi Creative Commons License 2020.06.04 0 0 143

A keringésre, és hosszútávon a memóriára van hatással. 

Előzmény: Sgeck0 (141)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 142

Oké, toljuk el filozófiaféle irányba.

Ha az élettel nem vagyok kibékülve, akkor honnan tudom, hogy a halállal nem veszekedés lesz a vége?

Mert lehet, hogy az élet kedvel engem, csak én nem viszonzom. De mi van akkor, ha a halállal kölcsönös gyűlölködés lesz?

Akkor én inkább el se kezdem vele a barátkozást

Sgeck0 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 141

A kanabisz arra jó, hogy lazább legyen a barátkozás? 

Vannak drogok amikbe bele lehet halni. Ebbe bele lehet? Mik a rizikói? Úgy tom a keringésre hatással van.

Előzmény: fidelio-Pyrandus (137)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 140

A topicindítóban feltett kérdésre.

Vágyom a halált, részben, de még nem vagyok felkészülve. Fingom sincs mi lesz velem utána, azért menekülnék inkább előle, de ha a jóakaróimat nézem, akkor meg menekülnék az életnek nevezett szarságoktól, szenvedésből.

Szerintem elég abszurd kérdés valahol.

2017-ben mikor műtöttek, akkor imádkoztam is tán, hogy fel ne ébredjek. Meg haljak meg végre, szállhassak ki az őrült ringlispil ismétlődő szenvedésláncból. Meggyőződésem volt, hogy készen állok. Mondtam is magamba: oké, essünk túl rajta.

Nade nem történt meg és azóta annyi rideg dolgot olvastam arról, ami a halál után várható, hogy lehet még a földi pokol is jobb annál. Legyen bármekkora szar.

Megeszi Creative Commons License 2020.06.04 0 0 139

Ha kell, ha nem, itt nem kell faszságokat reklámozni... 

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.04 0 0 138

Nem.

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.06.04 0 0 137

Állítólag gyógyszetárakban kapható a CBD olaj. A Tükör c.  egészségmagazin reklámozza. Nem derül ki, recept kell-e.

Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.30 0 0 136

A kannabisz egy olyan gyógynövény, melyet az emberiség sok ezer éven át használt, és csak az utóbbi évszázadban vált ellenséggé.

"Az életvégi ellátás az orvosi kannabisz egyik ritkábban tárgyalt felhasználási területe. Végül is, a legtöbben, akik a kannabiszhoz fordulnak, továbbra is élni akarnak, igaz? És mégis, annak köszönhetően, hogy a kannabisz minimális mellékhatások mellett képes enyhíteni a betegek súlyos tüneteit, a palliatív ellátás talán az a gyógyászati terület, ahol a leginkább hasznos lenne klinikai alkalmazása.

A halállal mindannyiunknak szembe kell nézni, ennek ellenére nem sokat gondolkodunk azon hogyan „haljunk meg jól”. Méltósággal távozni, véleményem szerint csak akkor lehetséges, ha a folyamatot elfogadjuk és bizonyos mértékű tudatossággal állunk hozzá. Ez olyasmi, amit például a morfium nem tesz lehetővé. A kannabisz igen."

https://orvosikannabisz.com/…/kannabisz-a-palliativ-ellata…/

Egy nagy felhő Creative Commons License 2020.05.07 0 0 135

Szerintem igaz. Ezért vagyok ker.

Előzmény: almakk (134)
almakk Creative Commons License 2020.05.07 0 0 134

Ha szerinted igaz, akkor maradj meg hiteden.

Előzmény: Egy nagy felhő (132)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.07 0 0 133

Éppen elég baj, hogy hamis. Minden egyéb jellemzője ennek fényében lényegtelenné válik.

Előzmény: Egy nagy felhő (132)
Egy nagy felhő Creative Commons License 2020.05.07 0 0 132

Mi is a baj a megváltás tanával? (Túl azon, hogy igaz-e, szerintem igaz)

Előzmény: almakk (131)
almakk Creative Commons License 2020.05.07 0 1 131

Jól látható az evangéliumból, hogy nem hirdette előre a halálát. Mindenkit váratlanul ért az. Ezért a feltámadást sem tudták mire vélni. Tanácstalanok voltak. Aztán egyesek, talán Barnabás farizeus, akitől tovább fejlesztette Pál ezt az eszmét, megváltót csinált belőle. Ezzel ugyan megőrizte a mának a feltámadás emlékét de

félrevezette az embereket.

Így sokan nem is hisznek a feltámadásban, akik meg igen, azok elsősorban a megváltás tévtanában -

azaz bármit megtehetnek -- mint te is tapasztaltad...

Előzmény: Egy nagy felhő (122)
Megeszi Creative Commons License 2020.05.07 0 1 130

https://youtu.be/OXSFuFXWUW8?t=5141  - 1.26.16 ig 2perc. Nagyon tudja, nagyon ugyanazt mondja amit én is... Nagyon szeretem! Nem először hallgatom, figyelem. Több, más előadását is megnéztem, vannak könyveim is tőle... 

Előzmény: lxt (110)
Megeszi Creative Commons License 2020.05.06 -2 0 129

Megeszi Creative Commons License 2020.05.06 0 0 128

Erről beszélek, h "Bár lehet, hogy addig még ez a gondolat is átértékelődik."

A reménytelen reménykedésről... Hogyha már nagyon szar, akkor is próbálsz bízni valamiben, és kapaszkodsz egy olyan létbe, ami már egy vödör fost sem ér... 

Megkímélni a szeretteinket nem lehet mindentől. Azért a szeretteink, h ők is vállaljanak felelősséget értünk! Mint ahogy mi is tesszük őértük!

Előzmény: PETYUS (123)
almakk Creative Commons License 2020.05.06 0 0 127

Ez mind filozófiai kérdés.

A filozófia, régebben magyarítva bölcselet a világegyetem, a természet, az élet okával és céljával, a történelemben érvényesülő rendezőelvvel, a tudás és megismerés lehetőségével, a szépség, művészet és nyelv mibenlétével, a jogi-politikai normák természetével, a cselekedetek helyes vagy helytelen mivoltával, Isten és a transzcendencia létével foglalkozó tudományág.

Előzmény: fidelio-Pyrandus (125)
PETYUS Creative Commons License 2020.05.06 0 1 126

Pont az ilyen döntésektől szeretném őket megkímélni.

Előzmény: pimpa1982 (124)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.05.06 0 0 125

Ez mind filozófiai kérdés.

Előzmény: almakk (115)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 124

Ha ne adj Isten úgy hozná az élet, hogy döntésképtelen állapotba kerülsz amiből már nincs visszaút akkor hozzátartozód is dönthet arról, hogy lekapcsoljanak e az életben tartó gépről

Én úgy tudom ez az egyetlen "eutanázia" jellegű dolog ami engedélyezett Magyarországon

Előzmény: PETYUS (123)
PETYUS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 123

> Melyiket kell abbahagyni, és melyiket folytatni?

Mindenkinek csak egy van, így a kérdés ebben a formában nem merül fel. Mindenki csak a sajátjáról dönthet, de a gyakorlatban arról is csak addig, amíg képes cselekedni. Egy bizonyos fizikai-biológiai állapot alatt már nem képes. Most (alig túl a 60-on, de túl néhány fájdalmas családi eseményen) úgy gondolom, hogy én azt az állapotot majd nem akarom megvárni. Bár lehet, hogy addig még ez a gondolat is átértékelődik.

Előzmény: Megeszi (86)
Egy nagy felhő Creative Commons License 2020.05.06 0 0 122

Mit értesz azon, hogy a feltámadását Pál félremagyarázza? Nem támadott fel? Nem azért támadott fel?

Meg volt még lejjebb is egy kérdésem.

Előzmény: almakk (121)
almakk Creative Commons License 2020.05.06 0 1 121

Én sem. Csak a tudományos igazságoknak hiszek.

Jézus valóban élt, és valóban megfeszítették.

Sajnos feltámadását Pál félremagyarázta és ebből lett a kereszténység  - sok együgyű részére

Ennek megfelelően valóban Isten fia volt, de csak annyira mint mi mindannyian....

Előzmény: pimpa1982 (120)
pimpa1982 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 120

Nem vagyok vallásos 

Jézusban hiszek mint egy valós személyben aki valamikor élt és megfeszitették valóban de, hogy Isten fia lett volna hát ezt a mesét már nem hiszem el

Előzmény: almakk (115)
Egy nagy felhő Creative Commons License 2020.05.06 0 0 119

"

Egyébként mélyen megdöbbentett, hogy egy magát hívőnek mondó ember mélyen gazsulált

az eszement írásoknak."

Ki? Én?

Előzmény: almakk (117)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.06 0 0 118

a fényképpel. 

Előzmény: Megeszi (84)
almakk Creative Commons License 2020.05.06 0 2 117

Nem vagyok keresztény és nem hívő oldalról mutattam be az alternatív lehetőségeket.

Egyébként mélyen megdöbbentett, hogy egy magát hívőnek mondó ember mélyen gazsulált

az eszement írásoknak.

Ha azonban érdemi választ adsz, akkor mélyebben is kifejtem álláspontomat.

Előzmény: Megeszi (116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!